Se fierb timp de 20 de minute ardei grasi si rosii. La sfirsit, se adauga cascaval ras. Se prepara jumarile dupa reteta...
Jumari cu ardei gras si rosiiSe taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...
Jumari cimpenestiSe fierb ouale 5-6 minute. Se pun ouale curatate pe acelasi platou cu crochetele. Se toarna sosul deasupra. Sosul alb se...
Oua moi cu crochete de cartofiTimpul de firbere necesar pentru obtinerea oualelor tari este de 10 minute de la primul clocot. Depasindu-l, galbenusul se...
Oua fierte tariSe pun ouale in apa clocotita. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a obtine un albus bine inchegat si timp de 3 minute si...
Oua moiCartoful fiert sau crud (dat prin masina de tocat), se amesteca cu carnea tocata, la care se adauga ingredientele de mai sus....
Chiftelute aperitivSe taie cornurile in doua, se scoate o parte din miez, se ung jumatati cu unt si se umplu cu brinza de vaci, frecata cu...
Cornuri umplute cu brinza de vaci si chimenSe pune laptele sa se prinda intr-un vas emailat sau din portelan si se lasa la temperatura camerei (20-25 grade C), pina se...
Brinza de vaci de casaSe face o coca de taitei din faina, apa, ou si putina sare. Se lasa sa se odihneasca timp de o ora, apoi se intinde cu...
VarenkiBrinza sau casul se da prin masina de tocat (cu sita deasa) de 2-3 ori. Se amesteca cu untul frecat spuma, cu chimenul,...
Brinza cu chimen si boiaSe fierb ouale tari, se taie in doua, se scot galbenusurile si se amesteca cu pasta de peste. Se umplu albusurile, se...
Oua cu pasta de pesteSe amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta potrivita. Se iau din...
Galuste cu brinza de vaciSe taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele apoi se pun la fiert in supa clocotita. Se adauga sare, piper,...
Omleta indianaOuale trebuie sa fiarba astfel incit albusul sa fie prins in intregime, iar galbenusul semiinchegat. Se pun ouale in apa...
Oua fierte cleioaseCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...
Sarmale de post