Carnaciorii se taie in bucati de circa 20 cm. Se ruleaza sub forma de melc. Se prind cu betisoare pentru frigarui pentru a nu...
Carnati rulati pe frigaruiSpalam cartofii si ii punem la fiert. Ii decojim si ii taiem cubulete apoi ii rumenim in putin ulei. Punem rozmarin si putin...
Frigarui vegetaleVa vine sa credeti ca intr-un sfert de ceas puteti gati o gustare simandicoasa, buna de prezentat la prima vizita a socrilor...
Vitel cu sos de vin albCotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta....
Cotlet cu rosii cherry si piure de spanacSe spala, se usuca si se desfac pulpele. Daca este nevoie, se bat un pic cu ciocanul penru snitele. Legumele se taie...
Rulouri de puiSe curata cartofii, se spala, se taie in cuburi, se pun intr-un vas cu apa, cu ulei si cu sare, si se aseaza pe foc. Se...
Friptura de porc cu cartofi inabusitiRatatouille este o mancare de legume la cuptor, traditionala in Franta. Reteta originala este fara carne de vita.
Ratatouille cu carne de vitaSe taie piepturile de pui in 2 si se pun intr un vas. Se curata usturoiul si ghimbirul si se piseaza, se curata ceapa verde,...
Pui asiaticMuschiul de vita Wellington este o reteta deosebita a carei origine este pana astazi disputata de englezi si francezi....
Muschi de vita (Beef) WellingtonSpalam bine ficatul apoi punem cate doua trei bucatele in folie de aluminiu impreuna cu doi, trei catei de usturoi curatati...
Ficatei in staniolSe pun ingredientele intr-un castron si se amesteca pana se omogenizeaza. Aripioarele se curata, se spala si se pun in...
Aripioare de pui marinateSpinarea si pulpele iepurelui se curata, se spala si se impaneaza cu slanina, apoi se sareaza si se pune intr-o tava unsa cu...
Friptura de iepureSe spala pulpele superioare, se usuca apoi se condimenteaza cu condiment pentru pui. Se incinge gratarul, se pun pulpele pe...
Pulpe de pui la gratar cu cartofi prajitiAmestecati intr-un vas supa de pui cu zeama de lamaie si vinul alb. Lasati sosul deoparte. Dati pieptul de pui prin faina....
Pui cu ciuperci in vin albSe bat ouale intr-un castron, se adauga 1 lingura de lapte (apa). Se taie fasii sunca (slanina) si se prajeste putin. Se...
Omleta cu suncaSpalam carnea bine, o taiem cubulete si o punem pe foc intr-o cratita cu ulei si putina apa in asa fel incat sa se rumeneasca...
TochituraSe spala carnea, se taie felii groase de 1cm. Se bat bucatile carne cu ciocanul de snitel, ca sa se subtieze. Dupa ce s-au...
Snitele de porcMancarea de masline cu praz si carne de vita este o reteta minunata, aromata si usor de preparat. Prazul aduce prospetime...
Mancare de masline cu praz si carne de vitaFeliem pulpa de porc, apoi o asezonam cu sare, piper, rozmarin macinat si o lasam deoparte 30 minute. Dupa 30 de minute o...
Friptura de porc la cuptorAm gasit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a impaca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvaluie in...
Sote de ficat cu ceapa si rostiSe spala costita, se portioneaza in lungul coastelor si se condimenteaza cu piper, curry, cimbru si condimente speciale...
Costita de porc la cuptor dulce-picant si sanatosPuiul bine spalat si sters bine de apa , se curata de grasimea din interior, se impaneaza cu usturoi si se condimenteaza ,...
Pui la cuptor cu garnitura de ciuperci la gratarPulpele de pui se spala si se curata bine. Ceapa, ardeii, usturoiul se taie marunt. Intr-un bol se amesteca bine margarina cu...
Pulpe la cuptorCiupercile, morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Pulpele se spala si se usuca cu un prosop de hartie...
Pulpe de pui cu morcovi si ciuperciSe spala bine puiul si in cazul in care nu era curatat deja se curata si pe interior. Intre timp, se incinge cuptorul. Se...
Pui pe sticlaSe pune uleiul intr-o tava mai inaltuta sau o cratita, se pun cartofii taiati rondele subtiri pe toata suprafata, urmeaza un...
