Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba...
Bors de fasole boabe
Ouale fierte se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, care se pun intr-un castron si se amesteca...
Oua umplute cu pasta de peste
Se rumenesc in unt, pe ambele parti, feliile de costita si se scot pe o farfurie. In untul ramas, se prepara in mod obisnuit...
Ochiuri cu costita
Ficatul, taiat felii uniforme ca marime si grosime, se da prin faina amestecata cu boiaua de ardei si piper. Se prajesc pe...
Ficat cu boia
Intr-o tigaie mare se pune uleiul si cind este incins se asaza feliile de parizer una linga alta. La caldura pielita se...
Cosulete de parizer cu oua
Se bat ouale intregi, impreuna cu zaharul, mierea si coaja de lamiie rasa, pina se obtine o spuma. Se adauga grisul si nucile...
Rulada cu nuci si miere
Se dizolva ciocolata in miere, la bain-marie, amestecind mereu. Se adauga zaharul pudra, apa, galbenusurile si se bate totul...
Tort de ciocolata
Se unge o forma de budinca cu putin unt si se presara cu 1/3 din cantitatea de gris. Se aseaza deasupra in strat uniform,...
Budinca cu mere si gris
Ouale batute impreuna cu mierea se amesteca bine cu untul si smintina usor incalzite, amoniacul si sarea. Se adauga faina si...
Biscuiti cu miere
Se presara faina pe o planseta; se aduna o parte la marginea acesteia si se adauga zaharul, mierea, ouale, untul topit,...
Inimioare de turta dulce
Se amesteca cartofii cruzi, rasi si storsi cu laptele, galbenusul, untul, sarea si albusul batut spuma. Se toarna compozitia...
Sufleu de cartofi (dietetic)
Cartofii fierti in coaja cu o zi inainte se curata si se rad pe razatoare. Se amesteca apoi cu sarea, galbenusul, smintina si...
Budinca de cartofi cu sos de cascaval
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin masina de tocat. Se amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu...
Perisoare de cartofi cu sunca
Ceapa taiata marunt se rumeneste in uleiul incins. Se adauga faina si boiaua, apoi se stinge cu un pahar de apa clocotita. Se...
Mincare acrisoara cu cartofi
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se toaca marunt cu un cutit, impreuna cu ficateii de pasare prajiti. Se toarna ulei...
Salata de cartofi cu ficatei de pasare
Se fierb cartofii in coaja, se curata si, cind sint reci, se taie felii potrivit de groase. De asemenea, castravetele sau...
Salata de cartofi picanta
Se fierb cartofii in coaja, in apa clocotita, se curata si se lasa sa se raceasca. Se taie felii nu prea subtiri, se sareaza...
Salata de cartofi cu maioneza
Se freaca galbenusul cu o lingura de zahar si sare, pina se dizolva cristalele de zahar, apoi se amesteca cu albusul batut...
Savarina cu frisca de albus
Se bat usor feliile de muschi si se pun sa se inabuse cu zarzavatul taiat felii, ulei si putina apa cu sare; se lasa pina se...
Muschi de vaca cu sos de zarzavat si macaroane
Snitelele batute se sareaza, se fierb acoperite cu putina apa, sucul de ceapa, uleiul si morcovul ras. In timpul fierberii,...
Snitele cu sos tomat si macaroane
Se fierbe morcovul si in zeama in care a fiert se adauga orezul si rosiile, fierte separat si strecurate. Se lasa sa fiarba...
Ciorba de rosii cu orez
Se fierb feliile de zarzavat in apa cu sare. Carnea de vaca se da prin masina si se amesteca cu o parte din albus, orez, sare...
Supa de perisoare
Se rumeneste usor grisul intr-un vas smaltuit, fara grasime. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu supa de zarzavat...
Supa de zarvat cu gris rumenit
Se da carnea fiarta prin masina de tocat de doua ori impreuna cu zarzavatul, se amesteca cu albusul, sarea si verdeata. Se...
Crochete din carne de pasare
Se amesteca cartoful, zarzavatul, mazarea fiarta si sosul alb. Se pune salata obtinuta pe feliile de sunca si se ruleaza.
Rulouri de sunca umplute
Se fierbe oul tare, se tine putin in apa rece, apoi se curata. Se taie in doua, se scoate galbenusul si se inlocuieste cu...
Albus umplut cu brinza de vaci si ficat de pasare
Se fierbe ficatul in apa clocotita, se lasa sa se raceasca si se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa si...
Chiftelute de ficat
Se freaca zaharul cu untul pina devine o crema pufoasa, dupa care se amesteca cu oul batut, cacaua, coaja de lamiie si faina....
Biscuiti cu cacao si lamiie
Se freaca untul cu sarea si piperul si se amesteca cu verdeata. Cu acest amestec se unge fiecare felie de jambon. Se presara...
Rulouri cu sunca si oua
Sunca se taie in fisii sau cubulete si se rumeneste putin in uleiul incins. Separat se bat ouale cu sarea si se toarna peste...
Omleta cu sunca
Se fierbe limba inabusit, cu putina apa, aproximativ 2 ore la foc redus. Se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita cu...
Limba inabusita
Cartofii curatati si taiati in cuburi se fierb in supa de legume impreuna cu ceapa taiata marunt. Rosiile curatate de coaja...
Supa pasata de rosii si cartofi
Pestele curatat de pielita si oase se da prin masina de tocat. Se prepara un sos alb din lapte, margarina si faina care se...
Sufleu din peste
Se curata puiul, se taie in bucati si se inabusa in putin ulei. Separat se caleste ceapa in ulei, se pune faina, se rumeneste...
Pui cu rosii
Muschiul spalat si zvintat bine pe un prosop, se impaneaza cu bucatele de costita si usturoi. Se asaza apoi pe gratarul uns...
Muschi de porc la gratar
Muschiul de porc si de vaca se taie in bucati potrivite, ceapa, rosiile si ardeii se taie felii mai groase. Se insira pe...
Frigarui cu rosii si ardei
Ceapa se curata, se spala bine in multe ape, se taie bucatele si se sareaza. Ouale se fierb tari si se scot doua galbenusuri...
Salata de oua cu ceapa verde
Ciupercile se curata, se spala bine si se pun la fiert in apa clocotita cu sare si otet. Dupa aproximativ 15 minute, se scot...
Salata de ciuperci cu oua
Se ia macris proaspat, se alege se curata, se spala bine in mai multe ape, se scurge intr-o strecuratoare sau pe un servet...
Salata de macris
Ouale se fierb tari, se pun in apa rece, sa se poata decoji mai usor, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in...
Salata de oua cu sos picant
Iaurtul se amesteca cu mustarul, uleiul, sarea, piperul si ardeiul iute taiat foarte mic. In sosul rezultat se pun rosiile,...
Salata racoritoare de vara
Se taie capacelele chiflelor, se scoate miezul apoi se stropesc cu lapte caldut. Compozitia de umplere: spanacul din borcan...
Chifle cu spanac
Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura...
Papricas ardelenesc de pui
Fulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adinc cu apa calda multa (sa aiba cca. 4 cm...
Sarmalute de soia in foi de vita
Se taie varza in sferturi, se fierbe pe jumatate in apa sarata, se scurge, se taie firisoare subtiri si se pune intr-o forma...
Varza dulce cu friganele
Se curata prazul, se spala si se taie bucati nu prea mari. Se opareste cu apa clocotita. Se pune prazul scurs bine de apa...
Praz cu masline in sos de rosii
Se curata cartofii si se pun la fiert cu un pahar de apa si putina sare. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se adauga untul si...
Cartofi cu smintina
Se curata spanacul, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa ce a dat citeva clcote se ia de pe foc, se strecoara si se...
Supa-crema de spanac
Zarzavatul curatat si bine spalat se da prin razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu firele de ceapa...
Bors de loboda cu legume
Varza alba se curata de foile vestede din exterior, se scoate cotorul, se desfac foile, se spala si se ruleaza pentru a putea...
Salata de varza alba cu smintina
Se aleg capsunile mari, frumoase si nelovite, se spala si se pun pe un prosop curat. Se scot apoi coditele, se aseaza intr-un...
Salata de capsuni cu lamiie si rom
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane