Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana cand se umfla.
Inele de ceapaSe bat albusurile de ou pana se intaresc. In alt vas se pun galbenusurile care se bat bine, se amesteca cu maioneza si cu 2...
Omleta cu branzaSe unge o felie de paine cu unt de arahide, se presara deasupra stafide si fulgi de ciocolata, se acopera cu alta felie de...
Sandvisuri frantuzestiSe unge vasul cu putin unt, se asaza feliile de cartofi si de ceapa si se condimenteaza. Se lasa la putere maxima, la...
Mic dejun de cartofiCartofii curatati de coaja se dau prin razatoarea mica si se pun intr-un castron in care se adauga ouale. Se amesteca cu...
Chiftele de cartofiSe prepara 6 clatite obisnuite, dar fara zahar si cu putina sare. Se face un amestec din cele patru feluri de branza si se...
Clatite cu patru feluri de branzaBranzoaicele de casa sunt cele mai gustoase dintre retetele de aperitive cu branza. Pentru prepararea acestei retete avem...
Branzoaice de casaSe fierb ouale tari; dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel...
Oua umplute picante - in aspicPasta de brinza de vaci este o mancare excelenta. Aceasta reteta se poate pregati foarte usor si repede.
Pasta de brinza de vaciCreierul de vitel sau de porc, curatat de cheaguri de singe, se fierbe (10 minute creierul de porc si 15 minute creierul de...
Creier in aspicRosiile spalate se scobesc de miez nu prea aproape de pielita. Se presara cu putina sare si se lasa cu gura in jos, ca sa se...
Rosii umplute cu ciuperci cu maionezaSe ia o tava dreptunghiulara, se unge din gros cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pun pe rand foile de placinta in...
Placinta à la FollasSe socoteste un ou si o lingura c branza de fiecare persoana de la masa. Se poate intrebuinta branza de oi, de burduf,...
Omleta cu branzaSe face o omleta simpla peste care se presara gaturi de raci fierti si curatati. Se ruleaza, se pune pe farfurie, iar pe...
Omleta cu raci sau cu langustaSe fierbe un creier, se taie in cuburi mici, care se prajesc in putin unt, se pune sare, piper. Se face o omleta simpla, se...
Omleta cu creierSe iau doi lapti de crap bine spalati si se tin 5 minute pe foc in apa care clocoteste, se ia apoi o bucata de ton sau, in...
Omleta cu peste si sos de untAceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste usor si repede. Pentru a prepara cascaval la capac, avem nevoie de...
Cascaval la capacSe folosesc pulpele din fata, ficatul, maruntaiele si carnea cazuta din abdomen la transare. Se fierbe sub presiune pana se...
Pateu de iepureSe fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salauSe bat ouale, se adauga laptele si doua linguri de verdeata tocata marunt: ceapa verde, marar, patrunjel, sare. Se coace ca...
Omleta cu verdeataSe taie bucatele de slanina sau costita afumata. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si pe alta, apoi se toarna ouale. Se...
Omleta cu slaninaToate ingredientele se dau separat prin masina de carne apoi se amesteca si se mixeaza pana se face pasta omogena. Daca este...
Pasta de jumari (crame)Picioarele de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape....
Racitura (Piftie)1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand...
AspicSe spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...
Salata de creier de boeufToba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...
Toba de porcLa unul din ouale batute se adauga sucul de sfecla rosie. Celelalte doua oua se bat separat. Se confectioneaza din carton...
Omleta ValentinaSe scurge din conserva uleiul, iar pestele se amesteca bine cu toate ingredientele de mai sus, pana rezulta o pasta.
Pasta de pesteCarnea de pasare se pune intr-un vas, pe foc, cu vin rosu amestecat cu 50 ml coniac. Se lasa sa fiarba pana carnea se...
Rulouri cu pui si ciuperciSe indeparteaza piciorusele ciupercilor, apoi se curata ciupercile si se pun intr-o tava cu putin ulei. Separat, se caleste...
Ciuperci umpluteSe ung felioare de paine cu unt, iar pe deasupra se asterne un strat (mai gros sau mai subtire) de icre negre moi, adica...
Sandvisuri cu icre negreSe face o salata de vinete obisnuita, se amesteca cu o cantitate de icre negre moi, in functie de gust. Se ung felioarele de...
Sandvisuri cu icre negre si vineteSe ung felioare de paine cu unt, se asaza deasupra jumatate de sardea taiata in lung, deasupra cateva picaturi de lamaie.
Sandvisuri cu sardeleSe ung felioarele de paine cu un sos maioneza sau cu unt amestecat cu mustar. Se asaza deasupra o foaie de salata verde care...
Sandvisuri cu ou rascoptSe face o pasta de sardele frecate cu unt, se intinde pe felii subtiri de franzela, iar deasupra se asaza o felie subtire de...
Sandvisuri cu sardele si tomateAceasta reteta este foarte gustoasa. Pentru a prepara rulada de cascaval avem nevoie de unt, cascaval, faina, oua si smantana.
Rulada de cascaval cu smantanaIngredientele se amesteca bine cu mixerul de taiat.
Pasta de peste afumatSe fierbe orezul (de preferinta cu bobul lung), se taie rosia cubulete mici, se desfac conservele de ton si porumb, se scurg...
Salata de orez, rosii si tonSe dau cartofii prin razatoare, se adauga galbenusul, faina, sarea si piperul. Se prajesc in ulei incins.
Crochete de carofiTelina curatata se rade prin razatoarea mica, iar merele decojite se rad cu razatoarea mare, stropindu-se cu zeama de lamaie...
Telina cu maionezaSe bate pieptul de pui(ca pentru snitel si se sareaza)dupa care se intinde si se pune cascavalul taiat felii subtiri, carnea...
Rulada de puiSe curata ardeii si prazul apoi se spala. Se taie ardeii fasii, iar prazul rondele. Porumbul se lasa la scurs intr-o sita. Se...
Omleta cu legumeSe paseaza cartofii. Se topeste untul si se amesteca bine cu malai, dupa care se adauga supa de pui si laptele. Se fierbe...
Ton cu piureSe bat ouale, se adauga faina amestecata cu lapte, piper si sare. Se adauga rosiile. Se pune compozitia intr-o tava cu unt...
Omleta cu rosiiSe face un aluat ca pentru paine: Se dizolva drojdia în putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute,laptele, drojdia...
Pogaci cu jumari de porcSe prepara clatitele dupa reteta obisnuita doar ca se pune putina sare si nu se pune zahar si nici bicarbonat sau apa...
Clatite cu ciuperciRosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...
AntistresSe taie slanina astfel incat sa se obtina folii subtiri si late (se foloseste la impachetat). Se insereaza in muschiul de...
Muschi impanatSe fierb cartofii taiati cubulete cu putina sare. Se fierb tare 2-3 oua. Se da cascavalul pe razatoarea cu gauri mari. Se...
Cartofi cu crustaSe incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se soteaza ceapa la temperatura medie timp de 6 - 8 minute, pina devine aurie. Se scurgea...
Tortilla EspanolaCarnea se toaca. Intr-o cratita se caleste ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a calit se adauga si carnea tocata si se caleste...
Chek de carneCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniBun aparatul. Isi face singur treaba. Inspirata de la Merisor reteta.
Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot