Telemeaua si parizerul se dau pe razatoarea mare, se pun intr-un castron si se adauga restul ingredientelor. Se amesteca bine...
Chec cu telemeaSe fierb ouale tari, se taie in jumatate si se scot cu grija galbenusurile care se sfarima si se amesteca impreuna cu ceapa...
Oua umplute cu anchoisSe fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Se pune la fiert otetul indoit cu apa. Se taie ceapa julien si se pune...
Peste cu cartofi si maionezaSe dau prin masina de tocat 3 oua fierte tare si 2 cartofi fierti. In compozitie se pun, dupa gust, sare, piper si ceapa. Se...
Sandviciuri cu ouaSe dau prin masina de tocat bucati mici de friptura ramase, 2 cartofi cruzi, o felie de piine muiata in lapte si bine...
Rulada din carneSe cumpara sau se prepara din slanina 500 gr. de jumari, se dau prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa taiata foarte fin,...
Pasta de jumari cu ceapaLimba de porc se spala foarte bine, se fierbe in oala sub presiune, se curata bine de pielitele de deasupra si se taie in...
Limba cu maionezaSe fierb ouale pina cind devin tari, se curata si se taie putin partea de la baza pentru a le putea aseza pe platou. La...
Ciupercute falseSe sparg ouale intr-un castron si se adauga celelalte ingrediente. Se omogenizeaza. Se pun apoi untul intr-o tigaie si cind...
Omleta cu cascavalSe taie chiflele in partea de deasupra si, cu o lingurita, se scoate o parte din miez. Se pune in fiecare chifla astfel...
Chifle cu ouSe bat ouale foarte bine, se pune in tigaie putina grasime si se pregateste o omleta in mod obisnuit. Se intoarce pe ambele...
Omleta italianaSe toaca ceapa marunt si se pune la prajit in ulei incins impreuna cu kaiserul si cabanosii(si acestea taiate marunt). Se...
Omleta "maninci si nu te saturi!"Se bat ouale, apoi se adauga faina si se amesteca pina se obtine o pasta ca smintina.Se adauga sarea, brinza, sunca si...
Omleta "pizza"Se curata de coaja ouale tari, rascoapte. Se taie in doua in latime. Se taie putin din capetele rotunjite, pentru ca oul sa...
Oua umplute cu suncaSe fierb taiteii (fara ou) in apa cu sare, 10-15 minute, apoi se strecoara, se clatesc cu apa clada si se lasa sa se scurga...
Budinca de taitei cu carneSe fierb taiteii, se clatesc cu apa calda si se amesteca cu untul si telemeaua desarata data pe razatoare.
Taitei cu brinza telemeaGalbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma tare. Se prajeste in untura incinsa.
Omleta cu casSe intinde brinza de vaci peste feliile de franzela, intr-un strat uniform. Se garniseste cu rosia taiata felii.
Sandvis cu brinza de vaciTaiteii (fisii late de 1 cm) se fierb, se scurg si se amesteca cu untul si sunca tocata.
Taitei cu suncaDin ingredientele de mai sus se face o pasta din care se formeaza chiftelele mici, care se prajesc in untdelemn.
Chiftelute cu cartofiDin faina, 1/2 ou, putina sare si lapte se amesteca o compozitie pina se omogenizeaza. Se subtiaza cu restul de lapte,...
Budinca de clatite cu brinza de vaciSe intinde brinza de vaci pe feliile de piine si se decoreaza cu o felie de sfecla.
Sandvis cu brinza de vaci si sfeclaSe amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris cit sa se obtina o compozitie consistenta mai moale. Se ia din aceasta...
Galuste cu brinza de vaci si grisSe da brinza de vaci prin sita sau se striveste cu furculita, apoi se amesteca cu untul pina se omogenizeaza. Se ung feliile...
Sandvici cu brinza de vaci cu gogosarCartofii fierti, dati prin masina de tocat, se amesteca cu albusul, drojdia si faina. Se face o pasta din care se formeaza...
Chiftelute de cartofi cu drojdieSe spala vinetele, se indeparteaza codita si se cresteaza incomplet in patru. Se fierb in apa cu sare si se scurg bine. Se...
Vinete umplute cu legumeCarnea se da prin masina de tocat impreuna cu legumele. Se amesteca cu albusul si verdeata si se formeaza crochete potrivite...
Crochete din carne cu legumeDovleceii curatati de coaja se rad pe razatoare, se adauga putina sare si se lasa sa se scurga. Se adauga oul, faina, brinza...
Chiftelute de dovlecei cu brinzaSe da carnea de doua ori prin masina de tocat. Orezul fiert se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, cimbrul si putin piper....
Salam dieteticSe fierb ouale. Se prepara un sos de rosii, diluind pasta de rosii cu o ceasca de apa. Intr-un vas, se pun sosul tomat, ouale...
Oua moi in sos de rosiiSunca sau parizerul, taiate in bucatele marunte, se amesteca cu faina desfacuta in 1-2 linguri de sifon si un albus bine...
Aperitiv cu sunca sau parizerSe amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta potrivita, pe care o...
Papanasi cu brinza de vaciColtunasii cu brinza de vaci sunt foarte delicioase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de faina, oua, branza si pesmet.
Coltunasi cu brinza de vaci in pesmetSe taie cornurile in doua, in latime, se scobesc de o parte din miez, apoi se umplu cu carnea de pasare fiarta si se...
Cornuri umplute cu carneCartofii si morcovii se taie in cuburi, se amesteca cu mazarea, sosul alb si verdeata dupa gust. Cu aceasta compozitie se...
Rulouri din sunca si cartofiSe amesteca brinza de vaci cu sunca taiata marunt, se intinde peste feliile de piine si se decoreaza cu morcovul ras deasupra.
Sandvis cu brinza de vaci si suncaSe taie vinetele in doua, pe lungime. Cu virful unui cutit se face o incizie de jur imprejurul vinetelor. Se sareaza putin si...
Jumari cu vinete umpluteUrda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec se umplu clatitele. Se ruleaza...
Clatite cu urda si mararOuale se sparg intr-o farfurie adinca, se adauga ingredientele de mai sus si se bat bine cu furculita. Se toarna in untura...
Omleta taraneascaSe taie chifla in doua capace, se scobeste o parte din miez si se umple cu brinza de vaci, amestecata cu carnea de pasare...
Chifla umpluta cu brinza de vaci si carneSe aleg rosiile de marime potrivita, se taie deasupra un capac, care nu se desprinde complet, si se scobeste miezul. Se...
Rosii umplute cu urdaSe da carnea de vaca prin masina de tocat de 2-3 ori, impreuna cu felia de franzela, inmuiata si stoarsa. Se amesteca apoi cu...
Chifetlute cu carne de vacaSe pune laptele la prins, intr-un vas emailat sau de portelan si se lasa la temperatura camerei pina se incheaga. Se adauga...
Brinza de vaciOrice fel de brinza slaba si nefermentata poate fi folosita dupa ce este data prin razatoare sau este farimitata cit mai...
Brinza cu telina sau chimenSe face un aluat subtire din faina, lapte, oua si un virf de cutit de sare din care se prepara clatite. Clatitele se umplu cu...
Clatite cu suncaCrema de urda cu marar si smantana este foarte delicioasa. Daca vrei sa mananci aperitive gustoase, incearca aceasta reteta.
Urda cu marar si smintinaSe freaca peretii unei cratite cu usturoi pisat, apoi se umple cu vin si se adauga brinza taiata in cubulete si piperul....
Crema "Fondue"Bucatile de cas se asaza intr-un vas rezistent la caldura uns bine cu unt. Peste feliile de cas se toarna ouale batute bine...
Cas cu ouaVinetele se curata de coaja si se taie in forma de rondele. Se sareaza si se lasa sa se scurga. Dupa ce si-au lasat apa, se...
Oua "a la gasconne"Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o...
Jumari dulci indieneSe toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica....
Bulete de carneCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...
Sarmale de post