Sufleu de ciuperci cu piept de puiAm facut muschiul de porc in multe feluri. intre preferatele mele e metoda „pe grill”. Nici macar nu-i obligatoriu sa-l...
Muschi de porc cu piure de mazareMancarea asta se face-n timp dar se face usor si rezultatele fac sa merite asteptarea. Efortul e mic, deci nu trebuie sa va...
Ciolan cu sos cu hreanIntr-o cratita punem cativa stropi de ulei. Adaugam ceapa taiata marunt si turnam si o cana de apa calda peste. Lasam sa...
Tocana de pastai si carne de puiMancarea de fata e cumva asa, ca un boeuf bourguignon altoit cu un gulas austriac simplificat. E dulce-acrisoara si foarte...
Tocana de vitel cu arpagic muratPuiul cu smantana si piper dulce este o mancare delicioasa. Multa lume nu stie ce-i smantana dulce si la ce-i buna ea. Ei...
Pui cu smantana si piper verdePieptul de pui sarat si taiat mai subtire se da prin lapte, faina, ou batut si apoi pesmet. Cartofii se fierb in apa cu putin...
Snitel din piept de pui cu piure de cartofiCartofii se fierb in coaja, apoi se decojesc si se taie felii potrivit de groase. Carnatul se taie felii si se rumeneste in 2...
Cartofi in straturiFeliem carnea apoi o saram si o piperam . O punem sa se rumeneasca in 2 linguri de ulei pe ambele parti. Ceapa tocata marunt,...
Tocanita de legumeCarnea se taie cubulete si se rumeneste in 2 linguri ulei si se stinge cu 100 ml vin. Se pune capacul si se lasa sa fiarba...
Varza murata cu carneOparim foile de vita in apa fierbinte. Orezul se caleste in putina apa si suc de rosii si se lasa sa se raceasca. Se face...
Sarmalute in foi de vitaSe pune margarina intr-o tigaie de teflon si se topeste timp de 2 minute la foc potrivit. Se adauga puiul si se lasa 4...
Pui cu legumeAceasta reteta de pui nu este chiar atat de picanta ca reteta originala thailandeza. Se pune intr-un vas puiul peste care se...
Pui picant thai panSe pune carnea de capra la oparit si se sareaza si se pipereaza. Se adauga apoi usturoiul tocat marunt, zeama de lamaie,...
Friptura de carnePieptul se lasa la fezandat, cu sare si piper. Se pune apoi la fript intr-o tigaie, la foc mic, cu pielea in jos, pana capata...
Piept de rata cu ciuperci si otet balsamicSe curata iepurele, apoi se spala si se pune la rumenit intr-un vas cu unt. Se adauga ceapa tocata marunt, impreuna cu...
Friptura de iepure de casaIepurele se curata, se spala si se pudreaza cu sare, dupa care se inveleste in slanina. Se leaga si se pune intr-o tava cu...
Iepure de casa cu sos picantCarnea se curata de pielite si se impaneaza cu feliutele de slanina si bucatele de usturoi. Se pune apoi intr-o tava carnea,...
Friptura de iepurePrunele se spala si se pun in apa la muiat. Intre timp se taie bucatele mici carnea si se pune impreuna cu ceapa tocata...
Carne de porc cu prune uscateSe spala bine varza si se pune sa stea in apa calda. Carnea se trece prin masina de tocat, iar ceapa se toaca marunt. Se pune...
Sarmale moldovenesti din carne de porcSe curata bine intestinul de grasimi, dupa care se spala in mai multe ape si se fraca cu malai. Apoi se tine in apa rece pana...
Chisca moldoveneascaUntul se pune intr-un vas pe foc si se adauga peste el carnea. Dupa ce s-a rumenit, se toarna peste ea supa, vinul, ceapa...
Spata de porcCarnea bine spalata, se pune la fiart impreuna cu o ceapa curatata si taiata in doua. Se lasa la fiert pe foc mic. Se curata...
Piftie de porcUntul impreuna cu o lingura faina se pun intr-un vas, pe foc si se face un sos alb, stins cu supa de carne, amestecand mereu,...
Jambon cu sos de smantanaVarza dulce se taie subtire si se pune intr-un vas cu apa si sare, sa fiarba 20 de minute. Dupa ce a fiert, se scoate si se...
Cotlet de porc pe pat de varza dulceSe alege fasolea, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Se varsa apa si se pune fasolea in apa care fierbe pe foc si se...
Carne de porc cu fasole boabeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAm rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...
Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar