Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat...
Prajitura cu piscoturiLaptele se fierbe impreuna cu cacaoa, esenta de rom, zaharul pana cand da in clocot. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se...
Rulada cu biscuitiMargarina si zaharul pudra se pun intr-un vas pe foc si se amesteca pana se topeste margarina. Se da deoparte, se adauga 150...
Bilute de RafaeloIntr-un castron mare, se pune faina, in care se face un locsor, chiar in mijloc. Acolo se pune drojdiuta care s-a desfacut in...
Placinta cu brinza ca in ArdealPrajitura Galbena este o delicioasa reteta de prajitura cu blat pufos de nuci si crema de galbenusuri, cu note crocante de...
Prajitura GalbenaPregatirea blatului incepe cu separarea galbenurilor de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si pe urma...
Prajitura cu nuci si cafeaTortul carioca este o reteta de tort cu crema cu blaturi alb si negru, de unde si aceasta denumire foarte sugestiva de...
Tort cariocaTiramisu reţetă cu fructe de padure Am facut crema de vanilie asa cum scrie pe prospect, dupa care am amestecat-o cu...
Tiramisu reţetă cu fructe de padurePrajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....
Prajitura Regina Maria
Potarnichile se fierb inabusit, infasurate in slanina. Dupa ce sunt fierte, se scot din slanina, se pun pe o farfurie...
Potarnichi cu smantana
Carnea de potarnichi se curata de piele, apoi se toaca impreuna cu ugerul fiert si racit. Se adauga untul, se sareaza,...
Perisoare din carne de potarnichi
Se curata sitarii apoi se calesc in unt si se lasa la fiert cateva minute. Se scurg apoi de unt si se indeparteaza carnea de...
Sufleu de sitari
Sitarul se taie bucati, se scoate carnea de pe oase, iar resturile ramase precum si oasele se pun in zeama de carne...
Sote de sitari
Se unge in interior sitarul cu o umplutura facuta din intestine, cateva ciuperci, ficatul de gasca, tocate toate marunt,...
Mancare de sitari
Pentru blat - 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, apoi se amesteca 6 galbenusuri, 2 plicuri cu praf de budinca de...
Flori de mar
Sitarii curatati se pun la rumenit in putin unt. Apoi se scot si se desfac picioarele, pieptul si aripile. Se pun bucatile de...
Sitari in vin
Sitarii se curata, se impaneaza cu slanina afumata si se pun la fript in frigare. Dupa ce s-au racit, se scoate carnea de pe...
Salmiu de sitariSe spala ridichile, salata, spanacul si ceapa. Se taie marunt ca de salata dupa care se adauga uleiul, sarea si sucul de la o...
Salata de primavara
Ficatul de sitari se pune la prajit intr-un vas cu unt si foarte putina faina. Se adauga apoi smantana, sarea, coniacul si se...
Omleta cu ficat de sitari
Intestinele de sitari se toaca marunt impreuna cu un ficat de pasare. Se pun la inabusit in unt, cateva ciuperci feliate si...
Intestine de sitari
Sitarii se curata, se impaneaza la piept cu slanina afumata, se sareaza si se pipereaza, apoi se invelesc cu o foaie de...
Friptura de sitari
Fazanul se curata, se spala, se taie bucati, apoi se pune la fiert cu in apa cu sare, piper si zarzavatul intreg. Se adauga...
Supa greceasca de fazan
Fazanul se curata de pene, se parleste, apoi se freaca impreuna cu putin malai, se spala si se scot intestinele. Se pune apoi...
Supa de fazan cu galuste
Pieptul se impaneaza cu bucati mici de slanina si se taie in felii subtiri. Se sareaza, se pipereaza. Ciupercile se curata,...
Piept de fazan sote cu ciuperci
Fazanii se spala, apoi se taie bucati si se bat cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si se trec prin faina, ouale...
Snitel de fazan
Se curata fazanii, li se taie picioarele si se scot cu grija oasele, se iau pieptii si se fierb inabusit in unt 10 minute. Se...
Pulpa de fazan umplutaSe separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul...
Tort aniversar cu doua cremeAceasta reteta o pregatea doar bunica mea cand traia si ne adunam cu totii copii si nepotii la ea in Ardeal, acum o prepara...
CocoradaLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castravetiCasuta din turta dulce este visul oricarui copil, si nu numai! Daca suntem creativi putem construi un cadou perfect pentru...
Casuta din turta dulce
Fazanul se taie in patru bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga sare, ceapa, morcov, foi...
Piftie de fazanToate incredientele se framanta bine. Coca obtinuta se acopera si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Din acest aluat se formeaza...
Gogosi moldovenesti cu branza de vaca
Fazanul se curata, se spala si apoi se pune intr-un vas cu unt incins. Se lasa la rumenit pe toate partile, se sareaza,...
Friptura de fazan
Fazanul se curata de pene, se parleste si se goleste de intestine, apoi se condimenteaza si se lasa deoparte. Se toaca inima,...
Fazan umplutSe pune apa la fiert, impreuna cu uleiul. Cand clocoteste se pun chiftelele si se lasa la fiert circa 5 minute. Se adauga...
Chiftele cu sos albSe pune faina intr-un castron mai mare si se amesteca cu sarea. Drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea. In...
Paine de casaZaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250 ml lapte intr-o cratita...
Tort cu piscoturi
Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...
Briose cu cacao
Fazanul se curata, se fgoleste de intestine, apoi se parleste si se spala. Se condimenteaza cu sare si piper si se infasoara...
Fazan la frigare
Fazanul se curata si se spala. Se impaneaza apoi cu bucatele subtiri de slanina. Se pun la calit, cu unt, ceapa, morcovul,...
Fazan inabusit
Rata se curata, se taie bucati si se prajeste in untura. Se scoate apoi, iar in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii,...
Rata salbatica cu portocale
Rata se parleste si se opareste cu apa fierbinte cu sare si otet. Se taie apoi in bucati si se pune intr-un vas impreuna cu...
Rata salbatica cu masline
Se curata si se oparesc ratele cu apa clocotita, apoi se golesc de maruntaie si se spala. Ficatul si inima se toaca marunt,...
Mancare portugheza de rata
Ratele se curata, se spala, se sareaza si se pipereaza. Din vin, apa, ceapa, morcovul feliat, boabele de piper, enibahar,...
Mancarea de rata
Ratele se spala si se clatesc pe dinauntru cu putin coniac. Se impaneaza muschii pieptului cu bucatele mici de slanina, se...
Friptura de rata la cuptorSe spala bine pestele si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se asaza pe o farfurie termorezistenta, cu marginile...
Pastrav cu usturoi
Gasca se pune in bait 24 ore. Separat, se toaca ficatul fin si se amesteca cu ceapa tocata marunt si calita in prealabil, cu...
Gasca fripta cu orez
Carnea taiata felii se bate putin cu ciocanul de snitel si se pune la prajit. Se scoate apoi si se adauga faina in untura...
Snitel din carne de urs, inabusit
Se taie bucati carnea de vanat si se pune la prajit in untura incinsa. Se scoate apoi si se pune ceapa la calit in untura...
Papricas din carne de urs
Se taie fileuri din pulpa de urs si se bat cu ciocanul. Se sareaza, se pipereaza si se dau prin faina. Se pun la prajit apoi...
Escalop din carne de urs
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori