Casul se toaca marunt, in masina de tocat. Se amesteca apoi cu galbenusurile si se potriveste la gust de sare. Pasta obtinuta...
Umplutura din cas de oaie pentru pasca
Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se...
Colacei moldovenesti
Foaia de aluat se intinde si se taie apoi cu cutitul in forme rotunde, cu ajutorul unei farfurii. Se coc pe fundul unei oale,...
Turte traditionale moldovenestiCu mere sau cu branza, invartita bucovineana este o reteta de prajitura de casa delicioasa, un colac mai bine spus.
Invartita moldoveneasca (cu branza)
Albusurile se separa de galbenusuri. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar, vanilia si coaja rasa de la o...
Umplutura de nuca pentru pasca
Se intinde o foaie mai groasa din aluatul de cozonac, si se pune in jurul lui un colacel mai mic, impletit din acelasi fel de...
Pasca cu branza de vaci
Pentru aceasta reteta se foloseste smantana groasa, fara zer. Aceasta se amesteca bine cu faina, cu zahar, vanilie,...
Pasca cu smantana
Se framanta aluatul de pasca, dupa care se intinde intr-o tava rotunda o foaie, iar pe margini se asaza un colacel impetit....
Pasca cu cas de oaie
Se pregateste aluatul de pasca. Separat se bat ouale cu zaharul pentru umplutura. Se adauga faina in ploaie, apoi vanilia,...
Pasca cu ciocolata
Se pregateste aluatul de pasca, se intinde o foaie o o tava iar de jur-imprejur se pune un colacel impletit. Separat, se...
Pasca cu crema de nuca
Orezul se pune in apa si se lasa acolo pana se umfla. Laptele se fierbe impreuna cu vanilia, iar cand incepe sa clocoteasca...
Pasca cu orez
Se intinde o foaie de aluat pe o planseta si pe jumatate din ea se pun cu lingurita, la distanta intre ele, gramajoare de...
Crafle molsovenesti cu dulceata
Faina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina...
Aluat romanesc in foi
Faina se amesteca pe o planseta cu galbenusurile, cu untul moale, sarea si osanza. Se adauga apa in timpul framantarii,...
Aluat pentru pateuri
Se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se framanta foarte bine. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata...
Aluat pentru pateuri
Din ingredientele enumerate, inafara de unt, se framanta un aluat. Se lasa sa se odihneasca aproximativ doua minute, apoi se...
Aluat pentru pateuri
Pentru pateuri se amesteca faina, smantana, 60 gr unt si sarea si se prepara o coca. Restul de unt se foloseste la ungerea...
Aluat pentru rulade si pateuri
Drojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la...
Cozonaci moldovenesti
Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte,...
Cozonac neframantat
Se amesteca ingredientele pentriu aluat, pana cand acesta devine potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca, aproximativ un...
Placinte mocanestiSe framanta bine ingredientele pentru aluat, dupa care se lasa in repaus cateva minute. Se intinde apoi aluatul in sase foi...
Placinta romaneasca cu urda
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se face un aluat potrivit de tare. Se intinde apoi o foaie. Separat se curata...
Placinta turceasca cu dovleac
Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina...
Aluat pentru strudel
Se framanta un aluat de strudel si se intinde intr-o foaie foarte subtire, peste care se preszara zahar si se cerne putin...
Strudel de visine
Se prepara un aluat de strudel, din ingredinte. Se intinde apoi o foaie cat mai subtire. Separat se amesteca branza cu...
Strudel cu branza
Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare,...
Aluat frantuzesc
Jumatate din cantitatea de faina se amesteca cu untul, iar cealalta jumatate de cantitate, ramasa se amesteca cu oul si...
Aluat frantuzesc
Se amesteca apa, uleiul, sarea si faina si se freamanta bine. Separat, se freaca margarina, se amesteca cu 7 linguri faina si...
Placinta cu mere sau branzaReteta de placinta cu mere este foarte potrivita pentru copii, care cu siguranta vor mai cere o portie. Mai mult pentru...
Placinta cu mere potrivita pentru copiiSpalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa...
Chiftele din dovleceiSalata de fasole cu maioneza este un aperitiv/gustare care se prepara usor, este aspectuos si delicios.
Fasole galbena cu maionezaAm mai facut shaorma si alta data dar cu foi din clatite, pregatite in casa. De data asta am cumparat lipii libaneze si doar...
ShaormaPieptul de pui se fierbe in apa cu sare, apoi se taie fasii. Telina si sfecla, curatate si spalate, se taie in betisoare...
Salata din piept de pui cu grapefruitClatitele brasovene sunt niste clatite umplute ce se servesc pe post de aperitiv. Uplutura gustoasa cu ciuperci fac aceasta...
Clatite brasovene
Faina se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, apa, otetul si se framanta o coca potrivit de moale. Din aceasta se intinde o...
Aluat rapid
Untul se amesteca impreuna cu iaurtul si sarea, dupa care se toarna in faina. Se incorporeaza bine cu degetele, pana ce...
Aluat de placinta cu iaurt
Drojdia se amesteca in putin lapte, se adauga zahar si doua linguri de faina, dupa care se pune la crescut. Intre timp se bat...
Poale-n brau moldovenesti
Se amesteca toate ingredientele, inafara de unt si ulei si se formeaza un aluat ca de strudel. Se framanta bine si se lasa...
Placintele moldovenesti cu branza, copate in ulei
Faina se pune intr-un castron, impreuna cu uleiul, apa si sarea. Se framanta totul bine, pana nu se mai lipeste nici de mana,...
Placinta umpluta cu branza
Branza de vaci se da prin sita si se amesteca apoi cu zahar, sare, vanilie, coaja rasa de portocala, smantana, ouale si...
Placinta rapida cu branza de vaci
Se fierbe orezul, spanacul. Se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul intr-un castron. Se...
Chiftelute cu orez
Se incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de cca. 8 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se rad. Se caleste ceapa, se...
Cartofi la cuptor
Se incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din unt, se adauga ceapa, se caleste la foc mic aprox. 10 minute. Se...
Tarta cu cascaval si nuciCerneti faina adugati condimentele, bicarbonatul si praful de copt si puneti de-o parte. Faceti cuib in mijloc. Bateti ouale...
Tort cu morcoveiCeapa se taie marunt si se caleste in cele 4 linguri de ulei. Nucile si migdalele se taie mare. Branza se taie cubulete....
Placinta marocana cu branza
Faina impreuna cu untul se amesteca intr-un castron, apoi se adauga drojdia dizolvata in 3 linguri lapte caldut, amestecat cu...
Aluat moldovenesc de placinta
Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10...
Aluat de placinta
Se amesteca faina, cu laptele, uleiul, oul si lingurita de amoniac. Se framanta coca bine si se imparte apoi in patru. Se...
Aluat de placinta
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc