Se prepara un blat din ingredientele de mai sus si se pune la copt. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se ruleaza cu un...
Rulada cu branza de vaci si ciocolata
Untul se freaca spuma si se adauga galbenusurile, zaharul si vanilia. Compozitia se amesteca cu laptele, bicarbonatul si...
Prajitura zi si noapte
Se pun la fiert in 250 ml apa cu sare, untul si zaharul tos. Dupa ce au fiert se da vasul la o parte si se adauga faina. Se...
Eclere de ciocolata
Zaharul se amesteca impreuna cu ouale, esenta de rom sau de vanilie si putina sare. Se freaca bine 10 minute, apoi se...
Pandispan cu crema de ciocolata
Untul se freaca impreuna cu zaharul, se adauga apoi ciocolata rasa, cafeaua si ouale. Se amesteca totul pana se obtine o...
Napolitane cu ciocolata
Se freaca spuma galbenusurile impreuna cu untul si zaharul. Se adauga apoi laptele, faina, putina sare si praful de copt,...
Cubulete tarcate
Pentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma...
Surpriza cu ciocolata
Spalam cartofii si ii punem la fiert. Ii decojim si ii taiem cubulete apoi ii rumenim in putin ulei. Punem rozmarin si putin...
Frigarui vegetale
Amestecam faina cu otetul dizolvat in putina apa si sare. Turnam apa cat incape, pana obtii un aluat omogen. Il lasam la...
Placintele cu ciuperciIntr-un castron se pun: branza de vaci, ouale, zaharul, zaharul vanilinat, coaja rasa de la o lamaie, un praf de sare si se...
Inele cu branza si gemFoile de prajitura se umplu cu crema de cacao, in care s-au amestecat stafidele sau fructele confiate, maruntite. Ultima...
Prajitura cu stafide si ciocolata
Laptele, ouale, faina si praful de copt se amesteca bine. Se adauga apoi untul, nuca macinata, sara si stafidele. Aluatul...
Prajitura Daniela
Prima data trebuie sa framantam margarina taiata cu bicarbonatul stins in otet, un praf de sare, apa calduta si faina...
Tarta cu legume
Se amesteca bine margarina impreuna cu zaharul si faina. Se intinde aluatul obtinut intr-o tava cu margini joase si se...
Cremes cu ciocolata
Punem nautul la inmuiat in apa timp de 12 ore. Apoi se pune la fiert in apa cu un praf de sare, foile de dafin si crengutele...
Sos consistent de nautSe spala orezul si se lasa in apa rece atata vreme cat se prajesc legumele. Cepele sunt tocate si calite in ulei indoit cu...
Sarmale de post, aromate cu menta
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta si se intind doua foi. Intre acestea se pune umplutura. Pentru...
Prajitura cu gemVa vine sa credeti ca intr-un sfert de ceas puteti gati o gustare simandicoasa, buna de prezentat la prima vizita a socrilor...
Vitel cu sos de vin alb
Se amesteca bine zaharul cu nucile macinate, lamaia, macul si apa. Se ung cu aceasta compozitie foile de placinte, stropite...
Strudel cu mac si rahatZama asta-i o mancare nici ciorba nici supa. E plina de curatenie si drag de morosanca pentru omul ei care se intoarce seara...
Zama de afumatura
Galbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare,...
Portofele cu friscaSupa crema de rosii este atat de aromata si cremoasa, incat nu iti va veni sa crezi ca nu are carne. Pui la fiert toate...
Supa crema de rosii
Se freaca galbenusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga 6 linguri de apa calduta si se incorporeaza cacaua, faina si...
Prajitura cu crema de vanilieSupa asta se poate face si in cinci minute, dar fara fenicul si cu apa chioara pe post de supa de legume, si ar fi pacat....
Supa de chimen cu fenicul
Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, lapte, amoniacul, faina si putina sare si se pregatesc 4 foi din aluatul obtinut....
Prajitura cu crema de zahar arsCiuperci de padure proaspete se gasesc rar si-s scumpe. Nu-i bai, ca se gasesc mereu din cele uscate – hribi, galbiori,...
Tocana de ciuperciMancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare...
Cartofi gratinati pe pat de paineMancarea aceasta cu iz, aspect si usor gust de pepperonata italieneasca, nu-i pepperonata si nici italieneasca nu e. Dar...
Mancare de ardei cu vinete si coriandru
Cafeaua se dizolva in apa fierbinte si se amesteca impreuna cu untul, esenta de vanilie, zaharul, ouale, faina, putina sare,...
Prajitura de cafea cu glazura de miere
Se bat spuma albusurile cu putina sare si se amesteca apoi bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cafeaua, nuca macinata,...
Prajitura finaApa impreuna cu putina sare se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga in ploaie faina de malai amestecand in continuu...
Mamaliguta cu lapteSe omogenizeaza faina, sarea, uleiul si 8 liguri de apa rece cu mixerul, cu paletele pentru aluat, apoi se framanta. Se...
Tort delicios de pere
6 albusuri se bat spuma si se amesteca cu 150 gr.zahar, dupa care se adauga 6 galbenuse,1 lingura cafea,nucile macinate,faina...
Prajitura fina
8 albusuri se bat spuma cu 300 g de zahar, se amesteca usor cu 150 g nuca de cocos si 4 linguri de faina. Se coc 2 foi pe...
Prajitura Mirva
Se amesteca margarina cu zaharul, galbenusurile se adauga laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Separat se bat...
Pajitura cu fructe de padureCotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta....
Cotlet cu rosii cherry si piure de spanac
Alunele se prajesc in cuptorul incins, apoi se macina si se amesteca impreuna cu faina. Se bat spuma tare albusurile si li se...
Prajitura cu crema de cafea
Smantana se amesteca impreuna cu mierea, zaharul, oul si untul. Se pun pe baie de abur si se amesteca bine timp de 5 minute,...
Prajitura cu miere si crema de vanilieCompotul de mere este un dulce nemaipomenit pe tot parcursul anului. Daca mai adaugi si o aroma de vanilie va fi un compot cu...
Compot de mere cu vanilie
Se prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina...
Pateuri cu crema de vanilie
Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat apoi spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Se freaca bine...
Chec insiropat
Faina se framanta impreuna cu margarina, zaharul si apa, pana cand se obtine un aluat moale. Aluatul se imparte in doua si se...
Placinta cu branza de vaci
Faina se amesteca impreuna cu untul, zaharul, galbenusurile, praful de copt si se formeaza un aluat care se da la rece pentru...
Prajitura bezea
Din margarina, galbenusuri, smantana, zahar si faina se framanta un aluat. Se pastreaza din el un sfert, pentru a se rade...
Prajitura frageda
Orezul se fierbe in lapte, apoi se lasa la racit. Se adauga coaja de lamaie, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat,...
Prajitura cu orez
Se prepara aluatul de savarina din faina, lapte, drojdie si se amesteca bine. Se lasa la dospit, dupa care se adauga ouale si...
Savarina cu frisca falsa
Se pun la fiert apa cu laptele si untul. Dupa ce au dat in clocot, se amesteca cu faina. Dupa ce s-a format o crema omogena,...
Choux a la creme

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane