Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga faina si se rumeneste putin, apoi se toarna o...
Papricas de carnatiFaina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se...
Pogacele cu jumariSe topeste la bain-marie 200 gr ciocolata amara. Se bat usor 8 galbenusuri, se adauga treptat 125 gr unt topit si ciocolata...
SachertorteSe rad portocalele, apoi se storc. Se stoarce si jumatate de lamaie. Se taie cojile ramase in patrate;e de 3-4 cm. Intr-o...
Clatite cu glazura de portocaleSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza amestecul cu mixerul. Se adauga...
Tiramisu reţetă originalaSe bat ouale cu zaharul, apoi se amesteca impreuna cu faina, cacaua si 150 gr unt topit. Se coc din aceasta compozitie 3...
Prajitura Padurea NeagraSe curata salata, se taie in sferturi si se asaza intr-un castron mare. Se amesteca separat, la foc mic, vinul, uleiul,...
Salata calda de IslandaSe fierb cartofii in coaja, apoi se lasa sa se raceasca. Se curata, se taie rondele si se pun intr-un castron. Se adauga...
Salata BirminghamSe fierb cartofii si telina in apa cu sare. Se lasa la racit, se curata de coaja si se taie cubulete. Merele se taie felii,...
Salata de mere, gulii si cartofiSe curata muschiul, se spala si se taie din acesta 2 bucati de 7 cm grosime. Se presara cu sare si piper, dupa care se...
Mancare de vita cu ciuperci si sos de rosiiSe pune la fiert apa, cu uleiul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca ca...
Aluat oparit cu apaSe fierbe apa, uleiul, sarea, iar cand clocoteste se adauga faina. Se ia de pe foc, se amesteca energic ingredientele ca sa...
Choux a la cremeDin faina, oua, sare si 2 linguri ulei se framanta un aluat tare, care se lasa in repaus 2 ore. Se rade apoi aluatul pe...
Mancare de carnati afumatiSe rumeneste faina in 50 gr unt. Se stinge totul cu vinul alb si cu 2 pahare de zeama de carne. Se fierbe sosul o ora,...
Sos MadeiraSe caramelizeaza cele 2 linguri de zahar. Separat se prajeste ceapa tocata marunt in unt si se adauga 1-2 linguri de faina....
Sos pentru vanatSe amesteca galbenusurile batute cu zaharul si se pune pe bain-marie, pana se ingroasa si devine albicios. Se adauga apoi...
Sos SabayonSe taie ceapa rondele, apoi se caleste in 100 gr unt. Se adauga faina si laptele, dupa care se amesteca bine. Se adauga sare,...
Sos SoubiseSe taie carnea cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat...
Sos bolognezSe curata andivele si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, apoi se curata si se...
Salata de andive cu cartofiSe curata carnea, se spala si se sterge. Se taie apoi in felii pe orizontala, cate un buzunar. Se bat putin, se presara cu...
Cordon bleuSe curata si se spala prazul, apoi se toaca marunt si se caleste 10 minute in putin unt. Dupa ce s-a inmuiat se adauga supa...
Supa-crema cu cartofi si prazSe sparg oasele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, iar dupa 2 ore de fiert se adauga legumele...
ConsomeSe curata carnea, se spala si se taie felii groase de un deget. Se prajeste carnea in uleiul amestecat cu unt, dupa 15 minute...
Vitel StroganoffSe topeste untul, se adauga faina si se amesteca continuu. Se toarna zeama de oase, apoi mirodeniile, ciupercile taiate felii...
Sos VelouteSe topeste untul, se adauga faina si se tine vasul pe foc foarte mic, amestecand din cand in cand. Se adauga sare, piper,...
Sos bechamelSe incalzeste untul si se pun costitele la prajit pe foc mic, impreuna cu zarzavatul curatat si taiat feliute. Se amesteca...
Sos spaniolSe pun toate ingredientele intr-un vas, apoi se fierb, amestecand continuu. Separat, se amesteca zeama de la 1 lamaie cu 50...
Sos englezescInghetata de cirese este foarte rapida si gustoasa. Este un desert rece adorat si de catre cei mici, potrivit pentru zilele...
Inghetata de cirese amareSe taie marunt fructele confiate impreuna cu cojile de portocale confiate, se amesteca cu putin sirop de la fructele...
Inghetata de ciocolata cu fructe confiateSe incalzeste putin 100 gr frisca si se adauga in ea zaharul si cacaua dizolvata in lapte caldut. Se amesteca bine, pana la...
Parfe de cacaoSe curata muschiul de pielite, se spala si se unge cu 50 ml ulei. Se frige apoi cateva minute, pe ambele parti, dupa care se...
Muschi de vita in foietajSe taie carnea in felii subtiri, se sareaza si pipereaza, apoi se bate cu ciocanul se carne. Se dau apoi feliile prin faina,...
Snitel vienezSe intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate...
Piept de curcan in foietajSe taie carnea felii subtiri, egale. Se incinge untul, apoi se prajesc bucatile de carne sarate, piperate si trecute prin...
Escalop de vitelSe curata cocosul, apoi se taie in bucati potrivite. Separat, se curata legumele si se taie cubulete. Se pun toate intr-un...
Cocos in vinSe pun galbenusurile impreuna cu ouale intregi, zaharul, laptele intr-un vas, la fiert in bain-marie. Se amesteca compozitia...
Inghetata de aluneSe spala lamaile, se rad de coaja si se amesteca cu zaharul. Se adauga apa, zeama de la lamai si se amesteca bine pana ce se...
Inghetata de lamaieSe rade coaja galbena de la portocala iar miezul se taie bucatele la care se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga apoi...
Inghetata de portocaleSe rade coaja galbena de portocala si impreuna cu miezul maruntit si zaharul se amesteca bine. Se adauga apa, sarea de...
Inghetata de portocale cu coji confiate de portocaleSe spala, se curata de codite, apoi se piseaza impreuna cu samburii. Se amesteca apoi cu zaharul dizolvat, cu apa si se...
Inghetata de visine cu friscaSe amesteca laptele cu ouale si cu zaharul. Se pune compozitia la fiert, amestecand continuu, apoi se ia de pe foc si se pune...
Inghetata de ciocolataSe fierbe laptele, se adauga zaharul, vanilia si se lasa pe foc mic, pana se dizolva zaharul. Separat, se bat ouale intregi,...
Inghetata de vanilieSe fierb caisele cu putina apa si o lingura de zahar. Se lasa la racit, apoi se trec prin sita. Se adauga restul de apa,...
Inghetata de caiseCum sa te poti bucura de aroma capsunelor proaspete tot anul? Urmand reteta noastra de dulceata de capsune, desigur. Este...
Dulceata de capsune aromataSe aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca...
Dulceata de trandafiriCiresele se curata de samburi, apoi se pun intercalate cu zaharul intr-un vas mare. Se lasa de seara si pana a doua zi...
Dulceata de cirese amarePrunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se...
Dulceata de prune cu miez de nucaSe inteapa caisele verzi cu un ac, prin mijlocul samburelui, apoi se lasa in apa rece. Se pun intr-un tifon si se oparesc...
Dulceata de caise verziSe desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai...
Dulceata din coji de portocalePortocalele se pun intregi la fiert in apa clocotita. Se scot apoi si se lasa la racit intr-un vas cu apa rece. Se taie...
Dulceata de portocalePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieSunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...
Prajitura ToscaCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios