Se taie puiul, curatat si spalat, in bucati potrivit de mari. Se prajesc bucatile in unt ca sa se ingalbeneasca, se adauga...
Pui cu mazare verde
Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se scutura bine semintele din fiecare ardei. Vinetele coapte, curatate si...
Ardei cu umplutura de vinete si ou
Se taie carnea in bucati mai mici, se prajeste putin in untura, se adauga ceapa taiata pestisori, se lasa sa se prajeasca...
Tocana de carne de vita
Somnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea ½ ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in...
Mincare de somn cu rosii
Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga faina, se stinge cu apa clocotita cu sare. Se adauga fasolea taiata in doua, se...
Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si masline
Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei...
Zacusca pentru iarna
Se curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare...
Ghiveci pentru iarna
Budinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase.
Budinca de creier cu sos
Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele...
Budinca de mere cu franzelute
Se taie fructele in jumatati si se rad pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu galbenusurile, zaharul, coaja de lamiie si...
Sufleu de piersici (caise)
Se spala rosiile, se rup si se pun la fiert cu 0,5 l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe razatoarea...
Ciorba de rosii cu smintina
Se face o supa de carne si se strecoara. Separat se fierbe orezul in apa sarata. Cind este fiert, se strecoara, se spala cu...
Supa cu orez si smintina
Se taie carnea bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate in doua...
Bors de berbec
Carnea trebuie sa fie de berbec tinar, taiat cu 2-3 zile inainte de preparare. Cu o ora inainte de preparare se curata pulpa...
Pulpa de berbec la tava
Se taie carnea, ardeii rosiile si brinza in bucatele(cubulete). Se pune carnea intr-o cratita de cuptor, se pun ardeii si...
Vitel cu usturoi si ardei (Kelaidi)
Se spala lintea si se pun la fiert, cind apa da in clocot se strecoara si se pune alta apa, curata, se adauga rosiile, sarea,...
Linte cu orez
Se spala vinetele, se taie cotorul si se taie pe jumatate in lungime. Se freaca partea din interior cu sare si se lasa 1/2...
Vinete umplute.
Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii subtiri; se curata prunele de simburi si se taie in sferturi;...
Fructe caramelizate
Puiul se taie bucati, se asaza intr-un vas cu capac, se condimenteaza si se introduce in cuptorul incins 15 minute, dupa care...
Pui cu sparanghel
Se fierb 6 oua tari, in apa clocotita, timp de 10 minute. Se scurge apa in care au fiert si se acopera cu apa rece. Cind...
Oua umplute cu pasta de unt
Se curata si se spala ciupercile. Picioarele se dau la masina de tocat, impreuna cu carnea si ceapa. Se adauga in tocatura...
Ciuperci umplute cu carne
Se pune codul file in tava cu unt, zeama de lamiie si piper, dupa care se pune la cuptor. Intr-un vas se pun 200 gr maioneza...
Cod file
Untul moale se freaca doua minute cu zaharul intr-un castron. Se adauga coaja de lamiie rasa, 4 linguri zeama de lamiie si...
Covrigi cu lamiie.
Ouale se bat cu celelaltee ingrediente. Compozitia se pune intr-o punga de plastic. Se face o gaura foarte mica intr-un colt...
Fire de omleta
Se taie puiul in portii, se spala si se usuca.Se pune ulei in cratita, sucul de lamiie, usturoiul pisat sau taiat marunt. Se...
Pui cu sos de lamiie
Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa....
Gogosi grecesti
Se freaca zaharul cu untul si 4 galbenusuri care se pun unul cite unul, se adauga un ou intreg, vanilia si praful de copt....
Chec economic
Se pun toate ingredientele (mai putin faina) intr-un vas, se amesteca bine si apoi se adauga faina. Trebuie sa iasa ca un...
Prajitura cu dulceata
Se taie carnea în bucati mari. Se curata morcovii si se taie bastonase. Se curata cepele si se infig cîte doua cuisoare in...
Blanquette de veau
Se arde zaharul se adauga untul, se da la o parte, se pune nuca, apoi cele doua oua amestecindu-se repede. Crema se pune...
Prajitura rapida de foi "Lica"
Se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de tocat carne impreuna cu 3/4 din brinza si cascavalul. Se...
Bucheuri de cartofi
Se curata dovleceii de coaja si se rad prin razatoarea mare. Se presara cu putina sare sa nu se mai scurga apa din ei. Ouale...
Quemone din dovlecei
Se pune puiul curata spalat la fierta in putin ulei si ceapa curata si taiata marunt la prajit. Pina este aproape...
Pui cu smintina
Se taie ceapa marunt, se prajeste, se pun ciupercile taiate peste ceapa, la care se adauga putina vegeta, sare, piper,...
Ciuperci cu sos de smintina si mirodenii
Pestele dezghetat se taie bucati, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pina se prepara aluatul. Se bate oul spuma se...
Peste prajit in aluat
Se alege un cantalup sau un pepene galben de marime potrivita, se taie la unul din capete capacul. Se curata de seminte si cu...
Inghetata de cantalup sau pepene
Se aleg piersici tari, se curata de coaja si se pun in apa de var. Se limpezesc apoi in apa rece, se desfac in jumatati ca sa...
Dulceata de piersici
Se curata perele de coaja si se taie in patru, apoi se curata saminta. Fiecare bucatica se moaie in zeama de lamiie. In acest...
Compot de pere aromat
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga nucile sau migdalele, pesmetul, si la urma, spuma de albusuri. Se pune...
Tort Moca garnisit cu migdale
De fiecare persoana se pun 2 piersici taiate bucatele intr-o farfurie adinca. Se presara zahar si se lasa sa stea acoperite o...
Lapte de piersici
Se bat putin ouale cu zaharul si vanilia. Se adauga drojdia amestecata cu smintina separat, apoi untul si faina. Se framinta...
Fursecuri cu drojdie de bere
Se incalzeste bine laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi...
Sufleu de prune
Se bat ouale spuma cu furculita, se adauga faina putin cite putin si sarea. Se freaca cu lingura pina cind se obtine o...
Supa cu zdrente
Morcovul, patrunjelul si ceapa se taie ca taiteii si se pun la fiert. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga fasolea taiata...
Ciorba ruseasca fara carne
Se aleg 6 felii de carne fara grasime, se bat ca pentru snitele si se pun la prajit in ulei pe foc domol. Cind sint gata, se...
Oua cu carne si legume
Se inabusa ceapa fin taiata cu orezul bine spalat, rosiile taiate felii, piper, sare, verdeata tocata, ulei si apa. Se asaza...
Pilaf de ardei verde
Se taie carnea bucati potrivite, se prajeste in untura, apoi se pune ceapa tocata, se lasa sa se prajeasca foarte putin, se...
Mazare cu carne de vaca
Se rad dovleceii de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga...
Dovlecei umpluti cu carne
Se freaca brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se...
Papanasi prajiti
Din 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri apa si 8 linguri faina se face un pandispan. Merele curatate se taie felii mai mici,...
Tort cu mere
Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici....
Geagic (Salata turceasca)
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane