ulei-de-masline

Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu sos de gutui

Pieptul de curcan cu sos de gutui mai contine costita afumata, zahar, ulei, rosii, vin alb, lamaie si condimente.

Piept de curcan cu sos de gutui
Paine

Paine cu dovleac si mac

Pentru painea cu dovleac si mac ai nevoie de faina, drojdie, dovleac, sare, zahar, ulei si seminte de mac si susan.

Paine cu dovleac si mac
Paste si pizza

Spaghete cu vinete

Spaghetele cu vinete sunt un deliciu culinar. Aceasta reteta mai contine suc de rosii, mozzarela, ulei de masline si parmezan.

Spaghete cu vinete
Paste si pizza

Farfalle cu ton si fasole boabe

Pentru reteta de farfalle cu ton si fasole boabe mai aveti nevoie de ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin rosu si...

Farfalle cu ton si fasole boabe
Salate de legume

Conopida cu rosii si usturoi

Conopida cu rosii si usturoi se poate servi ca aperitiv sau garnitura. Aceasta reteta mai contine ulei de masline, rosii, vin...

Conopida cu rosii si usturoi
Salate de legume

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

Salata de sfecla rosie este usor de preparat. Aceasta contine, pe langa sfecla, hrean, ulei, otet, sare si zahar.

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet
Humus reţetă cu muguri de pin
Aperitive cu legume

Humus reţetă cu muguri de pin

Humus reţetă. Humusul se prepara rapid. Ai nevoie de naut, pasta de susan, usturoi, ulei de masline, muguri de pin,...

Humus reţetă cu muguri de pin
Borsuri

Bors de praz

Borsul de praz se prepara usor si rapid, avand nevoie doar de cateva ingrediente folosite des in bucatarie: praz, orez,...

Bors de praz
Mancaruri fara carne

Fasole batuta dreasa cu usturoi

Fasole batuta este o reteta delicioasa. Pentru fasole batute ai nevoie de fasole boabe, ulei, usturoi, ketchup, ceapa si...

Fasole batuta dreasa cu usturoi
Mancaruri cu legume

Mancare de bame

Mancarea de bame este o reteta delicioasa si se prepara rapid. Contine, pe langa bame, rosii, marar, ulei, ceapa, vin,...

Mancare de bame
Preparate cu mamaliga

Ciuperci cu mamaliguta de gris

Ciupercile cu mamaliguta de gris sunt un preparat foarte gustos. Mai aveti nevoie de malai, lapte, alune, ulei, unt si...

Ciuperci cu mamaliguta de gris
Paste si pizza

Tortellini cu dovleac

Tortellini cu dovleac sunt foarte usor si rapid de preparat. Pentru paste ai nevoie de faina, oua,ulei, iar pentru umplutura...

Tortellini cu dovleac
Mancaruri cu carne

Pulpe de gasca cu mere si prune uscate

Se sareaza si se pipereaza pulpele. Separat,s e toaca marunt ceapa, merele se taie cubulete, telina si morcovii se taie...

Pulpe de gasca cu mere si prune uscate
Mancaruri cu legume

Minestrone

Se taie legumele, apoi se inabusa in ulei incins 10 minute. Se acopera cu supa si se lasa la fiert, pe foc mic 20 de minute....

Minestrone
Mancaruri fara carne

Ragout de soia cu avocado

Cuburile de soia se inmoaie in apa. Se scurg, apoi se prajesc in ulei de masline. Se adauga jumatate din avocado, taiat...

Ragout de soia cu avocado
Mancaruri cu carne

Miel cu orez

Se calesc ceapa si usturoiul in ulei, se adauga carnea taiata cubulete, mirodeniile si se prajesc 5 minute. Se toarna supa,...

Miel cu orez
Mancaruri cu carne

Steak picant de tofu

Se stropesc feliile de tofu cu sos de soia si se prajesc apoi in ulei fierbinte. Se prajesc ceapa si patrunjelul. Se adauga...

Steak picant de tofu
Tortellini cu mazare si sunca
Paste si pizza

Tortellini cu mazare si sunca

Sunca se taie cuburi, separat se fierb tortellini in apa cu sare, apoi se lasa la scurs. Se incinge ulei de masline, se...

Tortellini cu mazare si sunca
Mancaruri cu carne

Friptura de vita in sos de vin

Se toaca ceapa si usturoiul, se curata legumele si se taie in cuburi mari. Se sareaza carnea si se pipereaza. Se prajeste...

Friptura de vita in sos de vin
Supe de carne

Gulas de vita

Se toaca ceapa si usturoiul. Carnea se prajeste in ulei incins, apoi se coate din vas si se calesc ceapa si usturoiul. Se...

Gulas de vita
Ciorbe

Ciorba de porc

Se pune carnea taiata cubulete la fiert. Intre timp se curata si se taie dupa preferinta legumele. Se caleste ceapa in putin...

Ciorba de porc
Mancaruri cu legume

Gutui in sos de vin

Se taie gutuile in felii groase, apoi se dau prin faina si se rumenesc in ulei. Se scot si se pun in alt vas, iar in uleiul...

Gutui in sos de vin
Aperitive cu ciuperci

Tartine cu ciuperci

Se intinde aluatul de foietaj si se taie in patratele.Se ung formele de tartine cu ulei si se imbraca cu patratele de...

Tartine cu ciuperci
Supe de legume

Supa de rosii cu galuste de branza

Se curata rosiile de pielite si seminte, apoi se taie in cuburi si se calesc 10 minute in ulei. Se adauga restul de zarzavat...

Supa de rosii cu galuste de branza
Mancaruri cu carne

Mancare chinezeasca

Se taie pieptul in fasii subtiri, apoi se pune la prajit in putin ulei. Cand e gata, se scoate si se pune deoparte, iar in...

Mancare chinezeasca
Mancaruri cu carne

Pui spaniol cu ardei gras

Se curata si se taie ardeiul in bucati mari. Se taie ceapa si costita cubulete si se pun la calit in ulei. Se adauga ardeiul,...

Pui spaniol cu ardei gras
Aperitive cu carne

Lipii cu sos bolognez

Carnea se inabusa timp de 1-2 minute in ulei si cateva linguri de apa. Se adauga 100 ml apa fierbinte, condimentele, dupa...

Lipii cu sos bolognez
Aperitive cu carne

Chifetele moldovenesti

Se toaca carnea prin masina de tocat, apoi se adauga ceapa, painea inmuiata in lapte si faramitata, 3 linguri ulei, piperul,...

Chifetele moldovenesti
Mancaruri cu peste

Macrou cu patrunjel

Se curata macroul, se spala si se unge la interior si exterior cu zeama de lamaie, amestecata cu 1 lingura ulei. Se sareaza,...

Macrou cu patrunjel
Mancaruri cu carne

Fenjke cu tocanita de vita carasoveneasca

Se calesc ceapa si usturoiul in putin ulei incins. Se adauga apoi carnea taiata in cubulete, se presara cu boia si putina...

Fenjke cu tocanita de vita carasoveneasca
Aperitive cu legume

Placinta rustica

Se curata dovleceii, se feliaza, apoi se calesc in ulei. Se amesteca separat, branza cu ouale batute, cu busuiocul si...

Placinta rustica
Ciorbe

Ciorba de rosii cu fidea

Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune apoi la fiert in apa cu sare si ulei. Se acopera cu un capac si...

Ciorba de rosii cu fidea
Ciorbe

Ciorba de legume

Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se pun apoi la fiert in apa cu sare si putin ulei. Separat, se dau pe...

Ciorba de legume
Aperitive cu carne

Crema de curcan cu porumb

Se taie carnea cubulete, se prajeste in ulei incins, cu sare, piper si 2 linguri de apa. Dupa ce scade putin zeama, se adauga...

Crema de curcan cu porumb
Mancaruri cu legume

Tocanita de rosii cu mere

Se curata merele, telina si rosiile, apoi se dau pe razatoarea mare. Se taie marunt ceapa si ardei, apoi se calesc in ulei....

Tocanita de rosii cu mere
Mancaruri cu peste

Pastrav prajit cu sos

Se curata pastravii, apoi se spala, se presara cu sare si piper, dupa care se trec prin faina si se pun la prajit intr-o...

Pastrav prajit cu sos
Mancaruri cu varza

Mancare de varza cu mere si nuci

Se caleste ceapa tocata marunt impreuna cu semintele de chimen in ulei incins. Se adauga apoi varza tocata marunt, otetul de...

Mancare de varza cu mere si nuci
Mancaruri cu varza

Varza rosie cu vin

Se caleste ceapa tocata marunt in ulei incinas, apoi se adauga varza tocata marunt, vinul si enibaharul. Se lasa la foc...

Varza rosie cu vin
Mancaruri cu carne

Tarta de pui cu legume

Se taie carnea si se fierbe in apa cu sare. Se caleste in ulei prazul, telina, morcovii, cartofii si ciupercile, toate taiate...

Tarta de pui cu legume
Mancaruri cu peste

Peste in sos de lamaie

Se curata pestele, apoi se trece printr-un amestec de sare, piper si faina. Se pune apoi intr-o tava cu ulei, la cuptor....

Peste in sos de lamaie
Supe de legume

Supa de chimen cu ciuperci

Se prajesc semintele de chimen in ulei, apoi se adauga faina si se rumeneste putin. Se adauga ceapa si morcovii rasi, se...

Supa de chimen cu ciuperci
Salate de fructe

Ananas rumenit

Se curata ananasul, se taie in felii, apoi se trec prin faina si se frig in ulei incins pe toate partile. Se scot bucatile...

Ananas rumenit
Mancaruri cu carne

Papricas de carnati

Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga faina si se rumeneste putin, apoi se toarna o...

Papricas de carnati
Prajituri

Savarina

Se dizolva drojdia in lapte caldut, se adauga zaharul si putina faina. Dupa ce si-a dublat volumul, se adauga oul batut,...

Savarina
Mancaruri cu carne

Mancare de carnati afumati

Din faina, oua, sare si 2 linguri ulei se framanta un aluat tare, care se lasa in repaus 2 ore. Se rade apoi aluatul pe...

Mancare de carnati afumati
Mancaruri cu carne

Muschi de vita in foietaj

Se curata muschiul de pielite, se spala si se unge cu 50 ml ulei. Se frige apoi cateva minute, pe ambele parti, dupa care se...

Muschi de vita in foietaj
Cozonac

Pasca cu branza de vaci

Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o...

Pasca cu branza de vaci
Aperitive cu legume

Vinete impanate

Vinetele se cresteaza, pe lungime, apoi se impaneaza cu usturoi si zarzavat calit (morcov si telina). Se prajesc vinetele in...

Vinete impanate
Aperitive cu legume

Ghiveci de legume in ulei

Se curata si se taie marunt zarzavatul, apoi se caleste in putin ulei. Separat, se prajeste ceapa tocata marunt, apoi se...

Ghiveci de legume in ulei
Aperitive cu ciuperci

Bame a la grec

Se curata bamele de codite, se oparesc si dupa ce s-au racit, se calesc in ulei incins, apoi se stropesc cu zeama de lamaie....

Bame a la grec
Aperitive cu legume

Dovlecei a la grec

Dovleceii se curata, apoi se maruntesc si se calesc in ulei incins. Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se...

Dovlecei a la grec