Se incinge uleiul, sa adauga ceapa taiata solzisori, dupa care se adauga mustarul, faina, otetul si apa. Se pune fierbinte...
Sos alb pentru salata orientala
Se pune laptele la fiert impreuna cu margarina. Cind fierbe, se adauga dintr-o data faina. Se amesteca bine sa nu se faca...
Rulada cu brinza si marar
Zaharul se amesteca cu margarina pina se omogenizeaza, se adauga pe rind ouale intergi amestecind continuu, pana se topeste...
Chec minunat
Se ia jumatate de pachet de biscuiti si se sfarima, apoi se face o cacao groasa si se amesteca cu biscuitii si cu untul. Se...
Tort de biscuiti cu frisca
Se pregateste fiecare din cele 4 budinci conform ambalajului, apoi se toarna un strat de 2-3 cm din budinca de cacao in...
Budinca "Curcubeu"
Se prepara budincile conform indicatiilor de pe plic. Intr-un vas se prepara un sirop din zahar si apa cu care se insiropeaza...
Tort Toamna-iarna
Se incinge uleiul, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca putin si se adaunga chimenul pisat. Se stinge cu zeama de...
Supa crema de chimen
Se incinge cuptorul. Se scobesc merele si se indeparteaza cotoarele. Cu un cutit, se cresteaza merele pe verticala la...
Mere coapte cu miere si lamiie
Intr-o oala se pune putin ulei de masline in care se frige ceapa taiata marunt si costita taiata cubulete. In alta oala se...
Tortiglioni cu ficat de pui
Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala; se lasa sa fiarba pina...
Makluba
Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul, zaharul, otetul, pasta de tomate, 2-3 foi de dafin, sare si...
Gogosari aperitiv
Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati. Se pune la foc uleiul, cind este...
Sos de ceapa
Se spala castravetii. Se curata hreanul. Sepun in borcan: hrean, marar, frunze de telina. Se asaza castravetii in borcan....
Castraveti murati
Se spala pulpele de pui si se usuca cu un servetel de bucatarie. Se condimenteaza dupa gust (fara sare). Se porneste cuptorul...
Pulpe de pui pe sare
Se pune la fiert apa cu sare. Cind incepe sa clocoteasca se pun macaroanele rupte in bucati sau intregi. Cind incep sa...
Macaroane cu brinza sau parmezan
Se fierbe citeva minute zaharul cu apa, apoi se adauga coaja de la ½ lamiie si zeama de la cele trei lamiie. Se lasa sa se...
Inghetata de lamiie rapida
Gogosarii se spala si se taie in 8 (fara cotor si seminte), morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi,...
Legume asortate in otet
Cartofii bine spalati se pun la fiert in coaja. Cind sint gata, se curata si se strivesc cu presa de strivit cartofii, sau,...
Galuste cu prune
Fructele se spala, se curata de simburi si de coaja, dupa caz, se presara cu zahar , se stropesc cu rom si se dau la rece...
Salata combinata de fructe
Se cern toate ingredientele uscate impreuna. Se amesteca margarina, mierea si galbenusurile, smintina, ingredientele uscate,...
Napolitane
Untul incalzit se amesteca cu smintina, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pina cind se...
Tort Napoleon
Se spala vinetele, se inlatura cotorul si se taie in sferturi in lungime, apoi fiecare sfert in doua(pe latime). Bucatile de...
Vinete in smintina
Se asaza in cratita un rind de fasole, curatata si spalata, un rind de ceapa taiata marunt, un praf de faina, sare, verdeata...
Fasole verde cu sos de rosii
Se fierbe conopida. Se prepara un sos alb mai gros, stins cu zeama in care a fiert conopida si se amesteca cu brinza. Se unge...
Conopida cu sos alb la cuptor
Se taie carnea in bucati potrivit de mari, de grosimea unui deget. Se bat usor cu ciocanul de lemn, se presara cu sare si...
Snitel de vitel
Se spala bine pulpa si se curata de grasime. Se scoate osul. Carnea se freaca cu sare si se lasa sa stea 30 minute, apoi se...
Pulpa de berbec la tava cu sos de vin
Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cite putina apa rece, se mai trece odata prin...
Musaca de varza dulce
Brinza se freaca bine, se adauga ceapa fin tocata, telina cruda rasa si sare. Daca brinza de vaca este prea uscata, se...
Aperitiv cu brinza si ceapa
Se taie chiflele in jumatate si se inmoaie in lapte astfel ca acesta sa patrunda si in coaja. Se amesteca brinza cu oul,...
Chifle umplute cu brinza
Ciupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau pe urma prin masina de...
Budinca de ciuperci cu smintina
Se fierb fructele (mere, pere sau piersici etc), cu 150 gr. zahar si putina apa pina scad. Se asaza intr-un vas special care...
Budinca de fructe
Se bat albusurile spuma cu dulceata la un loc. Se toarna in forma unsa si se coc la cuptor incet, timp de 10 minute si apoi...
Sufleu cu dulceata
Se pune la foc carnea spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza mereu cu...
Supa de pasare cu legume
Se taie zarzavatul marunt si se fierbe in apa. Cind este gata se strecoara, se pune zarzavatul si se adauga peste diferit,...
Ciorba pescareasca
Blat: Acest aluat se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Crema: Se ia de pe foc si se adauga un pachet de unt si esenta...
Prajitura "Petre "
Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei de masline, dupa care se adauga apa, orezul, vegeta si putin zarzavat. Cind...
Supa de orez cu ceapa
Bekri meze the drinker este o reteta savuroasa si plina de arome. Pentru prepararea ei avem nevoie de ingredientele: carne de...
Bekri meze the drinker
Salata de vinete se amesteca cu ardeii copti. Apoi se taie cele 3 rosii si se pune o lingurita de ulei. Se sareeaza.
Gozva
Muschiul sa taie nu foarte gros, dupa care se bate si se presara cu sare si piper (dupa gust). Se face o compozitie din...
Rulouri de porc cu susan
se amesteca 4 galbenusuri cu untul, smintina, cascavalul ras, carnea taiata, albusurile batute spuma si putin bicarbonat. In...
Chec aperitiv cu brinza si carne
Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se...
Ajo blanco (Gazpacho alb)
Dovleceii se taie in cuburi mari si se fierb in apa cu sare, se scurg si se pun intr-o salatiera de sticla. Separat se...
Salata de dovlecei cu iaurt
Se pun la fiert zaharul si apa. In acest timp se curata fiecare pruna de pielita si se moaie in zeama de lamiie. Astfel...
Compot de prune cu aroma de vanilie
Se fierbe laptele cu vanilia, se acopera si se ia de pe foc. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata...
Inghetata de ciocolata
Se face un aluat din cele aratate, se lasa sa se odihneasca ½ ora. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale. Se intind...
Patrate cu crema de migdale
Se bat albusurile cu zaharul pina se fac spuma, se adauga curmalele taiate in lung, alunele, pesmetul si vanilia. Se toarna...
Tort de curmale si frisca
Carnea se fierbe pina se patrunde, se taie apoi cubulete si se caleste in ulei cu ceapa taiata cubulete, cu legumele taiate...
Sos rosu cu ciuperci si carne
Se amesteca sosul de soia cu ketchup-ul intr-o oala, la foc mic, dupa care se introduce pieptul de pui. Se lasa la fiert...
Pui in sos
Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cite un ou si se freaca mai departe, se pune faina, in acelasi timp cu laptele. In...
Prajitura cu crema de nuci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane