Se curata zarzavatul, se rade si se fierbe cu ceapa taiata marunt. Cind este aproape fiert se adauga orezul, apoi dovleceii....
Bors de dovlecei
Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb, se pregateste rintasul in care...
Bors de urzici cu boia
Se pune la fiert pestele marunt. Cind este gata, se strecoara zeama si in ea se fierbe tot zarzavatul. Cind este gata se...
Ciorba pescareasca acrita
Se curata burta si se pune la fiert cu apa fierbinte si o ceapa crestata. Se lasa sa fiarba incet, la foc mic. Burta fierbe...
Ciorba de burta
Se toarna intr-o oala zeama de varza amestecata cu apa. Cind incepe sa clocoteasca, se adauga maruntaiele si bucatele de...
Ciorba de potroace cu zeama de varza
Se trece carnea de 3 ori prin masina de tocat, se adauga sare, piper, bicarbonat si cimbru. Separat se prepara un sos de...
Mititei
Se face o tocatura bine framintata din care se fac chiftelute rotunde. Se dau prin faina amestecata cu pesmet si se prajesc...
Chiftelute
Se spala maslinele in apa calda, apoi se trec prin apa rece si la urma se stropesc cu ulei. Se amesteca si se aranjeaza pe...
Masline aperitiv
Se taie franzeluta pe jumatate, se scobeste miezul si se umple cu o umplutura facuta din unt frecat spuma in care se adauga...
Franzeluta umpluta
Laptii de peste se inabusa in ulei apoi se trec prin sita si se potrivesc de sare si piper. Se ung feliile de piine cu laptii...
Sandviciuri cu lapti de peste
Trei patlagele vinete de marime potrivita se taie rondele se pun citeva minute in apa clocotita sarata, se scot si se lasa 20...
Mincare de patlagele vinete
Se curata puii, se spala si se freaca cu sare pe dinauntru si pe dinafara. Se pun intr-o tava cu untura si zeama de carne si...
Pui la tava
Se curata si se sterge pulpa, se leaga cu sfoara, se da sare, se asaza in tava si se stropeste bine cu untura fierbinte. Se...
Pulpa de vitel fripta
Se taie si se aleg bucatile mai carnoase (piept, pulpe etc.) si li se da forma de cotlet batindu-le peste tot. Se sareaza, se...
Cotlete de pui pane
Se curata muschiul de vine si pielite, se taie in bucati mici cuburi (3-4 cm) se pune pe o farfurie, se presara cu piper,...
Frigarui de muschi de vaca
Se taie carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o lingura de untura, cu ceapa taiata felii...
Sote de berbec
Iepurele de casa, bine spalat, se taie bucati, se aseaza in cratita, se toarna apa atit cit sa acopere carnea. Cind apa a...
Iepure cu sos alb
Se alege piept sau spinare de berbec, se taie in bucati. Cartofii se curata, telina si ceapa se taie felii. Se asaza totul...
Mincare de berbec
Inima sau ugerul se spala, se taie in cuburi de cite 30-40 gr., se spala din nou, se presara cu sare si piper si se prajeste...
Gulas din inima de vaca
Merele curatate de coaja se rad pe razatoarea de sticla sau de material plastic. Margarina frecata cu zaharul se amesteca...
Budinca de mere
Se taie felii de carne de aceeasi grosime, se sareaza putin, se pune piper si se bat cu ciocanul sa se fragezeasca. Snitelele...
Snitel pane
Legumele intregi, bine spalate, se fierb adaugindu-li-se vinul cind sint bine fierte. Pestele spalat, curatat, se introduce...
Rasol de peste cu legume
Se fierbe inabusit in ulei si putina apa carnea taiata in bucati potrivit de mari, impreuna cu ceapa. Cind carnea este...
Cartofi cu carne
Telina taiata bucati se fierbe in supa de legume timp de 35 min. Se paseaza, se adauga orezul fiert separat si se mai fierb...
Supa crema de telina cu albus
Ciupercile, bine spalate si taiate in lamele fine, se pun la fiert in apa rece, impreuna cu miezul de piine. Se lasa sa...
Supa de ciuperci cu orez
Intr-un castron se amesteca brinza cu zaharul, apoi se adauga faina, coaja de lamiie si stafidele. Separat se bat ouale cu...
Budinca de brinza de vaci cu stafide si lamiie
Carnea taiata in bucati se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote, se ia spuma si se adauga ceapa si zarzavaturile...
Ciorba greceasca cu orez
Carnea, data prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa tocata marunt, piine muiata in lapte si bine stoarsa, sare, piper,...
Bors de perisoare
Se fierb macaroanele intr-un vas descoperit cca 20 minute, se scurg si se amesteca fierbinti cu un sos preparat dupa cum...
Macaroane gratinate
Tocanita cu ciuperci este una dintre cele mai simple retete cu putinta. In plus este recomandate pentru cei care tin post sau...
Tocanita cu ciuperci
Se aleg ciuperci frumoase si proaspete, se curata, se spala si se scurg de apa pe un prosop. Se asaza apoi pe o tava unsa cu...
Ciuperci la cuptor
Se spala si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind...
Frigarui de porc inabusite
Carnea taiata in bucati potrivite se rumeneste in ulei incins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si...
Carne de porc cu usturoi si rosii
Intr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp, rosiile curatate de pielita si seminte se dau intr-un...
Cotlete cu sos picant
Se toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa...
Supa de rosii cu smintina
Morcovii spalati si curatati se dau pe razatoarea mare si se calesc in unt (sau ulei). Se adauga apoi orezul spalat, se...
Supa falsa
Se freaca untul cu zaharul si galbenusul, se adauga treptat faina, nucile si zaharul vanilat, amestecindu-se bine. Se iau din...
Fursecuri cu nuci
Se face un rintas din faina, smintana, apa rece, sos de rosii. Se adauga apa si se fierbe pina da intr-un clocot. Se...
Ciorba de ardei Kapia copti
Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care...
Oua rosii
Se lasa untul la temperatura camerei, apoi se freaca spuma 5 minute, dupa care se adauga galbenusurile pe rind, zaharul si...
Fursecuri cu portocale
Intr-un vas emailat, se pun untul, margarina si zaharul, amestecindu-le pe foc mic. Cind combinatia s-a inmuiat, se pune un...
Fursecuri cu nuci
Se freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga...
Pasca cu ciocolataSe framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte...
Pasca de Paste
Se scoate cu grija muschiul, se spala si se tamponeaza cu un prosop foarte curat. Se taie apoi in felii groase, care se pun...
Miel cu smintina
Se curata ceapa si usturoiul, se spala foarte bine si se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se pun intr-un vas si se oparesc...
Stufat de miel
Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-un vas de Jena. Se freaca bine carnea cu...
Friptura de miel invelita
Se alege carne macra, se spala foarte bine, apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi, de telina. Se sareaza si...
Friptura de miel glasata
Se alege pulpa din spate, se curata de pielita si se scoate osul. Se desface cit mai plat, se da cu putina sare, se acopera...
Pulpa de miel umpluta
Se alege carne macra de la pulpele din spate, se curata de pielite, se taie, apoi se trece prin masina de tocat. Se toaca...
Sarmalute de miel
Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau...
Baclava cu sirop de rom
Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din...
Pasca cu brinza de vaci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane