Graurii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se pune orezul la fiert intr-un vas cu unt si doua pahare din...
Pilaf de grauriAspicul de vita este o mancare gustoasa. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de picioare de vita si de vitel.
Aspic de vitaVrabiile se curata, se spala, se sareaza, se pipereaza si apoi se pun intr-o tava cu unt sau untura. Se introduce tava in...
Friptura de vrabiiPorumbeii curatati si spalati se tin in baitul preparat din ingredientele de mai sus, doua zile. Se taie apoi in patru bucati...
Friptura de porumbeiSitarii se curata, se impaneaza la piept cu slanina afumata, se sareaza si se pipereaza, apoi se invelesc cu o foaie de...
Friptura de sitariFazanul se curata, se spala si apoi se pune intr-un vas cu unt incins. Se lasa la rumenit pe toate partile, se sareaza,...
Friptura de fazanFazanul se curata, se fgoleste de intestine, apoi se parleste si se spala. Se condimenteaza cu sare si piper si se infasoara...
Fazan la frigareGasca se pune in bait 24 ore. Separat, se toaca ficatul fin si se amesteca cu ceapa tocata marunt si calita in prealabil, cu...
Gasca fripta cu orezRatele se spala si se clatesc pe dinauntru cu putin coniac. Se impaneaza muschii pieptului cu bucatele mici de slanina, se...
Friptura de rata la cuptorCarnea de mistret marinata se fasoneaza in bucati de forma cilindrica. Se impaneaza cu slanina si usturoi si se pune la fript...
Friptura de mistret cu sos vanatorescCarnea se sareaza si se tine la rece o zi. Se scoate de la sare si se lasa o ora in apa rece, dupa care se impaneaza cu...
Friptura de mistretSalele de caprioara se curata de pielite, se impaneaza cu 2-3 randuri de slanina si se tin in bait 24 de ore. Se scoate apoi...
Friptura de caprioara cu garnitura de pereSe spala ciocanelele,aripile sau pieptul de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si...
Ostropel de puiSe face un sos din o lingura de mustar Dijon, 1 lingura boia dulce, 1 lingura pasta de hrean, 3 linguri de sos de soia, 2...
Spata de porc cu bacon impletitSe curata ceapa si se spala. Carnea de pui se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se rumeneste carnea de pui pana...
Tocanita de ceapa cu puiSe curata, se spala si se portioneaza crapul fara cap. Se sareaza feliile, se ung cu ulei si apoi se pun intr-o tava unsa cu...
Crap la cuptor cu sos scordoleaMuschiul de vita se spala si se scoate mijlocul. Carnea de porc se taie bucati si se toaca marunt impreuna cu carnea...
Muschi de vita umplutCarnea de miel se taie in bucati mari, prazul se taie felii, usturoiul se zdrobeste, morcovii se curata si se taie rondele,...
Tocanita de miel in stil rusticAntricotul se taie in 4 bucati, care se bat putin si se sareaza. Ceapa se taie marunt, ardeii se taie fasii, cartofii se taie...
Legume cu antricot de vitaSe spala, se curata si se taie julien legumele. Scaricica de porc o taiem bucati si o spalam. Cartofii se curata,se spala si...
Tocanita cu afumaturaCuratam aripioarele, le parlim la flacara aragazului, apoi le spalam si le scurgem. Le punem intr-un castron si turnam peste...
Aripioare de pui cu sos de telinaCarnea se toaca impreuna cu ceapa. Intr-un vas se pun carnea, ceapa, orezul, jumatate din cantitatea de marar tocat, piper si...
Sarmalute in foi de vita cu carne de vitaMuschiul se portioneaza iar gorgonzola se taie cubulete. Muschiul portionat se condimenteaza cu cimbru si sare si se frige pe...
Filetto alla gorgonzolaMuschiul se portioneaza, se condimenteaza cu cimbru si sare. Se pune apoi la fript, pe ambele parti, pe gratarul incins....
Filetto Vorvonoff si curryCiupercile, ceapa si patrunjelul se taie marunt, iar oul se bate. Muschiul se sareaza, se unge cu jumatate din cantitatea de...
Muschi de vita WellingtonCartofii se taie rondele, ceapa se taie marunt iar cascavalul si morcovii se rad. Rondelele de cartofi se inabusa la cuptor...
Musaca din cartofi si carnePunem cartofii la fiert in coaja dupa ce i-am spalat bine.Intre timp pregatim umplutura:tocam ceapa marunt si o punem la...
Musaca de cartofiFicatul de porc se spala si se portioneaza. O lamaie se feliaza si se taie apoi cubulete. Cealalta se spala si se taie...
Ficat de porc meuniereCarnea se spala, se taie felii subtiri, care se bat putin si se sareaza. Costita se taie felii in lungime. Castravetii murati...
Popiete din carne de porcMorcovii se curata, usturoiul se taie jumatati, fileurile de porc se curata de pielita si se gauresc de la un capat la altul...
Muschi de porc impanatSe spala carnea, se curata de oase si pielite, se bate ca sa se subtieze si se intinde pe un fund de lemn. Se sareaza putin...
Friptura umplutaLimba de vita se fierbe aproximativ 2 ore in apa cu sare si foi de dafin, apoi se curata si se taie felii de 6-7 mm grosime....
Limba de vita cu caiseFicateii se taie bucati si se toaca usturoiul marunt. Intr-un vas cu apa clocotita cu sare si adauga fideaua de orez si se...
Ficatei picantiPuiul se spala, se curata si se pune la oparit, dupa care se trece din nou pe sub jetul de apa si se pune la fiert cu...
Blanchet de puiPuiul se spala si se usuca, cartofii se curata, ceapa de taie pe lungime, iar lamaile se spala si se taie in 8. Puiul se pune...
Pui cu lamaie si cartofiCarnea se toaca marunt, orezul se fierbe iar ceapa se taie marunt. Se aleg foile pentru varza, umpluta iar restul de varza se...
Varza umpluta cu carne de porcCarnea se taie in 10 bucati si se bate ca pentru snitele. Ceapa se taie marunt, ciupercile se taie julien, iar patrunjelul se...
Rulou din carne de porc cu ciuperciIntr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul fiert, bulion, cimbrul, piperul si sarea. Dupa ce s-a racit se...
Sarmale in foi de varza cu carne de porcVarza de Brussels se opareste 5-6 minute in apa clocotita cu sare, dupa care se scurge. Intr-o tigaie se topeste untul, se...
Aripioare cu varza de Brussels, unt si lamaieCarnea se taie ca pentru snitele si se bate foarte subtire. Ciupercile si patrunjelul se toaca marunt, iar cascavalul se rade...
Pui italianCarnea de pui se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se toaca amrunt, ardeii se taie fasii subtiri, iar rosiile...
Tocana de puiCarnea si ardeiul se taie cubulete cam de 2 cm. Se insira alternativ pe betisoare ciupercile, ardeiul si carnea. Se...
Frigarui cu ciuperciCeapa impreuna cu morcovii se toaca marunt, cartofii se taie felii subtiri, rosiile oparite se decojesc si se taie sferturi,...
Pui cu ciuperci si maslinePulpele sarate se pun intr-o tava cu putina apa si se introduc in cuptorul incins, pentru 35-45 de minute, pana se rumenesc....
Pui cu mere si nucaPieptul de curcan se spala, se usuca si se taie fasii. ceapa se taie julien, rosiile se decojesc si se taie cubulete, fasolea...
Sote de curcan in sos de berePieptul de pasare se taie felii, care se bat foarte usor si se sareaza. Andivele se curata, se spala si se taie in patru pe...
Piept de pasare cu andiveCeapa se taie julien, cartofii se taie cuburie si se fierb in apa cu sare iar patrunjelul se taie marunt. Ficateii se dau...
Ficat de pui lionezSe bat ouale intr-un castron, se adauga 1 lingura de apa. Se taie fasii sunca si se prajeste putin. Se adauga ouale batute,...
Omleta cu branza si suncaCarnatii de porc se prepara in ziua taierii porcului. Este o reteta romaneasca ce se pregateste mai ales inainte de Craciun,...
Carnati de porcSe taie cotletul in bucati groase cat degetul. Se bat usor cu ciocanul de batut carne, se condimenteaza si se pun pe gratarul...
Cotlet de porc la gratarDupa ce sarmalutele au fost impachetate, intr-o oala mare, se aseaza in partea de jos cotletele de berbecut. Ele sunt...
Sarmalute libanezeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAm rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...
Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar