Ouale se bat bine, apoi se amesteca impreuna cu mazarea si ceapa taiata feliute. Se adauga compozitia in untul incins si se...
Omleta cu peste afumat
In untul incins se inabusa prazul cateva minute, pana se fragezeste. Separat, se bat ouale cu patrunjelul verde maruntit,...
Omleta cu praz si masline
Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga dovleceii taiati felii subtiri si se tin la calit pana se inmoaie. Separat, se...
Omleta mediteraneeana
Cartofii se fierb in apa cu sare timp de 10 minute. Separat, se lasa la inabusit spanacul impreuna cu nucsoara, pe foc mic,...
Omleta cu cartofi si spanac
Cartofii taiati cubulete se prajesc in ulei incins. Se adauga usturoiul tocat marunt, sarea, piperul, ceapa taiata rondele,...
Omleta cu legume
Rosiile se curata de pielite apoi se taie cubulete. Se pun la calit in putin ulei si se adauga usturoiul strivit. Se...
Omleta in spirala
Ouale fierte tari se taie felii. Se pregateste un sos din mustar amestecat cu galbenusurile, zeama de lamaie si ulei. Pe un...
Oua cu sos de mustar
Rosiile se curata de pielite, apoi se taie in cuburi mari. Se pun la fiert in supa clocotita impreuna cu rondele de ceapa,...
Omleta indiana
Se prajeste in ulei kaizerul afumat. Separat, se bat ouale impreuna cu sarea, piperul si patrunjelul tocat si se toarna peste...
Omleta de Praga
Smantana se amesteca impreuna cu hreanul. Se introduce in jumatate din acest amestec carnea de vita fiarta in prealabil si...
Oua rusesti
Ciupercile taiate feliute se calesc in putin unt. Se asaza pe fiecare clatita cate un strat subtire de smantana, ciuperci...
Clatite cu jambon si ciuperciSe dau prin masina de tocat maslinele fara samburi impreuna cu untul si branza. Se adauga sare si piper precum si cateva...
Pasta de masline cu lamaie
Se pune cate o felie de cascaval pe fiecare felie de paine, apoi se unge un strat subtire de ketchup. Se asaza din nou cate o...
Sandvici cu oua, sunca si cascaval
Rosiile se decupeaza, se sareaza si se introduce in ele cate un ou fiert. Se presara din nou sare, piper si se decoreaza cu...
Rosii umplute cu oua
Ardeii se pun la copt, apoi dupa ce s-au racit, se curata de coaja, seminte si cotor. Se taie fasii si se calesc in putin...
Omleta cu ardei
Ardeii se taie in doua, se curata de seminte si se pun pe tava de la cuptor. Se pune pe fiecare jumatate cate putin unt, apoi...
Barcute din ardei cu oua
Se pune pieptul de pui la fiert in apa clocotita cu sare. Se lasa apoi la racit si se taie fasii subtiri. Andivele maruntite...
Pipet de pui cu andive
Se asaza pe fiecare clatita cate o felie de jambon, pun apoi clatitele intr-un vas incasabil, se toarne sucul de rosii cat sa...
Clatite cu jambon
Ouale fierte tari se taie pe lung, li se scot galbenusurile si se amesteca cu 2 linguri maioneza, pana ce se formeaza o pasta...
Barcute cu sunca si zacusca
Se pune ceapa la calit, apoi se adauga ciupercile taiate fasii si se lasa 15-20 minute la foc potrivit. Se adauga sare si...
Clatite cu ciuperci
Untul se amesteca impreuna cu bulionul, busuiocul tocat marunt si usturoiul strivit. Se lasa la frigider aproximativ o ora,...
Sandivici cu rosii
Intr-o tava se pun ardeii si dovleceii taiati fasii, se adauga 2 linguri de ulei si se lasa la cuptor, 30 de minute. Painea...
Paine prajita cu sunca si legume
Ciupercile se taie marunt si se pun in tigaie cu uleiul. Se acopera si se lasa la foc mic pana se inmoaie, apoi se adauga o...
Ciuperci in sos de marar
Daca astepti musafiri, pregateste crochete de cascaval cu cartofi. Pentru acest aperitiv ai nevoie de cascaval, cartofi,...
Crochete de cascaval cu cartofi
Chiflele se taie in doua si se inmoaie in lapte. Branza se amesteca impreuna cu oul, sarea, piperul si mararul. Peste fiecare...
Chifle cu branza
Crabii se fierb in apa cu sare, ardeiul tocata marunt si cativa catei de usturoi. Cand se desprinde carnea, se ia si se...
Crabi pe paine
Dovleceii se curata de coaja si apoi se dau pe razatoare. Se amesteca cu crabii si se lasa compozitia la frigider o ora....
Crabi cu grepfruit si dovleceiCodul se tine in apa cu sare timp de 15-20 minute, se pune apoi la fiert 5 minute. Se scurge de apa se limpezeste si se...
Bulete pufoase de cod
Creierul se curata si se spala bine. Se pune apoi la prajit in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, apoi se lasa putin...
Tartine cu creier
Smantana, scortisoara, stafidele si zaharul se pun la foc mic, sa fiarba in lapte. Separat se bat ouale si se pregateste...
Omleta cu stafide si migdale
Feliile de paine se usuca in cuptor si se ung apoi cu unt. Se pun deasupra felii de ficat, taiate groase, se toarna rachiul...
Sandwitchuri cu ficat si rachiu de prune
Paine se taie felii. Stridiile se scot din cochilii si se oparesc cateva minute in apa fierbinte. Se lasa la scurs, apoi la...
Sandviciuri cu garnitura de stridii
Se intinde un strat subtire de unt, peste crutoanele de paine prajita. Se presara cu putin boia iute, iar deasupra se pun...
Sandviciuri cu peste
Feliile de paine se ung cu unt, iar deasupra fiecarei felii se asaza cate o stridie. Se pipereaza si se stropesc apoi cu...
Sandviciuri cu stridii
Se fierbe orezul in apa cu sare. Se amesteca apoi fructele de mare crude cu orezul si se stropeste totul cu otet.
SushiSe curata pestele de solzi, capete, cozi, aripioare si organe. Se scot oasele si se taie feliute foarte subtiri.
Sashimi
Se prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la...
Tarta cu fructe de mare
Painea se prajeste si se freaca cu usturoi. Se unge apoi fiecare felie cu pasta de rosii, condementata cu sare, piper si...
Bagheta cu usturoi si rosii
Arpacasul se fierbe si se trece prin masina de tocat, impreuna cu ceapa maruntita, rosiile curatate de pielite si seminte. Se...
Chiftele cu migdale
Maduva se curata in apa rece de pielite. Se pune apoi la fiert in apa fiarta cu sare, in care se adauga ceapa curatat si...
Aperitiv cu maduva
Ceapa se curata de coaja si se taie apoi inele. Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana se umfla.
Inele de ceapa
Ouale se bat cu sare si piper. Se rastoarna apoi intr-o tigaie cu unt incins si se lasa in bain-marie. Inainte de a se...
Jumari de oua cu usturoi
Se scot crustaceele din conserva si se taie felii. Se pun pe pat de frunze salata verde, se stropesc cu zeala de lamaie si se...
Aperitiv cu crustacee
Baghetele se taie in doua pe lung, apoi in 2-3 bucati, pe lat. Se amestecamaioneza cu hreanul, se sareaza si se pipereaza....
Bagheta cu crabi
Painea se taie in felii late si se curata de coaja, dupa care se pune la prajit. Se freaca feliile de paine cu usturoi, se...
Bagheta cu usturoi
Prepelitele se curata, se golesc de intestine, se flambeaza, apoi se umplu cu unt frecat cu sare, piper, patrunjel tocat si...
Prepelite pane
Carnea de potarnichi se curata de piele, apoi se toaca impreuna cu ugerul fiert si racit. Se adauga untul, se sareaza,...
Perisoare din carne de potarnichi
Ficatul de sitari se pune la prajit intr-un vas cu unt si foarte putina faina. Se adauga apoi smantana, sarea, coniacul si se...
Omleta cu ficat de sitariLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Fazanii se spala, apoi se taie bucati si se bat cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si se trec prin faina, ouale...
Snitel de fazan
Fazanul se taie in patru bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga sare, ceapa, morcov, foi...
Piftie de fazan
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori