Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu...
Crema caramelSe pune untul la topit, apoi se adauga grisul cernut, se amesteca la cald, pana incepe sa se rumeneasca. Se toarna apoi...
Halva de grisSe pune zaharul intr-o tigaie, se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se adauga miezul de nuca, taiat in bucatele mai mari...
Nuci glasateCaisele se dau prin sita, apoi se pun la fiert cu zaharul, pana se obtine o marmelada, in care se adauga gelatina, inmuiata...
Bavareza de caiseSe da zmeura prin sita, apoi se pune la fiert impreuna cu zaharul. Se ia de pe foc marmelada obtinuta si se adauga in ea...
Bavareza de zmeuraNapolitanele cu miere si nuci este o reteta rapida si delicioasa cu foi de napolitane. Se prepara rapid si pofta de dulce...
Napolitane cu miere si nuciSe bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml...
Nuga cu nuciMiezul de nuca macinat, se amesteca impreuna cu zaharul, albusurile si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu. Se...
Pricomigdale cu nuciFaina se amesteca cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, apoi se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca,...
BrioseBranzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.
Branzoaice moldovenestiSe amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele,...
Franzelute cu sos de vinFaina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se...
Colac traditional pentru nuntaAlbusurile tinute in prealabil la rece, se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, miezul de nuca macinat, coaja de lamaie...
Bezele cu nuciSe curata conopida in bucatele, apoi se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-a fiert, se scoate, se...
Conopida cu maionezaSe curata ciupercile, se spala, apoi se pun la fiert in apa clocotita cu sare si sare de lamaie. Se strecoara, dupa ce au...
Ciuperci cu maionezaSe fierb ciupercile in apa cu sare, apoi se strecoara, se racesc si se taie felii subtiri. Se adauga sare, piper, otet si...
Ciuperci cu usturoiSe amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera...
Cozonac moldovenescSe prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o...
Pasca cu branza de vaciTelina se curata, se taie cubulete, apoi se lasa la fiert inabusit cu putina apa, pana se inmoaie. Se taie subtire 50 gr...
Telina cu sos de lamaieTelina se taie felii subtiri, apoi se lasa la inabusit. Se scoate dupa ce s-a inmuiat putin, iar in uleiul ramas se caleste...
Telina cu maslineVinetele se cresteaza, pe lungime, apoi se impaneaza cu usturoi si zarzavat calit (morcov si telina). Se prajesc vinetele in...
Vinete impanateSe curata si se taie marunt zarzavatul, apoi se caleste in putin ulei. Separat, se prajeste ceapa tocata marunt, apoi se...
Ghiveci de legume in uleiSe spala andivele, apoi se scurg si se taie in lung. Se pun apoi intr-o salatiera, se adauga maioneza, zeama de lamaie,...
Andive cu maionezaSe curata si se spala bine andivele, apoi se taie pe lung. Se adauga peste ele smantana, ouale fierte tari, tocate marunt,...
Andive cu smantana si ouaSe fierb ficateii, apoi se scurg de apa, se curata de vinisoare si se taie marunt. Separat, se caleste ceapa maruntita, se...
Pasta din ficat de pasareSe freaca untul spuma, apoi se amesteca cu mustarul, piperul, sarea si zeama de lamaie dupa gust.
Unt picant pentru tartineSe coc vinetele, apoi se scurg si se curata de coaja. Se toaca cu un cutit de lemn, iar pasta obtinuta se pune intr-un...
Salata de vineteZacusca de ciuperci pentru iarna este una dintre cele mai indragite intre retetele de zacusca. Pentru aceasta reteta aveti...
Zacusca de ciuperci pentru iarnaSe curata bamele de codite, se oparesc si dupa ce s-au racit, se calesc in ulei incins, apoi se stropesc cu zeama de lamaie....
Bame a la grecDovleceii se curata, apoi se maruntesc si se calesc in ulei incins. Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se...
Dovlecei a la grecSe curata telina si se taie felii rotunde, care se prajesc pe rand in ulei. In uleiul ramas se caleste si ceapa maruntita. Se...
Telina a la grecSe da prin sita branza impreuna cu galbenusurile fierte, se aadauga untul moale, sarea si piperul.
Pasta de ouaSe curata maslinele de samburi, apoi se dau prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul batut spuma si se potrivesc la...
Pasta de maslineSe oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...
Pasta de masline cu ceapaSe freaca untul moale impreuna cu sardelele maruntite. Se adauga dupa gust, sarea, piperul si zeama de lamaie, dupa care se...
Pasta de sardeleSe fierbe pestele, apoi se curata se oase si piele si se trece prin masina de tocat. Separat, se freaca untul pana de vine...
Pasta cu pesteSe fierbe bine carnea, apoi se trece prin masine de tocat de 2-3 ori. Se amesteca cu untul frecat spuma, mustarul, sarea si...
Pasta de carneSe freaca untul spuma, apoi se amesteca impreuna cu mustarul, sunca maruntita, sare, piper si cniac dupa gust.
Pasta de suncaSe curata varza de cotoare, se pune la fiert in apa cu sare, apoi se scurg foile, se ruleaza si se taie in firisoare subtiri....
Crochete de varzaSe fierbe zarzavatul intreg, apoi se taie in cuburi mici si se amesteca impreuna cu sosul preparat din faina, unt si lapte....
Crochete de legumeSe amesteca branza cu untul topit, apoi se adauga smantana si se freaca bine.
Pasta din branza telemeaSe amesteca branza data prin sita cu untul moale, boiaua, chimenul, ceapa rasa pe razatoare si sare dupa gust.
Pasta picanta din branza de oaie si chimenSe scurge branza de zer si se trece prin sita. Se freaca untul bine si apoi se adauga branza. Se ametseca bine pasta, iar...
Pasta din branza de vaciSe curata cascavalul de coaja si se da pe razatoare. Se bate untul spuma, apoi se adauga cascavalul ras si boiaua sau piperul.
Pasta de cascavalDaca vrei sa mananci aperitive gustoase, pregateste pasta de urda cu marar. Aceasta reteta se prepara repede.
Pasta de urda cu mararAluatul pripit se prepara ca in reteta aceasta. Se toarna cu cornetul pe o tava unsa gogosele de marimea unei masline mari....
Gogosi umplute din aluat pripitSe pun la fiert 200 ml apa impreuna cu 100 ml ulei. Se toarna faina, cand da in clocot amestecul si se ia apoi de pe foc. Se...
Gogosi pripite cu cartofiSe fierb cartofii curatati si taiati in patru, in apa cu sare. Se lasa apoi la racit si se dau pe razatoare. Se adauga faina,...
Gogosi de cartofi cu cascavalAlbusurile se bat bine, pana devin spuma tare. Se adauga sare, zeama de lamaie si se mai bat putin. Se introduce in...
Gogosele din albus de ouaPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios