Se spala andivele sub jet de apa, se taie in 3-4 si se asaza in salatiera. Se face sosul din ulei, zeama de lamaie si sare,...
Salata de andiveSe spala bine ciupercile si se pun intregi intr-o tava cu ulei, vin, sare, piper, rosii taiate felii, patrunjelul tocat si...
Salata de ciuperci cu usturoiSe curata laptucile pana ramane partea alba-galbuie din mijloc si putine frunze. Se taie fiecare in patru, se asaza in...
Salata de laptuciSe pune intr-un vas uleiul, se adauga galbenusurile si mustarul si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga apoi zeama de...
Sos de uleiSe curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1 lingura...
Sos de sardele cu mustarSe portioneaza carnea si se bate ca pentru snitele. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie, se pune ulei la incins si se...
Escalop mincinosLegumele se dau pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se pun toate la calit cu 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se...
Risotto cu morcovi si zucchiniCarnea se pune la fiert separat. Intre timp se toaca marunt legumele si se pun la calit, cu 2 linguri de ulei. Cand s-au...
Supa poloneza de puiSe prepara maioneza din trei oua si o jumatate de pahar ulei, adaugand cate putin ulei. Se amesteca apoi cu iaurtul, mustarul...
Sos pentru legumeSe rade hreanul pe razatoarea mica. Ciupercile taiate felii se inabusa cu ceapa tocata in ulei, pe foc mic, pana scade apa pe...
Sos de hrean cu ciuperciSe face maioneza din cele doua galbenusuri si ulei. Se curata telina si se spala. Morcovul si marul se spala si se curata,...
Salata de telina cu mar si morcovSe spala, se curata carnea de pui si se pune intr-o tigaie cu ulei, unde se prajeste putin, sa fie usor rumenita. In acest...
Tocana de ceapa cu carne de puiSe prepara maioneza din trei galbenusuri de oua fierte tari, trei galbenusuri crude si 250 ml ulei. Se adauga mustarul,...
Sos tartarSe unge o tava cu ulei. Se aseaza aluatul uniform. Se adauga sosul de rosii (un sfert din cantitatea obtinuta), mozarella...
Pizza cu tonMorcovul si telina se dau prin razatoarea mica si ceapa prin razatoarea mare. Se calesc in putin ulei, se condimenteaza si se...
Rulada de curcan umplutaIntr-o tigaie punem ulei la incins. In uleiul incins punem la calit usturoiul pisat si imediat ce prinde un pic de culoare,...
Cannelloni cu carneTaiati mozzarella felii o taiati felii, iar apoi, intr-un vas separat, amestecati ceapa cu rosiile tocate cat mai marunt cu...
Mozzarella cu salsa de rosiiSpalam pieptul de pui si il taiem bucatele. Il punem la prajit in ulei incins cu capac. Cand e gata se scoate pe o farfurie...
Pui cu smantana si ciuperciTaiem carnea bucatele. Intr-o tigaie punem ulei la incins. Adaugam carnea cubulete. O lasam la prajit pana se albeste, iar...
Tochitura dobrogeanaCuratam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei incins. Stingem cu putina supa si adaugam cateva boabe de piper, sare,...
Ghiveci picantTaiem puiul, il rumenim intr-o tigaie in care am pus ulei, apoi il punem deoparte dar avem grija sa fie in continuare cald....
Pui cu ardeiLuam usturoiul si il pisam ca pentru mujdei, apoi se amesteca cu ulei pana devine o maioneza, care apoi se amesteca cu...
Porumb copt la cuptorIntr-o tigaie se pune ulei la incins care apoi se va amesteca cu boiaua. Se pun feliile de mamaliga in tigaie si se prajesc...
Mamaliga cu sos de rosiiDin faina, lapte, oua, ulei, sare si zahar se fac clatite mai grosute (mie mi-au iesit 5 clatite). Ceapa se curata, se toaca...
Clatite umplute la cuptorSe curata cartofii, se taie si se prepara cartofi prajiti, in ulei, in ceaun. Se face omleta, din ouale batute, rumenita usor...
Omleta cu cartofi prajitiCa sa reuseasca o maioneza buna, nu se foloseste ulei rece si nici oua scoase din frigider. Se preseaza bine galbenusul fiert...
MaionezaMamaliga ramasa se taie cubulete mici care apoi se prajesc in putin ulei incins pana se rumenesc. Se condimenteaza cu cimbru...
Cuburi de mamaligaSe fierbe sparanghelul, dupa care se scurge si se taie bucati mici. Separat se bat ouale si se pun in tigaia incinsa cu ulei....
Omleta simpla cu sparanghelO reteta foarte simpla prin care puteti obtine un ulei aromat este sa adaugati in sticla de ulei cateva felii de ardei iute....
Ulei cu ardei iuteSe fierb cartofii in apa cu putina sare, se face un piure in care se adauga doua linguri ulei de masline si putia apa in care...
Musaca de cartofi cu spanacSe spala, se curata si se prajesc ficatii in ulei. Se scot ficateii usor rumeniti, se taie bucatele, se amesteca cu ouale, cu...
Scrob cu ficatei de pasareSpalam ardeii, ii stergem si ii taiem bucati mai mari. Separat, intr-o cratita se pune ulei si se calesc ardeii, amestecand...
Mancare de ardei grasTocati ceapa si o puneti la prajit intr-o tigaie unde ati pus in prealabil putin ulei si putina apa, adaugati sare. Intre...
Placinta cu prazPentru a face reteta de gaina a la Macedonia se fierbe o gaina. Carnea se taie in bucati mici. Se adauga mirodenii si usturoi...
Gaina a la MacedoniaPulpele se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu cimbru, sare si putin piper. Se frig pe gratarul cu carbuni....
Saramura de pui la gratarArdeii copti se rup fasii, se amesteca cu putin ulei, zeama de lamaie, sare, condiment Delikat, dupa gust.
Salata de ardei coptiSe face o maioneza: trei galbenusuri se freaca bine cu un cartof fiert si trecut prin sita sau ras pe razatoarea mica. Se...
Oua umplute cu sunca, pe maionezaSpalam ficatul de pui bine apoi il punem la fiert. Ii punem la calit intr-o tigaie in care s-a incins un pic de ulei....
Legume mexicane cu ficatei, cartofi si cotlet de porcFelii de paine prajita cu topping delicios de ciuperci cu smantana. Ciupercile taiate in bucati mici,se pun intr-o tigaie cu...
Tartine cu ciuperciSe pun icrele intr-un vas in care se pot freca si se adauga treptat ulei, avand grija sa nu se taie. Apoi se adauga treptat...
Salata de icre de heringSe pune intr-o oala orezul bine spalat si scurs, apoi se amesteca cu trei linguri de ulei (fara sa se puna pe foc). In alt...
Oua cu rizotoCeapa si morcovul se curata si se toaca marunt cu robotul. Se pune la calit intr-o cratita unde am pus 3 lg de ulei. Cand...
Lasagna cu piept de puiSe presara boia de ardei rosu peste feliile de cascaval care se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau ulei.
Cascaval prajitSe taie cascavalul in forma de dreptunghiuri lungi de 5-6 cm, late de 3 cm si cu grosimea de 1 cm. Se dau prin ou batut,...
Crutoane de cascavalSe bat albusurile spuma tare si se amesteca usor cu svaiterul ras. Se modeleaza cu mana bule mici, care se dau prin pesmet si...
Crochete de svaiterDin faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...
Sardele in aluatSe scoate tonul din cutii, se amesteca cu unt si ulei de masline si se freaca bine cu sare si piper pana se obtine o pasta....
Rosii umplute cu ton in uleiCiupercile spalate si tocate cat mai marunt se pun impreuna cu ceapa si usturoiul tocate intr-o oala cu ulei si se calesc....
Rosii cu ciuperciSe desface pestele de oase si se pune in jumatate de pahar ulei fierbinte de masline, apoi se sfarama bine cu lingura,...
Rosii umplute cu pasta de pesteSe face maioneza dintr-un galbenus fiert si trei crude, ulei (2 pahare), o lingura zeama de lamaie si sare. Ciupercile se...
Ciuperci cu maionezaCiupercile se spala, se scurg si se calesc in ulei fierbinte. Se adauga zeama de la o lamaie, vinul, coriandrul, sosul de...
Ciuperci a la grec