Aperitive

Salata de icre cu ceapa si usturoi
Aperitive cu peste

Salata de icre cu ceapa si usturoi

Se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamiie si piperul, se adauga sare, ulei cite putin, iar la sfirsit ceapa...

Salata de icre cu ceapa si usturoi
Salata cu carne de vita
Aperitive cu carne

Salata cu carne de vita

Se pregateste mai intii sosul. Se freaca mustarul cu zaharul, sarea si piperul; uleiul se toarna cite putin, ca sa capete...

Salata cu carne de vita
Crochete de cascaval dat prin sos
Aperitive cu branza

Crochete de cascaval dat prin sos

Crochetele de cascaval sunt foarte gustoase. Daca vrei sa pui pe masa ceva bun, pregateste aceste aperitive cu branza.

Crochete de cascaval dat prin sos
Salata de icre de crap
Aperitive cu peste

Salata de icre de crap

Icrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se sareaza si se pun intr-o farfurie de tabla la foc, pe o cratita...

Salata de icre de crap
Salata de creier
Aperitive cu carne

Salata de creier

Se curata pielita de deasupra, se spala cu apa rece bine si se pune creierul la fiert in apa calduta cu sare si 1 lingura de...

Salata de creier
Omleta cu ficati de pasare rumeniti in unt
Aperitive cu oua

Omleta cu ficati de pasare rumeniti in unt

Ficatii se rumenesc putin in unt, cit sa se patrunda si se sting cu faina. Se face apoi o omleta obisnuita, se pune sare, iar...

Omleta cu ficati de pasare rumeniti in unt
Oua umplute cu brinza garnisite cu smintina
Aperitive cu oua

Oua umplute cu brinza garnisite cu smintina

Se fierb cele 6 oua tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si se freaca intr-o cratita cu cele...

Oua umplute cu brinza garnisite cu smintina
Omleta cu ciuperci calite in unt
Aperitive cu oua

Omleta cu ciuperci calite in unt

Se spala ciupercile si se taie in felii foarte subtiri. Se inabusa in unt pina se inmoaie si scade zeama pe care o lasa. Se...

Omleta cu ciuperci calite in unt
Oua umplute cu ficatei de pasare si smintina
Aperitive cu oua

Oua umplute cu ficatei de pasare si smintina

Se fierb 6 oua tari, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua. Se trec prin masina de tocat ficatii de pasare...

Oua umplute cu ficatei de pasare si smintina
Rosii umplute cu oua  la cuptor
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu oua la cuptor

Se taie capacelul la rosii si se scoate miezul. In interior se sparge cite un ou. Se pune deasupra sare, piper si alte...

Rosii umplute cu oua la cuptor
Oua surpriza cu sos picant
Aperitive cu oua

Oua surpriza cu sos picant

Ouale fierte tari se curata de coaja, apoi la partea mai lata a fiecarui ou se taie albusul pina la galbenus. Se scoate incet...

Oua surpriza cu sos picant
Pateuri cu carne
Aperitive cu carne

Pateuri cu carne

Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se rumeneste pe jumatate, in...

Pateuri cu carne
Rosii umplute cu oua
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu oua

Se taie capacelul la rosii si se scoate miezul. In interior se sparge cite un ou. Se pun deasupra sare, piper si alte...

Rosii umplute cu oua
Rosii umplute cu pasta de oua
Aperitive cu oua

Rosii umplute cu pasta de oua

Se aleg rosii proaspete si tari, se spala, li se taie un capacel si se golesc de miez, apoi se pun la scurs cu gura in jos....

Rosii umplute cu pasta de oua
Oua umplute cu sos de smintina
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sos de smintina

Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun...

Oua umplute cu sos de smintina
Omleta cu fasole verde
Aperitive cu oua

Omleta cu fasole verde

Ouale batute se amesteca cu fasolea fiarta, se adauga smintina sau laptele, sarea necesara si se prajeste omleta in tigaie,...

Omleta cu fasole verde
Omleta cu malai si brinza
Aperitive cu oua

Omleta cu malai si brinza

Se bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa (pentru a deveni mai pufoasa omleta), se pun 50 gr. brinza rasa, mararul si...

Omleta cu malai si brinza
Ochi romanesc cu sos de brinza
Aperitive cu oua

Ochi romanesc cu sos de brinza

Se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga brinza rasa. Se...

Ochi romanesc cu sos de brinza
Cascaval pane
Aperitive cu branza

Cascaval pane

Aperitivele cu branza sunt foarte delicioase. Pentru a prepara cascaval pane avem nevoie de cateva ingrediente.

Cascaval pane
Rosii umplute cu vinete prajite
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu vinete prajite

Se scobesc rosiile si se presara inauntru cu sare. Se taie vinetele cubulete si se prajesc in ulei impreuna cu miezul...

Rosii umplute cu vinete prajite
Oua cu maioneza si verdeata
Aperitive cu oua

Oua cu maioneza si verdeata

Se fierb ouale tari, se trec sub un jet de apa, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se pune...

Oua cu maioneza si verdeata
Oua cu spanac
Aperitive cu oua

Oua cu spanac

Spanacul din conserva se fierbe in apa cu sare, timp de 5 minute, dupa care se scurge bine de apa si se taie mare. Intr-o...

Oua cu spanac
Oua cu ficat de pasare sau cabanos
Aperitive cu oua

Oua cu ficat de pasare sau cabanos

Ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cind sint gata se curata si se pun in pahar. Cabanosul, sau ficatul de...

Oua cu ficat de pasare sau cabanos
Rosii umplute cu varza alba
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu varza alba

La fiecare rosie se taie un capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si ardeii se taie marunt, se...

Rosii umplute cu varza alba
Omleta cu smintina
Aperitive cu oua

Omleta cu smintina

Intr-un castron se bat bine ouale cu smintina, sarea si piperul. Untul se topeste intr-o tigaie si cind este bine incins se...

Omleta cu smintina
Rosii umplute
Aperitive cu rosii

Rosii umplute

Se aleg rosii potrivit de mari, se taie capacul, se golesc de miez, se sareaza in interior, se lasa 10 minute cu gura in jos...

Rosii umplute
Ardei umpluti
Aperitive cu legume

Ardei umpluti

Se freaca unt (1 parte) cu 3 parti brinza telemea, data prin razatoare, pe latura care taie marunt, si ceapa tocata. Se umplu...

Ardei umpluti
Barcute din oua
Aperitive cu oua

Barcute din oua

Ouale se fierb tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa rece, apoi se taie in doua. Intre timp, se face...

Barcute din oua
Pasta de cartofi pentru sandvisuri
Sandviciuri

Pasta de cartofi pentru sandvisuri

Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul...

Pasta de cartofi pentru sandvisuri
Pliculete cu cascaval
Aperitive cu branza

Pliculete cu cascaval

Intr-un vas se pun brinza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Se da...

Pliculete cu cascaval
Rosii umplute cu vinete garnisite cu ardei
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu vinete garnisite cu ardei

Rosiile se spala, se golesc de seminte, se presara cu sare si se lasa sa stea cca 5 minute, dupa care se asaza cu gura in jos...

Rosii umplute cu vinete garnisite cu ardei
Oua la pahar cu sunca si ciuperci
Aperitive cu oua

Oua la pahar cu sunca si ciuperci

Ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cind sint gata se curata. Sunca se taie cubulete, iar ciupercile spalate...

Oua la pahar cu sunca si ciuperci
Omleta cu telemea de oi si marar
Aperitive cu oua

Omleta cu telemea de oi si marar

Se sparg ouale intr-un castron, se bat cu furculita, se adauga brinza, mararul si sarea si se amesteca totul. Se toarna apoi...

Omleta cu telemea de oi si marar
Omleta cu rosii
Aperitive cu oua

Omleta cu rosii

Se spala rosiile, se golesc de seminte si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga rosiile...

Omleta cu rosii
Rulouri calde la minut
Aperitive cu carne

Rulouri calde la minut

In feliile de sunca se aseaza jumatati de felii de brinza topita taiate pe diagonala si pastaile astfel incit capetele sa...

Rulouri calde la minut
Oua umplute cu sos de lapte
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sos de lapte

Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron,...

Oua umplute cu sos de lapte
Oua umplute cu pasta de peste
Aperitive cu oua

Oua umplute cu pasta de peste

Ouale fierte se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, care se pun intr-un castron si se amesteca...

Oua umplute cu pasta de peste
Ochiuri cu costita
Aperitive cu oua

Ochiuri cu costita

Se rumenesc in unt, pe ambele parti, feliile de costita si se scot pe o farfurie. In untul ramas, se prepara in mod obisnuit...

Ochiuri cu costita
Ficat cu boia
Aperitive cu carne

Ficat cu boia

Ficatul, taiat felii uniforme ca marime si grosime, se da prin faina amestecata cu boiaua de ardei si piper. Se prajesc pe...

Ficat cu boia
Cosulete de parizer cu oua
Aperitive cu oua

Cosulete de parizer cu oua

Intr-o tigaie mare se pune uleiul si cind este incins se asaza feliile de parizer una linga alta. La caldura pielita se...

Cosulete de parizer cu oua
Crochete din carne de pasare
Aperitive cu carne

Crochete din carne de pasare

Se da carnea fiarta prin masina de tocat de doua ori impreuna cu zarzavatul, se amesteca cu albusul, sarea si verdeata. Se...

Crochete din carne de pasare
Rulouri de sunca umplute
Aperitive cu carne

Rulouri de sunca umplute

Se amesteca cartoful, zarzavatul, mazarea fiarta si sosul alb. Se pune salata obtinuta pe feliile de sunca si se ruleaza.

Rulouri de sunca umplute
Albus umplut cu brinza de vaci si ficat de pasare
Aperitive cu oua

Albus umplut cu brinza de vaci si ficat de pasare

Se fierbe oul tare, se tine putin in apa rece, apoi se curata. Se taie in doua, se scoate galbenusul si se inlocuieste cu...

Albus umplut cu brinza de vaci si ficat de pasare
Rulouri cu sunca si oua
Aperitive cu carne

Rulouri cu sunca si oua

Se freaca untul cu sarea si piperul si se amesteca cu verdeata. Cu acest amestec se unge fiecare felie de jambon. Se presara...

Rulouri cu sunca si oua
Omleta cu sunca
Aperitive cu oua

Omleta cu sunca

Sunca se taie in fisii sau cubulete si se rumeneste putin in uleiul incins. Separat se bat ouale cu sarea si se toarna peste...

Omleta cu sunca
Rosii umplute cu ficat
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu ficat

Ficatul, taiat in bucati mici, se prajeste putin in ulei, se lasa sa se raceasca si se da prin masina de tocat impreuna cu...

Rosii umplute cu ficat
Ficat natur
Aperitive cu carne

Ficat natur

Ficatul se taie in felii potrivit de groase care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Ficat natur
Rosii umplute cu carne de pasare
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu carne de pasare

Se aleg rosii mijlocii si foarte proaspete, se spala, se taie un capacel, apoi cu o lingurita se scoate mijlocul, se presara...

Rosii umplute cu carne de pasare
Oua cu slanina afumata
Aperitive cu oua

Oua cu slanina afumata

Ouale se curata de coaja si se taie in rondele. Intr-o cratita se rumeneste slanina taiata in bucatele, se adauga rondelele...

Oua cu slanina afumata
Omleta cu ciuperci si smintina
Aperitive cu oua

Omleta cu ciuperci si smintina

Intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna cu ceapa. Cind ciupercile sint patrunse, se...

Omleta cu ciuperci si smintina
Rulouri din  costita afumata cu ficatei de pui
Aperitive cu carne

Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui

Costita se taie in felii subtiri, de aprox. 1/2cm. Ficateii spalati se taie in doua si se pun pe cite o felie de costita. Se...

Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Sarmale de post
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide