Intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna cu ceapa. Cind ciupercile sint patrunse, se...
Omleta cu ciuperci si smintina
Costita se taie in felii subtiri, de aprox. 1/2cm. Ficateii spalati se taie in doua si se pun pe cite o felie de costita. Se...
Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui
Ouale fierte si curatate de coaja se imbraca in carne tocata, se dau prin ou batut si se tavalesc prin pesmet, dupa care se...
Chiftelute cu oua
Se curata de oase si se portioneaza pestele afumat. Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Cepele se taie pestisori....
Salata de peste afumat si mere
Piscotul: se freaca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, se adauga lamiia, praful de copt si faina, dupa aceea...
Prajitura Musuroi
Din zahar si 1/2 ceasca apa se prepara un sirop putin legat. Se adauga zeama de la amindoua lamiile si coaja de la una. Dupa...
Crema de lamiie
Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu putin zahar pudra...
Portocale in pijama
Se inmoaie intr-un castron pesmetul cu laptele incalzit si indulcit cu zaharul. Se adauga ouale batute, stafidele sau boabele...
Budinca de cozonac
Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi...
Icre din fasole alba
Se curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se inmoaie in ou, faina sau...
Telina pane cu sos picant
Se curata si se spala ciupercile. Se pun intr-un vas cu apa clocotita, lasindu-le sa dea un clocot. Se scurg bine de apa, se...
Ciuperci la cuptor
Guliile curatate si spalate, se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pina se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu...
Supa de gulii cu marar
Se curata zarzavatul, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se prajeste usor in unt sau ulei, adaugind si faina. Se...
Ciorba de cartofi dreasa cu smintina
Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa...
Bors de ciuperci
Se inabusa ciupercile in unt, adaugind putina apa cu sare. Se aleg foile bune ale andivelor si se taie fisii lungi. Se taie...
Salata de ciuperci cu andive si maioneza
Cartofii fierti in coaja se curata si dupa ce se racesc se taie felii. Se adauga cepele taiate, se amesteca cu otetul in care...
Salata de cartofi cu mustar si smintina
Se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o forma unsa cu unt si presarata cu...
Budinca din macaroane cu lapte
Se pune apa cu zaharul si coaja de lamiie la fiert. Merele se curata de coaja si simburi, se taie sferturi si se pun sa...
Compot de mere
Intr-un castron mai mare se bat galbenusurile cu zaharul pina cind amestecul devine spumos. Se fierbe laptele cu vanilie si...
Crema de vanilie
Se fierbe carnea pe jumatate, se adauga zarzavatul, taiat marunt, zeama de ceapa, se adauga cartoful curatat si taiat cuburi,...
Ciorba cu carne acrita cu corcoduse
Se fierb rosiile date prin razatoare, morcovul si ardeiul taiat, in apa cu sare si cind sint bine fierte, se adauga zdrentele...
Supa de rosii cu zdrente
Se curata morcovii, se spala, se dau pe razatoare si se pun la fiert cu patru pahare de apa. In timpul fierberii, se adauga...
Supa de morcovi
Se fierbe faina in lapte diluat, cu sare, pina se obtine un sos gros. Dupa ce se raceste, se freaca galbenusul cu cite putin...
Sos de maioneza cu lapte
Se curata pastravii, se spala si se fierb in zeama in care au fiert feliile de morcov, 20 de minute, la foc mic. Se scot cu...
Pastravi cu unt
Se pune la fiert carnea de pasare cu apa rece si sare si cind incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la un foc incet. In...
Pilaf de pasare
Se da carnea prin masina si se amesteca cu verdeata si putin cimbru. Cartofii curatati se fierb in apa cu sare, se scurg, se...
Musaca de cartofi cu carne tocata
Se curata cartofii, se taie in doua pe lung si se scobesc. Se scoate o parte din miez si se amesteca cu brinza, verdeata si...
Cartofi cu smintina si brinza
Se fierbe carnea in apa cu sucul de ceapa, ardeiul taiat si sarea. Inainte de a fi carnea fiarta complet, se adauga rosiile...
Papricas cu carne
Se curata muschiul de pielite si se pune intr-o cratita smaltuita, cu zarzavatul curatat, taiat felii si putina sare. Se...
Muschiulet de vaca
Se curata carnea de pielite si zgirciuri, se inteapa cu cutitul din loc in loc si se impaneaza cu citeva felii de zarzavat...
Rasol impanat
Se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg, se clatesc cu apa calduta si se strecoara. Carnea fiarta se toaca si se...
Budinca de macaroane cu carne
Se prepara un sos alb dintr-o lingurita unt, faina si apa. Se fierbe pina devine gros ca o smintina. Se amesteca limba...
Orez cu limba
Se fierb ficateii in unt, inabusit, cu putina apa si sare. Se lasa sa se raceasca, se sfarima cu furculita in sosul cu unt,...
Rosii umplute cu pasta de ficat
Se taie in cuburi carnea si legumele. Se rade marul. Se amesteca toate ingredientele cu sosul de maioneza preparat cu multa...
Salata boeuf dietetica
Cartofii se fierb inainte cu o zi. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si cacaua. Se adauga nucile pisate in piulita,...
Chec de cartofi cu cacao
Se fierb cartofii cu o zi inainte, in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Se framinta bine cu sarea, oul,...
Gogosi dulci din cartofi
Se fierb cartofii, cu o zi inainte, in coaja. A doua zi, se rad pe razatoarea mica. Merele se rad pe razatoare, se amesteca...
Prajitura de cartofi cu mere (dietetica)
Se prepara repede (ca sa nu se topeasca untul) o coca din unt, smintina si faina. Se formeaza ca o caramida si se pune la...
Strudel umplut cu cartofi (garnitura penru fripturi)
Se freaca untul. Se amesteca cu cele doua galbenusuri, sarea, pireul de cartofi si albusurile batute spuma. Se unge o forma...
Sufleu de cartofi cu carne
Se rad cartofii cruzi pe razatoare si se storc printr-un tifon curat. Se rade ceapa, telina se toaca marunt si se amesteca...
Budinca de cartofi cu telina
Se curata cartofii, se taie felioare, se zvinta intr-o cirpa curata si se prajesc pe jumatate in ulei. Se da carnea prin...
Musaca de cartofi cu sos de lapte
Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se taie felii. Intr-o forma speciala, rezistenta la foc, in care se servesc la masa,...
Cartofi gratinati cu sos alb
Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa rece, atit cit s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa si se pune...
Supa cu cartofi si fasole alba
Se curata legumele, se taie ca taiteii, se oparesc guliile curatate. Cartofii si guliile se taie in sferturi si se prajesc...
Supa de cartofi si gulii
Se pun la fiert morcovii, telina, patrunjelul, ceapa si pastirnacul taiate in patru, intr-o oala cu 1,5 l apa clocotita si...
Supa de cartofi simpla (dietetica)
Se fierb cartofii in coaja, se curata si reci se taie felii. Separat se prepara sosul: se dizolva sarea in zeama de lamiie,...
Salata de cartofi cu sos de smintina
Cartofii bine spalati si uscati se coc in cuptor. Se curata calzi, se lasa sa se raceasca si se taie. Telina, curatata si...
Salata siciliana
Se fierb cartofii in coaja, se curata reci si se taie felii. Se adauga ceapa tocata, sare si piper; se dilueaza mustarul cu...
Salata de cartofi cu sos de mustar
Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert intregi. Nu trebuie sa fiarba complet. Se scurg bine de apa, se taie un...
Cartofi cu sunca (dietetici)
Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc...
Supa de curcan - ca in Ardeal ( levesa)
Se calesc in ulei ciupercile si sunca taiate bucatele, se adauga vinul, sarea si piperul. Se lasa la racit, apoi se adauga...
Salata speciala
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane