Faina se amesteca impreuna cu untul, zaharul, oul si un praf de scortisoara. Se framanta bine aluatul si se lasa in repaus...
Pesmeti pentru ceaiPrajitura cu branza si Fanta este o prajitura indragita de toata lumea. Blatul de cacao, crema de branza si jeleul de...
Prajitura cu branza si FantaMancarea asta se face-n timp dar se face usor si rezultatele fac sa merite asteptarea. Efortul e mic, deci nu trebuie sa va...
Ciolan cu sos cu hreanSe pun intr-un vas zaharul cu zaharul vanilat si galbenusurile. Se freaca bine compozitia cu o lingura, pana cand incepe sa...
Biscuiti rulatiFaina, zaharul, ouale, impreuna cu amoniacul, untul si latele se amesteca si mai apoi se framanta bine un aluat tare. Se...
Piscoturi de sampanieUntul moale se bate energic cu zaharul. Se adauga apoi un ou intreg si se bate in continuare. Faina se amesteca in...
Piscoturi cu stafideSe amesteca faina cu untul moale, sarea si laptele. Se framanta bine aluatul si se lasa doua ore sa se odihneasca. Se intinde...
Piscoturi sarateFaina se amesteca impreuna cu praful de copt, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, untul moale iar la final ouale. Se...
Piscoturi simpleSe amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se adauga putin...
MinciuneleZaharul se amesteca impreuna cu margarina, se adauga ouale, unul cate unul si se freaca bine compozitia. Se adauga apoi faina...
Biscuiti buniciiSe amesteca faina cu untul moale si zaharul. Se adauga rand pe rand ouale si coaja rasa de la o lamaie. Se framanta aluatul...
Biscuiti steluteAlbusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Se adauga apoi nucile taiate in lung, foite subtiri si se amesteca bine...
Biscuiti oltenestiFaina se amesteca cu untul moale, zaharul, zaharul vanilat, un galbenus si cu coaja de lamaie. Se framanta bine aluatul...
Biscuiti cu crema de ciocolataFaina se amesteca cu ouale, zeama si coaja de lamaie, zaharul si cu nuca pisata. Se framanta bine aluatul si se intinde...
BiscuitiGalbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi untul topit, albusurile batute spuma tare...
BiscuitiSe pun intr-un vas, pe foc mic, mierea cu zaharul si untul. Dupa ce s-au topit, se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Se...
Biscuiti cu miere de albineSe amesteca faina cu untul, zaharul si vanilia. Se framanta bine, apoi se adauha un praf de sare si galbenusurile tari,...
Biscuiti spritatiPentru pandispan se bat albusurile cu 6 linguri de zahar, praf de copt, zahar vanilat, pana se obtine o spuma tare, iar...
Prajitura albastraUn ou se fierbe tare, i se scoate galbenusul si se amesteca bine impreuna cu celelalte 2 galbenusuri crude ramase. Se adauga...
Noduri dorohoieneOuale se bat impreuna cu zaharul pentru aproximativ 15 minute, iar dupa aceea se adauga nuca, zaharul vanilat, coaja de...
Biscuiti cu nucaSe amesteca faina cu margarina, untul, zaharul pudra si oul. Se framanta bine aluatul si se lasa in repaus pana a doua zi. Se...
BiscuitiSe amesteca bine faina cu zaharul, smantana si untul. Aluatul rezultat se lasa la rece pentru aproximativ 2 ore. Se ia apoi...
Biscuiti cu smantanaUntul se fraca spuma, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si se amesteca bine. Se pune cate o lingura de zahar si se...
Limbi de pisicaPentru a face paste de casa, taitei, ravioli sau taitei lati, indiferent ce forma ati alege pentru asta e cel mai indicat sa...
Tagliatelle de casaAlbusurile se bat spuma tare, intr-un vas pus la cald. Se adauga cate putin zahar si coaja rasa de lamaie. Se bate oul in...
BezeleIntr-o cratita punem cativa stropi de ulei. Adaugam ceapa taiata marunt si turnam si o cana de apa calda peste. Lasam sa...
Tocana de pastai si carne de puiUntul se freaca impreuna cu zaharul timp de aproximativ 20 de minute. Se adauga apoi zaharul vanilat si ouale unul cate...
SticsuriOuale se fraca impreuna cu zaharul, mierea si untul , la cald. Apoi se adauga praful de copt si faina. Se amesteca totul pana...
Covrigei cu miereSe amesteca faina cu drojdia dizolvata in apa. Aluatul se pune la crescut, apoi se formeaza gogosele mici, care se prajesc in...
Gogosele pripiteDrojdia se amesteca cu o lingura de lapte cald, se adauga sarea, zaharul si se lasa apoi la crescut. Dupa aceea se amesteca...
Prajitura bunaMargarina se freaca bine, iar apoi se adauga peste ea zaharul si mierea si se omogenizeaza bine totul. Se incorporeaza...
Prajitura cu fructeOuale se bat spuma impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi paharul de faina si se incorporeaza bine. Se...
FluturasiUntul se freaca bine cu 250 gr zahar, se adauga galbenusurile unul cate unul si se freaca dupa fiecare. Se adauga apoi faina...
Fursecuri cu glazuraFaina se amesteca intr-un castron cu untul moale, zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie. Se framanta totul bine si se...
Turleti cu fructeSe pune la fiert un litru de apa cu un praf de saresi se toarna faina in ploaie cand apa incepe sa clocoteasca. Se amesteca...
Gogosele fara ouDin faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la...
Umplutura de tarta cu spanacUrda se freaca bine, pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu sare, mararul verde tocat marunt, galbenusurile si smantana. Se...
Umplutura de urda pentru placinteSe spala ciupercile, dupa care se toaca si se inabusa in unt impreuna cu o ceapa tocata marunt. Separat, intr-o tigaie se...
Umplutura de ciuperci pentru pateuriCarnea impreuna cu painea se toaca in masina de tocat. Separat, se toaca foarte marunt ceapa si se amesteca apoi cu carnea....
Umplutura de carne pentru pateuriVarza se curata de frunzele vestejite. Se taie apoi foarte subtire, se sareaza si se lasa sa stea asa aproximativ 10 minute....
Umplutura de varza pentru pateuri si placinteOuale se bat spuma tare cu zaharul si cu zaharul vanilat, se adauga cate putin ulei si faina. Separat, se pune la ars putin...
Fursecuri cu nuciAlbusurile se bat spuma tare, apoi se pun pe foc mic si se bat in continuare, adaugand zaharul putin cate putin. Se adauga...
Fursecuri cu aluneSe scoate zerul din smantana. Apoi se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de la o lamaie, zaharul pudra, faina si...
Umplutura de smantana pentru pasca sau placinteCiresele sau visinele se curata de samburi, se spala, dupa care se storc fructele putin. Se presara deasupra foii de strudel...
Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudelGalbusurile se separa de albusuri si se bat tare cu zahar. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Se pune in compozitie...
Umplutura din ciocolataBranza de vaci se trece prin sita. Se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, untul, coaja rasa de lamaie si...
Umplutura din branza de vaci pentru pasca si placinteSe curata de coaja merele, apoi se spala si se dau pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se pune amestecul...
Umplutura din mere pentru placinte si prajituriSe fierb tari, 4 din cele 6 oua. Dupa ce s-au racit se toaca marunt. Se toaca marunt si castraveciorul, la fel si patrunjelul...
Umplutura de ouaCasul se toaca marunt, in masina de tocat. Se amesteca apoi cu galbenusurile si se potriveste la gust de sare. Pasta obtinuta...
Umplutura din cas de oaie pentru pascaSe prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se...
Colacei moldovenestiPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios