Se piseaza usturoiul, miezul de paine se inmoaie in lapte si se stoarce bine iar miezul de nuca se macina. Se amesteca...
Sos scordolea
Gorgonzola se taie cubulete. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga gorgonzola si se subtiaza cu smantana. Se adauga apoi...
Sos gorgonzola
Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga mustarul, condimentele si sarea. Se subtiaza apoi cu smantana, amestecand continuu.
Sos curry
Ridichile se curata si se taie felii subtiri, ceapa se taie marunt, cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb,...
Salata de ridichi cu masline
Ouale se fierb tari, se curata si se taie in sferturi, telemeaua se taie cubulete, patrunjelul si salata se taie, sunca se...
Salata bulgareasca
Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se curata si se taie felii subtiri. Ceapa se taie julien, patrunjelul se...
Salata de cartofi cu anchois
File de salau se portioneaza, patrunjel se taie marunt, se extrage sucul din lamaie. Fileurile de salau se sareaza, se trec...
Salau meuniere
File-ul se feliaza subtire, usturoiul se cresteaza in patru, in cinci locuri, morcovii si telina se taie bastonase micute,...
Somon cu fenicul
Calamarul se spala si se pune la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Cand este gata, se scoate, se raceste si se taie...
Calamar pane
Se curata, se spala si se portioneaza crapul fara cap. Se sareaza feliile, se ung cu ulei si apoi se pun intr-o tava unsa cu...
Crap la cuptor cu sos scordolea
Din pieptul de caprioara se scot coastele in asa fel incat sa nu se gaureasca carnea. Ceapa se curata si se taie marunt,...
Piept de caprioara
Aceasta reteta este excelenta. Pentru a prepara muschi tocat din carne de cerb avem nevoie de carne, paine, oua, si legume.
Muschi tocat din carne de cerb cu aspic
Muschiul de vita se spala si se scoate mijlocul. Carnea de porc se taie bucati si se toaca marunt impreuna cu carnea...
Muschi de vita umplut
Carnea de miel se taie in bucati mari, prazul se taie felii, usturoiul se zdrobeste, morcovii se curata si se taie rondele,...
Tocanita de miel in stil rustic
Antricotul se taie in 4 bucati, care se bat putin si se sareaza. Ceapa se taie marunt, ardeii se taie fasii, cartofii se taie...
Legume cu antricot de vita
Pestele se portioneaza in 8 bucati, orezul se fierbe, se scurge si se clateste cu apa rece. Ceapa ardeiul, morcovii si...
Orez cu peste
Pestele se taie fasii, late si subtiri, dupa care se ruleaza fiecare in parte si se prind cu o scobitoare. Cartofii se fierb...
Rulada din cod cu salataSe spala, se curata si se taie julien legumele. Scaricica de porc o taiem bucati si o spalam. Cartofii se curata,se spala si...
Tocanita cu afumaturaPlacinta cu iaurt este un desert delicios pe care il puteti pregati acasa oricand va este pofta de ceva dulce. Si copiilor le...
Placinta cu iaurtCuratam aripioarele, le parlim la flacara aragazului, apoi le spalam si le scurgem. Le punem intr-un castron si turnam peste...
Aripioare de pui cu sos de telina
Carnea se toaca impreuna cu ceapa. Intr-un vas se pun carnea, ceapa, orezul, jumatate din cantitatea de marar tocat, piper si...
Sarmalute in foi de vita cu carne de vitaPastele se pun la fiert in apa cu sare si ulei. Intre timp se prepara sosul de branza: intr-o craticioara se pune la topit...
Paste cu sos de branzaPreparam mai intai umplutura de ciuperci: spalam bine ciupercile si le tocam cat mai marunt. Punem intr-o craticioara untul...
Pateuri cu ciuperciChecul cu mezeluri este un aperitiv consistent si delicios. Pentru a pregati chec aperitiv cu mezeluri avem nevoie de faina,...
Chec aperitiv cu mezeluriAlegem fasolea si o punem la inmuiat in apa rece de seara. Spalam ciolanul si il taiem cubulete sau feliute sau cum doreste...
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Muschiul se portioneaza iar gorgonzola se taie cubulete. Muschiul portionat se condimenteaza cu cimbru si sare si se frige pe...
Filetto alla gorgonzola
Muschiul se portioneaza, se condimenteaza cu cimbru si sare. Se pune apoi la fript, pe ambele parti, pe gratarul incins....
Filetto Vorvonoff si curryCiupercile, ceapa si patrunjelul se taie marunt, iar oul se bate. Muschiul se sareaza, se unge cu jumatate din cantitatea de...
Muschi de vita Wellington
Cartofii se taie rondele, ceapa se taie marunt iar cascavalul si morcovii se rad. Rondelele de cartofi se inabusa la cuptor...
Musaca din cartofi si carneSe fierb cartofii in coaja, se curata apoi se paseaza ca pentru piure. Se amesteca cu ouale, faina si branza. Se...
Gogosi din cartofiSe amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare. Se adauga faina pana iese un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se...
Rulada cu dovleacPunem cartofii la fiert in coaja dupa ce i-am spalat bine.Intre timp pregatim umplutura:tocam ceapa marunt si o punem la...
Musaca de cartofi
Pieptul de pui se dezoseaza si se spala. Carnea se bate putin si se sareaza. untul se intinde ca o alifie, se adauga sare si...
Pui Kevskaia
Fileul se taie ca pentru snitele si se bate. Cascavalul si sunca se taie bastonase subtiri. Ouale se bat cu sare si jumatate...
Gordon bleu
Ficatul de porc se spala si se portioneaza. O lamaie se feliaza si se taie apoi cubulete. Cealalta se spala si se taie...
Ficat de porc meuniere
Carnea se spala, se taie felii subtiri, care se bat putin si se sareaza. Costita se taie felii in lungime. Castravetii murati...
Popiete din carne de porc
Morcovii se curata, usturoiul se taie jumatati, fileurile de porc se curata de pielita si se gauresc de la un capat la altul...
Muschi de porc impanat
Se spala carnea, se curata de oase si pielite, se bate ca sa se subtieze si se intinde pe un fund de lemn. Se sareaza putin...
Friptura umpluta
Limba de vita se fierbe aproximativ 2 ore in apa cu sare si foi de dafin, apoi se curata si se taie felii de 6-7 mm grosime....
Limba de vita cu caise
Ficateii se taie bucati si se toaca usturoiul marunt. Intr-un vas cu apa clocotita cu sare si adauga fideaua de orez si se...
Ficatei picanti
Puiul se spala, se curata si se pune la oparit, dupa care se trece din nou pe sub jetul de apa si se pune la fiert cu...
Blanchet de pui
Puiul se spala si se usuca, cartofii se curata, ceapa de taie pe lungime, iar lamaile se spala si se taie in 8. Puiul se pune...
Pui cu lamaie si cartofi
Carnea se toaca marunt, orezul se fierbe iar ceapa se taie marunt. Se aleg foile pentru varza, umpluta iar restul de varza se...
Varza umpluta cu carne de porc
Carnea se taie in 10 bucati si se bate ca pentru snitele. Ceapa se taie marunt, ciupercile se taie julien, iar patrunjelul se...
Rulou din carne de porc cu ciuperci
Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul fiert, bulion, cimbrul, piperul si sarea. Dupa ce s-a racit se...
Sarmale in foi de varza cu carne de porc
Varza de Brussels se opareste 5-6 minute in apa clocotita cu sare, dupa care se scurge. Intr-o tigaie se topeste untul, se...
Aripioare cu varza de Brussels, unt si lamaie
Carnea se taie ca pentru snitele si se bate foarte subtire. Ciupercile si patrunjelul se toaca marunt, iar cascavalul se rade...
Pui italian
Carnea de pui se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se toaca amrunt, ardeii se taie fasii subtiri, iar rosiile...
Tocana de pui
Carnea si ardeiul se taie cubulete cam de 2 cm. Se insira alternativ pe betisoare ciupercile, ardeiul si carnea. Se...
Frigarui cu ciuperci
Ceapa impreuna cu morcovii se toaca marunt, cartofii se taie felii subtiri, rosiile oparite se decojesc si se taie sferturi,...
Pui cu ciuperci si masline
Pulpele sarate se pun intr-o tava cu putina apa si se introduc in cuptorul incins, pentru 35-45 de minute, pana se rumenesc....
Pui cu mere si nuca
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane