Ouale se fierb sa fie tari, se pun in apa rece si cind s-au racit se curata de coaja. Cartofii se spala cu peria, se pun la...
Salata de oua cu ficat
Se aleg cartofi potriviti de mari, se curata de coaja, se spala, se zvinta cu un servet si se taie in doua. Se ung apoi cu...
Cartofi la minut
Se spala bine cartofii, se fierb in apa clocotita, se curata calzi, apoi se taie felii subtiri care se stropesc cu ulei....
Salata de cartofi cu pestisori sarati
Carnea se taie in felii potrivit de groase. Fiecare felie se bate cu ciocanul pentru snitele, se unge cu ulei, se presara cu...
Snitel picant
Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in 4-5 felii groase cam de 0,5 cm. Se bat usor ca pentru snitele, se...
Rulada de carne cu legume
Bucatile de file se spala, se curata de eventualele evisceratii ramase, se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Pe...
Peste la cuptor cu lamiie
Intr-un vas se pun brinza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Se da...
Pliculete cu cascaval
Se foloseste piure de mere (cumparat din magazin sau preparat in casa, calind merele rase), se adauga zaharul care se...
Inghetata de mere
Se amesteca toate ingredientele si albusul batut spuma si cu frisca. Se pune in forme si se da la congelat.
Inghetata de portocale
Se face un sirop gros din zahar si apa. Cind s-a racit, se adauga fructele si zeama de lamiie. Se fierbe pina se ingroasa. Se...
Inghetata de caise cu suc de lamiie
Se face sirop din apa si zahar. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu zeama de lamiie si fructele. Se da la frigider.
Inghetata de zmeura si lamiie
Se amesteca iaurtul cu vinul si zaharul, cu romul, fructele strivite si gelatina dizolvata. Se pune in forme si se ingheata.
Inghetata de fructe
Albusurile se bat spuma bine. Fructele, zaharul si albusurile se amesteca apoi, se desface laptele cu putina apa, apoi se...
Inghetata de capsuni
Se trec prin sita capsunile si se fierb cu zaharul. Cind s-au racit, se amesteca cu frisca si se dau la frigider.
Inghetata de capsuni cu frisca
Se fierbe un sirop gros (din zahar si apa) si se amesteca cu zeama lamiilor. Se pune in forme, se lasa sa se raceasca si lasa...
Inghetata din suc de lamiie
Se bate smintina (care trebuie sa fie foarte proaspata), se adauga zaharul, apoi cafeaua si se amesteca inca putin. Se varsa...
Inghetata spumoasa
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, foarte usor, apoi frisca se incorporeaza si se parfumeaza cu nescafe. Se pune in...
Inghetata de cafea
Se bat albusurile spuma si se pune treptat zaharul pudra, amestecind mereu. Se adauga capsunile zdrobite, se amesteca si se...
Spuma de capsuni cu biscuiti
Se pregateste un aluat subtire din vin, faina, putina sare si oua. In acest aluat, se inmoaie rondele de mere si se prajesc...
Mere in rochite galbene
Se spala ciresele cu codita. Se amesteca faina, berea, untdelemnul si galbenusurile. Se bat pina se obtine un aluat cu...
Cirese in aluat
Ciocolata de casa cu vanilie este o reteta de ciocolata de casa pe care o puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta...
Ciocolata de casa cu vanilie
Pastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata...
Fasole verde cu rosii si usturoi
Albusurile se bat spuma cu 200 gr. zahar si se pun pe rind galbenusurile frecate inainte cu 200 gr. zahar si coca-cola,...
Prajitura cu nuca de cocos si cola
Se curata puii si se taie in bucati care se inabusa in unt. Se presara sarea si se toarna cite putina apa ca sa fiarba...
Pui cu smintina si marar
Pestele curatat si spalat se taie in bucati potrivit de mari, se sareaza si se lasa sa stea 10-15 minute. Se zvinta apoi cu...
Crap prajit
Cartofii se spala apoi se freaca intr-un prosop aspru departindu-se cu un cutit resturile de coji. Se zvinta intr-un prosop...
Cartofi noi cu unt
Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron; castravetii se curata de coaja, se taie felii si se...
Salata dobrogeana
Rosiile se spala, se golesc de seminte, se presara cu sare si se lasa sa stea cca 5 minute, dupa care se asaza cu gura in jos...
Rosii umplute cu vinete garnisite cu ardei
Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca o ceapa marunt si se caleste in putin...
Ciuperci umplute cu sunca si svaiter
Zarzavaturile se curata, se spala, se taie fideluta, si se pun la fiert. Fasolea se curata, se spala si se taie subtire,...
Ciorba de fasole verde si legume
Morcovul, patrunjelul si telina curatate, spalate si taiate fideluta sau date pe razatoare impreuna cu ceapa curatate si...
Bors de loboda
Carnea tocata se amesteca cu apa rece si se pune la fiert. Dupa ce da intr-un clocot, se adauga zarzavatul curatat, spalat si...
Supa de carne de vita
Ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cind sint gata se curata. Sunca se taie cubulete, iar ciupercile spalate...
Oua la pahar cu sunca si ciuperci
Se sparg ouale intr-un castron, se bat cu furculita, se adauga brinza, mararul si sarea si se amesteca totul. Se toarna apoi...
Omleta cu telemea de oi si marar
Se spala rosiile, se golesc de seminte si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga rosiile...
Omleta cu rosii
Se coc vinetele. Cind sint coapte, moi in interior, se toaca si se lasa sa se raceasca. Se face o maioneza din galbenus,...
Salata de vinete a la Andres
In feliile de sunca se aseaza jumatati de felii de brinza topita taiate pe diagonala si pastaile astfel incit capetele sa...
Rulouri calde la minut
Se fierb pastele ca de obicei in apa cu sare si putina vegeta, cind sint gata se rastorna intr-o sita se strecoara si se...
Paste cu 4 feluri de brinza
Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele cam de 1 cm. grosime, se tavalesc prin faina si se prajesc intr-o tigaie in...
Dovlecei cu rosii la cuptor
Pastele fainoase se fierb in apa cu sare si o lingurita ulei, jumatate din timpul normal de fierbere (cam 3-4 minute). Se...
Pizza cu taitei
Prazul spalat si curatat de prima foaie se taie rondele cam de 2 cm grosime. Se adauga intr-o oala cu apa clocotita si se...
Praz cu masline
Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge foarte bine si se lasa...
Ciorba ardeleneasca de salata
Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron,...
Oua umplute cu sos de lapte
Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se adauga coaja rasa de lamiie si putina...
Sufleu de mere cu gris
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti in untura
Se curata varza de primul rind de foi, se taie in patru si se pune la fiert in apa sarata. Cind este gata, se scurge bine de...
Varza dulce cu unt si pesmet
Se desface conopida in buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se scurga de apa si se asaza intr-o tava...
Conopida cu parmezan
Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile...
Macaroane cu ciuperci
Se coc cartofii. Cind sint gata se lasa sa se raceasca, se curata si se taie un capac in lungul cartofului. Se scobeste din...
Cartofi copti umpluti cu cascaval
Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si se...
Supa de orez
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane