Aperitive

Masline marinate
Aperitive

Masline marinate

Se aleg masline mari, frumoase si se fierb in cateva clocote, schimband apa odata sau de doua ori, ca sa se desareze. Dupa ce...

Masline marinate
Pogacele de jumari cu susan
Jumari

Pogacele de jumari cu susan

Se trec jumarile prin masina de tocat, apoi se amesteca cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Se pune si un...

Pogacele de jumari cu susan
Sufleu de pui cu ciuperci
Aperitive cu carne

Sufleu de pui cu ciuperci

Ciulamaua: Uleiul se pune intr-o cratita si dupa ce s-a incins, se adauga faina putin cate putin amestecandu-se intruna la...

Sufleu de pui cu ciuperci
Marinata de hamsii
Aperitive cu peste

Marinata de hamsii

Se eviscereaza hamsiile, dupa care se clatesc intr-o solutie otet cu apa (50ml otet, 50ml apa), ceapa se taie julien. Se...

Marinata de hamsii
Snitele de pui
Aperitive cu oua

Snitele de pui

Se dezoseaza pieptul (pulpele) se taie in bucati potrivite nu lasam halca de piept, se pun intr-un vas unde avem condimentele...

Snitele de pui
Ciuperci a la grec
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci a la grec

Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se taie in fisii. Se toaca ceapa si se caleste in ulei impreuna cu...

Ciuperci a la grec
Omleta cu slanina
Aperitive cu oua

Omleta cu slanina

Se taie slanina in fasii lungi, dupa care se cresteaza sa aiba forma unui pieptene. Se aseaza pe fundul unei cratite de fonta...

Omleta cu slanina
Croq Monsieur
Sandviciuri

Croq Monsieur

Se taie painea felii. Fiecare felie se unge pe ambele parti cu putina margarina. Peste margarina se pune un strat de cascaval...

Croq Monsieur
Piept de pui in pijama
Aperitive cu carne

Piept de pui in pijama

Se bate pieptul intreg de pui ca la snitele pentru a obtine o bucata care sa infasoare carnatul Plai (daca sunt doi piepti...

Piept de pui in pijama
Pateu de ficat cu ou
Aperitive cu carne

Pateu de ficat cu ou

Se fierb ficateii de pui, se racesc putin, se scurg si se dau prin razatoarea mica. Curatam ouale si procedam la fel ca la...

Pateu de ficat cu ou
Icre
Aperitive cu peste

Icre

Intr-un bol preferabil de plastic se pun icrele si felia de paine inmuiata in lapte sau apa minerala si apoi scursa. Se...

Icre
Pasta de pate vegetal
Aperitive cu carne

Pasta de pate vegetal

Se amesteca toate ingredientele, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Pasta de pate vegetal
Unt cu rozmarin
Unturi

Unt cu rozmarin

Se feaca rozmarinul cu usturoiul intr-un mojar pina isi lasa bine sucul si apoi se amesteca cu untul frecat spuma.

Unt cu rozmarin
Cartofi acordeon la cuptor
Aperitive cu legume

Cartofi acordeon la cuptor

Se curata si se spala cartofii. Se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri, fara sa se patrunda pana la...

Cartofi acordeon la cuptor
Icre de post
Aperitive cu peste

Icre de post

Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla....

Icre de post
Aperitiv crocant cu ton
Aperitive cu peste

Aperitiv crocant cu ton

Se scurge bine tonul de apa, se taie castravetii murati marunt (si se storc in pumn). Se amesteca toate ingredientele intr-un...

Aperitiv crocant cu ton
Oua umplute cu sardele de Lissa
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sardele de Lissa

Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in latime. Se taie foarte putin din capetele rotunde, astfel ca jumatatile...

Oua umplute cu sardele de Lissa
Peste in aluat
Aperitive cu peste

Peste in aluat

Se poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de...

Peste in aluat
Ochiuri cu slanina
Aperitive cu oua

Ochiuri cu slanina

Intr-o farfurie unsa cu unt si rezistenta la foc se pun feliute subtiri si nu prea mari de slanina fiarta si deasupra...

Ochiuri cu slanina
Mamaliga
Aperitive

Mamaliga

1 canceu malai, 3 cancee apa, un strop de sare, se pune totul intr-un vas de jena, se baga la cuptor, temperatura maxima, se...

Mamaliga
Ochiuri in cuib
Aperitive cu oua

Ochiuri in cuib

Se taie atatea felii de parizer, cate ochiuri se fac. Se incinge untura intr-o tigaie si se aseaza feliile de parizer. La...

Ochiuri in cuib
Sandvisuri calde cu parizer
Aperitive cu carne

Sandvisuri calde cu parizer

Se unge margarina pe sandvisuri, se pune parizerul si cascavalul pe una dintre felii si se pun feliile una peste alta si se...

Sandvisuri calde cu parizer
Tarta sarata
Aperitive

Tarta sarata

1. Se pun toate ingredientele intr-un castron. 2. Se amesteca tot, cu o lingura de lemn. 3. Intr-o forma untata si...

Tarta sarata
Sufle de oua
Aperitive cu oua

Sufle de oua

Se fierb ouale jumatate tari, si se aseaza intr-o farfurie de sticla unsa cu unt. Deoparte se face urmatorul sos de faina: Se...

Sufle de oua
Cartofi umpluti
Aperitive cu legume

Cartofi umpluti

Se coc cartofii. Cand sunt gata, se scot se taie in jumatati si se scobesc. Miezul se zdrobeste si se amesteca cu restul de...

Cartofi umpluti
Porumb cu maioneza
Aperitive cu legume

Porumb cu maioneza

Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet) marunt...

Porumb cu maioneza
Bruschette
Aperitive cu rosii

Bruschette

Se pun feliile pe o tava in cuptor. Intre timp se spala si se taie cubulete foarte mici rosiile. Se lasa pana se rumenesc...

Bruschette
Spanac englezesc
Aperitive cu legume

Spanac englezesc

Se alege spanacul si se spala in mai multe ape, ca si urzicile. Se arunca in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba...

Spanac englezesc
Bulete din cod file
Aperitive cu peste

Bulete din cod file

1. Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer(se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox....

Bulete din cod file
Chiftelute
Aperitive cu legume

Chiftelute

Singura conditie ca acestea sa fie bune este aceea de a le pregati! Se iau asadar doi morcovi mijlocii, un pastarnac, o...

Chiftelute
Chiftele de cartofi cu carne
Aperitive cu carne

Chiftele de cartofi cu carne

Se fierb cartofii, se curata si se trec prin masina de tocat. Se amesteca cu o lingura de faina, un ou, si 200 gr. carne data...

Chiftele de cartofi cu carne
Crochete de creier
Aperitive cu carne

Crochete de creier

Se curata creierul, se tine 10 minute in apa clocotita, se scurge si se taie in bucati mici. Se amesteca intr-o cratita 2...

Crochete de creier
Rosii umplute cu ficat
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu ficat

Se aleg rosiile netede, frumoase, se taie capacul si se scobesc inauntru. Se taie felii 1/4 kg de ficat de porc si se...

Rosii umplute cu ficat
Friganele de cartofi
Aperitive cu legume

Friganele de cartofi

Se curata cartofii cruzi si se rad pe o razatoare cu gauri mai mari. Se scurg in mana, se adauga sare, piper si putin...

Friganele de cartofi
Inele din ceapa
Aperitive cu legume

Inele din ceapa

1.Se taie cepele transversal in cercuri, dupa care se despart in inele. 2.Intr-un castronas se combina faina, boiaua, sarea...

Inele din ceapa
Sardine marinate
Aperitive cu peste

Sardine marinate

Se caleste in unt ceapa si usturoiul pana ce devin aurii. Se adauga lamaile taiate felii, condimentele si verdeturile,...

Sardine marinate
Calcan gratinat
Aperitive cu peste

Calcan gratinat

Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava...

Calcan gratinat
Macrou boulonnaise
Aperitive cu peste

Macrou boulonnaise

Se spala fileurile de macrou si se inabuse in vin 5 minute. Se taie prazul in bucati si se caleste in unt 30 minute, dupa...

Macrou boulonnaise
Pastrav cu piper verde si lamaie
Aperitive cu peste

Pastrav cu piper verde si lamaie

Se striveste piperul verde. Se topesc 50 gr. unt in tava ce trebuie introdusa la cuptor, se pune otet, piperul verde pisat,...

Pastrav cu piper verde si lamaie
Bruscetta
Sandviciuri

Bruscetta

Feliile de piine se pun in tava una linga alta si se ung pe o parte cu ulei de masline sau unt topit. Se prajesc apoi se...

Bruscetta
Ciuperci la gratar
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci la gratar

Se spala ciuperci mari, frumoase, se pupe cotorul, fara sa se curete de pielita. Se sterg si se presara cu putina sare. Se...

Ciuperci la gratar
Alivanca delicioasa
Aperitive cu branza

Alivanca delicioasa

Aceasta reteta este simpla si delicioasa. Pentru a prepara alivanca avem nevoie de cateva ingrediente simple.

Alivanca delicioasa
Frittata (omleta) cu dovlecei
Aperitive cu oua

Frittata (omleta) cu dovlecei

Intr-o tigaie, la foc moderat se pune jumatate din ulei, iar cand este destul de incins se pun dovleceii. Se lasa cateva...

Frittata (omleta) cu dovlecei
Dovlecel parizian
Aperitive cu legume

Dovlecel parizian

Se curata dovlecelul si se taie felii subtiri, se sareaza, apoi se lasa sa se scurga de apa, se face o coca din oua, faina si...

Dovlecel parizian
Icre de stiuca
Aperitive cu peste

Icre de stiuca

Icrele de stiuca fiind mai mari, se pot pregati si fara gris. Se pun intr-un castron adanc, se stoarce deasupra lor zeama de...

Icre de stiuca
Dovlecei prajiti
Aperitive cu legume

Dovlecei prajiti

Se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund in felii de o jumatate centimetru grosime. Sa nu se sareze...

Dovlecei prajiti
Brinza frecata
Aperitive cu branza

Brinza frecata

Brinza se lasa afara citeva ore ca sa fie moale. Intr-un castron, se pune brinza, chimenul, boiaua, sare, piper, marar,...

Brinza frecata
Bruscheta
Aperitive cu oua

Bruscheta

Se taie painea in doua pe diagonala si fiecare parte se unge cu unt. Separat pieptul de pui facut la rotisor se taie in...

Bruscheta
Ghiveci de rosii
Aperitive cu rosii

Ghiveci de rosii

Mai intii se taie ceapa pestisori, ardeiul se spala si se taie felioare mai subtiri, si rosiile spalate se taie in bucati....

Ghiveci de rosii
Vinete la gratar
Aperitive cu legume

Vinete la gratar

Vinetele se spala, se sterg, se elimina cotorul si se taie felii rotunde.Se coc pe gratar pe aragaz pe o parte si pe...

Vinete la gratar
Chec aperitiv
Aperitive cu oua

Chec aperitiv

Se amesteca intr-un castron toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise mai sus. Se pune compozitia intr-o forma de...

Chec aperitiv
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb
Bucataras.RO

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

A vazut mama la tv o reteta asemanatoare si m-am gandit sa o incerc si eu. A iesit tare gustoasa!

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide