Se spala andivele si se sterg.In robot se amesteca pina devine ca o crema brinza cu sunca taiata bucatele.Se umplu frunzele...
Barcute din andiveSe face o maioneza mai consistenta de aceea se adauga cartoful fiert. Se poate pune la inceput un galbenus, cartoful fiert si...
Ton cu maionezaSe foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cit sa o acopere. Se adauga otetul, se...
Caracatita cu otetSe pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face...
Cornuri cu tocatura de carnuri si verdeataSe taie ceapa marunt si se pune intr-o tigaie adinca impreuna cu uleiul. Se caleste pina se inmoaie, apoi se adauga sosul de...
Ochiuri cu sos de rosiiSe rad morcovii sau se curata foarte subtire cu un cutit. Se pun morcovii intr-o cratita, apoi se adauga untul, apa, zaharul...
Morcovi tineri (carote) cu untCa ustensile aveti nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se...
MascdarponeCeapa se taie marunt in patratele cit mai mici la fel si gogosari murati. Se amesteca ingredientele cu zacusca iar apoi cu...
Maioneza cu zacuscaPasta de brinza este un aperitiv gustos. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de branza, cartofi, unt si ceapa verde.
Pasta de brinzaSe pune laptele clocotit peste branza de vaci si se lasa 15 minute, apoi se scurge, se amesteca cu branza de oi rasa,...
Cascaval de casaGuacamole cu ardei este un sos picant. Acest sos de avocado este foarte bun cu chips tortilla, si se poate prepara in doar...
Guacamole cu ardeiSe taie felii subtiri, cu ajutorul unei ate, mamaliga ramasa din ajun. Se dau feliile prin branza rasa, si se rumenesc cu unt...
Friganele de mamaliga1. Se pune cuptorul la 175 grade C. 2. Se oparesc simburii si se curata de coaja. 3. Se amesteca simburii cu sarea si...
Migdale sarate1. Se pun simburii de migdale la marinat in soia, cel putin 4 ore. 2. Se incalzeste aragazul la 150 grade C. 3. Se...
Migdale japonezeSe curata ceapa, se toaca si se caleste in grasime. Se amesteca ouale cu apa minerala, sarea, piperul si cu un praf de...
Omleta cu macrouri1. Se amesteca ouale cu smintina. Se adauga piinea rupta in bucatele si se lasa 10 minute. 2. Se scurge apa de la peste....
Ton cu ciuperci si masline (Fransk tonfiskterrin)1. Se amesteca untul si brinza. Se adauga faina si nucile. Se amesteca. 2. Se pune aluatul pe folje de plastic. Se...
Biscuiti cu gorgonzolaSe aleg ciuprcile (doar palaria ciupercii), se curata de coaja subtire dupa care se spala cu mare atentie pentru a nu se...
Ciuperci cu cascavalCiupercile se spala cu apa rece si li se rup cozile, cu grija, sa nu se sparga palaria. Se usuca in prosop de bumbac, apoi se...
Ciuperci umplute mocanestiPiciorusele se dau, crude, prin masina de tocat sau in lipsa acesteia, se toaca foarte marunt cu cutitul impreuna cu putina...
Piftele din ciuperciPentru a face vinete cu branza la cuptor vinetele se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au inmuiat, se scot, se lasa sa...
Vinete cu branza la cuptorSe scoate miezul celor 2 felii de paine. Trebuie sa aiba aspectul unor coroane ingrosate cu putin miez. Se pun apoi in...
Oua cocheteScrumbiile se curata, se taie capul si se desfac in doua in lungime, scotind oasele. Se pun in lapte ca sa se desareze si se...
Roll-MopsUntul, galbenusurile trecute prin sita, un praf de sare si piperul se freaca bine, adaugind si o lingura de ulei, turnat cu...
Unt picantSe scot ouale de la rece (este important sa fie incalzite in prealabil - eventual se pot pune sub un jet de apa calda!). Se...
OmletaSe preincalzeste cuptorul la temperatura medie, se taie brinza in 4 felii si se repartizeaza in 4 farfurii rezistente la foc,...
Brinza la cuptor, cu ardei copt si maslineSe fierb ouale. Se decojesc. Se taie pe vertical si se scoate galbenusul. Intr-un castronel se amesteca galbenusul dat prin...
Oua "Ratusca"Braza de vaci se freaca bine cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Ceapa verde, patrunjelul si mararul...
Aperitiv de primavaraCiupercile se curata, se spala sub jet de apa si se scurg bine. Piciorusele se separa si se taie marunt. Se curata ceapa si...
Ciuperci umplutePoti oferi familiei tale un aperitiv delicios daca pregatesti ciuperci umplute cu branza. Este o mancare consistenta si...
Ciuperci umplute cu branzaSe bat ouale, se pune laptele sau o linguta de smantana si sare. Ouale se bat in ultimul moment si atat numai cat sa se...
OmletaSe toaca fin putina frunza de patrunjel, se amesteca cu untul proaspat, fara sa se frece. Se adauga un praf de sare, piper si...
Unt cu verdeataOuale se fierb tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa rece, apoi se taie un capacel si se scoate...
Oua puisorSe rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu...
Sarmalute foitajSe fierbe carnea si ficatul si se toaca marunt cu cutitul. Se adauga ouale si bucata de paine si restul ingredientelor. Se...
Drob de mielSe mixeaza branza cu ceapa taiata marunt si 3 linguri de ulei, sare si piper. Se unge fiecare felie de sunca cu 1 lingura de...
Rulouri cu sunca si branzaOuale de fierb tari, dupa care se decojesc. Se taie marunt ouale si nuca apoi se amesteca bine cu branza de vaci. Se unge...
Rulouri de sunca cu oua si nucaSe bat tare albusurile ssi se amesteca cu galbenusurile frecate anticipat, apoi se adauga cascaval ras marunt (circa 50...
Aperitiv LigiaCiuperci umplute Se aleg ciuperci albe si frumoase, se spala in apa cu putina lamaie, ca sa nu se inegreasca. Se aseaza...
Ciuperci umplute de postParizerul se da prin masina de tocat si se amesteca cu 100 g de unt. Din aceasta compozitie se face o foaie, ca la rulada,...
Aperitiv specialJumarile sau slanina se trec prin masina de tocat, ouale se zdrobesc, apoi se amesteca toate cu mustarul, sarea si...
Pasta de jumariSe aleg rosii tari si cat mai mici. Se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa o ora...
Rosii portugheze cu orezSe curata cartofi de marime potrivita, si mai degraba lunguieti. Se taie felii foarte subtiri, si cat mai egale. Se spala in...
Cartofi chipsCrochetele de cascaval se prepara repede. Pentru a pregati acest aperitiv avem nevoie de cateva ingrediente simple.
Crochete de cascaval simpleSe prepara aluatul, se pune la dospit, se intinde si se fac din el 4 patrate egale. Se incinge uleiul, se taie ceapa marunt...
Coltunasi cu cas de oaieZarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu...
Limba cu sos RaguSe preincalziteste cuptorul peste 200 grade. Se bat oul, sarea si zaharul, pana ce amestecul se albeste si se umfla. Se...
Franzelute (muffins) cu migdale si macSe amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...
Franzelute cu tarate si mereReteta Sandwich cu branza topita si salam este un foarte bun aperitiv. Pentru a o pregati ai nevoie de cateva ingrediente:...
Sandwich cu branza topita si salamCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniBun aparatul. Isi face singur treaba. Inspirata de la Merisor reteta.
Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot