Se aleg masline mari, frumoase si se fierb in cateva clocote, schimband apa odata sau de doua ori, ca sa se desareze. Dupa ce...
Masline marinateSe trec jumarile prin masina de tocat, apoi se amesteca cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Se pune si un...
Pogacele de jumari cu susanCiulamaua: Uleiul se pune intr-o cratita si dupa ce s-a incins, se adauga faina putin cate putin amestecandu-se intruna la...
Sufleu de pui cu ciuperciSe eviscereaza hamsiile, dupa care se clatesc intr-o solutie otet cu apa (50ml otet, 50ml apa), ceapa se taie julien. Se...
Marinata de hamsiiSe dezoseaza pieptul (pulpele) se taie in bucati potrivite nu lasam halca de piept, se pun intr-un vas unde avem condimentele...
Snitele de puiSe curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se taie in fisii. Se toaca ceapa si se caleste in ulei impreuna cu...
Ciuperci a la grecSe taie slanina in fasii lungi, dupa care se cresteaza sa aiba forma unui pieptene. Se aseaza pe fundul unei cratite de fonta...
Omleta cu slaninaSe taie painea felii. Fiecare felie se unge pe ambele parti cu putina margarina. Peste margarina se pune un strat de cascaval...
Croq MonsieurSe bate pieptul intreg de pui ca la snitele pentru a obtine o bucata care sa infasoare carnatul Plai (daca sunt doi piepti...
Piept de pui in pijamaSe fierb ficateii de pui, se racesc putin, se scurg si se dau prin razatoarea mica. Curatam ouale si procedam la fel ca la...
Pateu de ficat cu ouIntr-un bol preferabil de plastic se pun icrele si felia de paine inmuiata in lapte sau apa minerala si apoi scursa. Se...
IcreSe amesteca toate ingredientele, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Pasta de pate vegetalSe feaca rozmarinul cu usturoiul intr-un mojar pina isi lasa bine sucul si apoi se amesteca cu untul frecat spuma.
Unt cu rozmarinSe curata si se spala cartofii. Se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri, fara sa se patrunda pana la...
Cartofi acordeon la cuptorSucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla....
Icre de postSe scurge bine tonul de apa, se taie castravetii murati marunt (si se storc in pumn). Se amesteca toate ingredientele intr-un...
Aperitiv crocant cu tonSe fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in latime. Se taie foarte putin din capetele rotunde, astfel ca jumatatile...
Oua umplute cu sardele de LissaSe poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de...
Peste in aluatIntr-o farfurie unsa cu unt si rezistenta la foc se pun feliute subtiri si nu prea mari de slanina fiarta si deasupra...
Ochiuri cu slaninaSe taie atatea felii de parizer, cate ochiuri se fac. Se incinge untura intr-o tigaie si se aseaza feliile de parizer. La...
Ochiuri in cuibSe unge margarina pe sandvisuri, se pune parizerul si cascavalul pe una dintre felii si se pun feliile una peste alta si se...
Sandvisuri calde cu parizer1. Se pun toate ingredientele intr-un castron. 2. Se amesteca tot, cu o lingura de lemn. 3. Intr-o forma untata si...
Tarta sarataSe fierb ouale jumatate tari, si se aseaza intr-o farfurie de sticla unsa cu unt. Deoparte se face urmatorul sos de faina: Se...
Sufle de ouaSe coc cartofii. Cand sunt gata, se scot se taie in jumatati si se scobesc. Miezul se zdrobeste si se amesteca cu restul de...
Cartofi umplutiSe pune porumbul din conserva la scurs intr-o sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet) marunt...
Porumb cu maionezaSe pun feliile pe o tava in cuptor. Intre timp se spala si se taie cubulete foarte mici rosiile. Se lasa pana se rumenesc...
BruschetteSe alege spanacul si se spala in mai multe ape, ca si urzicile. Se arunca in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba...
Spanac englezesc1. Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer(se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox....
Bulete din cod fileSingura conditie ca acestea sa fie bune este aceea de a le pregati! Se iau asadar doi morcovi mijlocii, un pastarnac, o...
ChifteluteSe fierb cartofii, se curata si se trec prin masina de tocat. Se amesteca cu o lingura de faina, un ou, si 200 gr. carne data...
Chiftele de cartofi cu carneSe curata creierul, se tine 10 minute in apa clocotita, se scurge si se taie in bucati mici. Se amesteca intr-o cratita 2...
Crochete de creierSe aleg rosiile netede, frumoase, se taie capacul si se scobesc inauntru. Se taie felii 1/4 kg de ficat de porc si se...
Rosii umplute cu ficatSe curata cartofii cruzi si se rad pe o razatoare cu gauri mai mari. Se scurg in mana, se adauga sare, piper si putin...
Friganele de cartofi1.Se taie cepele transversal in cercuri, dupa care se despart in inele. 2.Intr-un castronas se combina faina, boiaua, sarea...
Inele din ceapaSe caleste in unt ceapa si usturoiul pana ce devin aurii. Se adauga lamaile taiate felii, condimentele si verdeturile,...
Sardine marinateSe fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava...
Calcan gratinatSe spala fileurile de macrou si se inabuse in vin 5 minute. Se taie prazul in bucati si se caleste in unt 30 minute, dupa...
Macrou boulonnaiseSe striveste piperul verde. Se topesc 50 gr. unt in tava ce trebuie introdusa la cuptor, se pune otet, piperul verde pisat,...
Pastrav cu piper verde si lamaieFeliile de piine se pun in tava una linga alta si se ung pe o parte cu ulei de masline sau unt topit. Se prajesc apoi se...
BruscettaSe spala ciuperci mari, frumoase, se pupe cotorul, fara sa se curete de pielita. Se sterg si se presara cu putina sare. Se...
Ciuperci la gratarAceasta reteta este simpla si delicioasa. Pentru a prepara alivanca avem nevoie de cateva ingrediente simple.
Alivanca delicioasaIntr-o tigaie, la foc moderat se pune jumatate din ulei, iar cand este destul de incins se pun dovleceii. Se lasa cateva...
Frittata (omleta) cu dovleceiSe curata dovlecelul si se taie felii subtiri, se sareaza, apoi se lasa sa se scurga de apa, se face o coca din oua, faina si...
Dovlecel parizianIcrele de stiuca fiind mai mari, se pot pregati si fara gris. Se pun intr-un castron adanc, se stoarce deasupra lor zeama de...
Icre de stiucaSe rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund in felii de o jumatate centimetru grosime. Sa nu se sareze...
Dovlecei prajitiBrinza se lasa afara citeva ore ca sa fie moale. Intr-un castron, se pune brinza, chimenul, boiaua, sare, piper, marar,...
Brinza frecataSe taie painea in doua pe diagonala si fiecare parte se unge cu unt. Separat pieptul de pui facut la rotisor se taie in...
BruschetaMai intii se taie ceapa pestisori, ardeiul se spala si se taie felioare mai subtiri, si rosiile spalate se taie in bucati....
Ghiveci de rosiiVinetele se spala, se sterg, se elimina cotorul si se taie felii rotunde.Se coc pe gratar pe aragaz pe o parte si pe...
Vinete la gratarSe amesteca intr-un castron toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise mai sus. Se pune compozitia intr-o forma de...
Chec aperitivCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeA vazut mama la tv o reteta asemanatoare si m-am gandit sa o incerc si eu. A iesit tare gustoasa!
Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb