Ciupercile se curata de codite si se stropesc cu zeama de lamaie. Separat se pun la prajit in untul topit, usturoiul si...
Ciuperci cu zarzavat in aluat de bereSe curata ciupercile de codite si se spala bine. Se toaca marunt coditele si se amesteca cu mararul si patrunjelul si se...
Ciuperci umplutePogacile cu jumari sunt delicioase, fragede si aromate. Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper. Intr-un castron...
Pogaci cu jumariRosiile se golesc de miez, dupa care se stropesc cu sosul vinegreta, preparat din 2 linguri ulei si 2 linguri otet, sare si...
Rosii frantuzestiRosiile spalate in prealabil, se golesc de miez si se lasa la scurs. Se face o pasta din ouale sfaramate, sarea, piperul,...
Rosii umplute cu oua fierteOuale se fierb tari, dupa care se curata si se taie in jumatati. Se scot galbenusurile cu grija si se amesteca impreuna cu...
Oua umpluteOuale se fierb tari, apoi li se taie varfurile si se scot galbenusurile. Jumatatile de ansoa se toaca marunt iar rosiile se...
Oua umplute cu felii de ansoaIntr-un castron se pune faina, sarea si uleiul. Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici...
SuberekOuale se fierb tari. Se curata apoi de coaja si se taie in jumatati pe lungime. Se scot galbenusurile si se amesteca impreuna...
Oua umplute cu pateu de ficatSe coc vinetele. Se curata si se scoate miezul. Se pune la scurs intr-o strecuratoare (de plastic nu de metal). Dupa ce s-au...
Salata de vinete servita in rosiiSe decongeleaza aluatul. Se intinde cu sucitorul un pic pe masa de lucru. Se intinde crema de branza peste aluat. Se pun...
Aperitiv cu baconSalata cu porc fript si sos alioli este o minunata reteta de salata, usor de preparat, usoara de digerat si consistenta in...
Salata cu porc fript si alioliNu stiu cum e la altii, dar mie mi se intampla mereu sa-mi ramana carne dupa cate o masa intre prieteni ori de la cina. O pun...
Sandwich cu pui rece si salataZdrobim branza feta cu o furculita. Adaugam smantana peste branza si amestecam bine. Separat curatam ardeiul gras si il taiem...
Crema de branza cu ardei grasPancakes sau clatitele americane sunt cu siguranta o gustare ce se potriveste in primul rand copiilor, dar si adultilor...
PancakesCarnea se curata si se taie in bucati medii. Se bat bucatile de carne cu ciocanul de carne, se sareaza, pipereaza si se...
Iepure de casa paneCarnea de iepure se da prin masina de tocat impreuna cu carnea de porc. Se adauga in amestec sarea, piperul, condimentele si...
Carnati din carne de iepure si porcCarnea, data prin masina de tocat, se amesteca impreuna cu aspicul, sarea si piperul. Se pune apoi la foc mic si se lasa sa...
Buseuri de iepureCarnea se taie in bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata marunt si calita, painea si verdeata. Se...
Chiftelute din carne de iepurePainea se taie in felii de circa 1 cm grosime. Se curata de coaja feliile si li se da o anumita forma, la alegere. Se inmoaie...
Friganele din paineSe prepara o coca din faina, drojdie, lapte si unt si se lasa la crescut. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm si se taie...
Branzoici cu branza de oaieMalaiul cernut se pune la oparit in laptele fierbinte, adaugandu-se putina sare si zahar. Dupa ce s-a racit, se adauga...
Malai cu branza de vaciUntul se pune la incins intr-o tigaie, apoi se adauga cascavalul taiat in cuburi si se lasa la prajit pe ambele parti. Se...
Cascaval cu oua ochiuri la tigaieFeliile de paine se inmoaie in lapte batut cu doua oua si se asaza apoi intr-un vas alternativ felii de paine cu branza...
Papara de paine cu branza de vaciSe prepara intai aluatul pentru tarte. Se amesteca faina cu 100 gr unt moale, un ou, sare si smantana. se framanta bine si se...
Tarte cu ciuperci gratinateGuacamole este un aperitiv delicios. Aceasta salata se prepara din avocado, ceapa, usturoi si condimente.
Guacamole cu usturoiSe bat ouale impreuna cu laptele si zaharul intr-un vas. Se adauga apoi franzela taiata felii si se lasa la imbibat. Se storc...
Budinca cu franzelaSe bat ouale impreuna cu laptele si se inmoaie feliile de franzela in amestec. Se adauga apoi urda, grisul, sare si se...
Budinca de urdaBudinca de cascaval este una dintre cele mai bune aperitive cu brinza. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de...
Budinca de cascavalOuale se fierb moi, apoi se curata de coaja si se pun intr-o tava unsa cu unt. Se prepara repede sosul alb. Untul se...
Oua gratinate cu sos albChiflelor li se taie varful, dupa care se scobesc de miez, cu grija sa nu se rupa coaja. Se ung apoi pe dinafara si pe...
Oua in chifleSmantana se pune intr-un vas mic, care se asaza pe foc. Cand smantana incepe sa fiarba, se adauga sare si ouale crude, sparte...
Ochiuri cu smantanaOuale se sparg intr-un castron si se amesteca cu patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate foarte marunt. Se potrivesc la...
Jumari cu verdeataSe taie marunt slanina afumata si se pune la rumenit intr-o tigaie. Se bat intre timp ouale cu laptele sau smantana si se...
Jumari cu slanina afumataOuale se fierb tari si se curata de coaja. Se taie putin din partea bombata a oului si se scobeste pana cand se poate scoate...
Ciupercute de oua umpluteOuale se fierb tari, se taie apoi in jumatati pe lungime si se scot galbenusurile. Acestea din urma se trec impreuna cu...
Oua umplute cu branza telemeaOuale se fierb tare, apoi se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se pregatesc albusurile pentru umplere. Se...
Oua umplute cu pasta de ciuperciSe pune la fiert o oala cu apa, vinul, otetul, frunzele de dafin si boabele de piper. Cand incepe sa fiarba se adauga...
Carpaccio de caracatitaSufleul de cartofi noi cu branza este o reteta delicioasa, care poate fi preparata in doua feluri. Ori lasati cartofii in...
Sufleu de cartofi noi cu branzaFreci branza cu ouale, pui piper si sare dupa gust, adaugi grisul si omogenizezi compozitia. Formezi chiftelute pe care le...
Chiftelute de branzaPentru inceput se pune intr-un vas sfecla rosie la fiert iar in altul cartofii. Pestele se taie cubulete mici, dupa ce am...
Salata din peste marinatFaina se amesteca cu 150 gr unt, sare si 2 galbenusuri.Se framanta bine, dupa care se lasa sa se odihneasca o ora. Slanina se...
Aluat de tarta cu slaninaMerele se spala si se scobesc cu un cutit, in asa fel incat sa nu se strice coaja. Se scoate miezul, avand grija sa ramana...
Mere umpluteOrezul se pune la fiert aproximativ 5 minute. Se scurge apoi si se spala si se pune din nou la fiert cu lapte si cu zaharul...
Crochete de orez cu fructeFriganelele sunt o institutie. Le cunoaste toata lumea in atat de multe feluri incat ai putea umple o mica enciclopedie pe...
Friganele la cuptor cu sofran si sirop de artarGalbenusurile se freaca bine cu faina, vegeta si piperul.Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in tigaie impreuna cu...
Rulada cu ciuperciSe fierb tari, 4 din cele 6 oua. Dupa ce s-au racit se toaca marunt. Se toaca marunt si castraveciorul, la fel si patrunjelul...
Umplutura de ouaSpalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa...
Chiftele din dovleceiSalata de fasole cu maioneza este un aperitiv/gustare care se prepara usor, este aspectuos si delicios.
Fasole galbena cu maionezaAm mai facut shaorma si alta data dar cu foi din clatite, pregatite in casa. De data asta am cumparat lipii libaneze si doar...
ShaormaClatitele brasovene sunt niste clatite umplute ce se servesc pe post de aperitiv. Uplutura gustoasa cu ciuperci fac aceasta...
Clatite brasoveneEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala