Separam 3 oua, galbenusurile le amestecam cu 3 linguri zahar, pe urma punem 3 linguri faina, 1 lingura cacao si 1 lingurita...
Prajitura cu piscoturi si crema de cocosIntai se pregateste umplutura: se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul, branza rasa si mararul tocat. Se amesteca pe foc...
Rulada cu spanacAm oparit urzicile 3 minute, le-am tocat si le-am calit intro lingura de ulei cu putina sare. Le-am amestecat cu branza dulce...
Ravioli cu urziciApa se pune pe foc si cand incepe sa clocoteasca se adauga carnea taiata in bucati potrivite si se lasa sa fiarba pana ce...
Pui in sos picant de ciocolataSe incalzeste laptele, se dizolva drojdia, se pun toate ingredientele in mijlocul fainii si se framanta un aluat nu foarte...
Placinta cu legume si puiFaina si amidonul se amesteca bine cu condimentele apoi se face un amestec lipicios turnand progresiv berea putin cate putin,...
Nuci coapte in aluat condimentatCarnea tocata si cartofii, usturoiul, morcovii si verdeata tocate cu robotul Soia am fiert-o 10 min in apa cu vegeta de casa...
Chiftelute cu carne, soia si legumeCea mai celebra salata, Salata Caesar a fost inventata de Cesare Cardini, proprietar de restaurant si director de hotel, de...
Salata CaesarRulada din piept de pui si cascaval este un aperitiv minunat, un aperitiv usor si ca si gust, dar si ca si mod de preparare.
Rulada din piept de pui si cascavalDin faina,drojdie,lapte,unt,1 ou,zahar,se face o coca, se pune la dospit. Se intinde cu sucitorul o foaie ,se taie in patrate...
Pateu cu branzaIn cateva linguri de ulei incins se pun cartofii felii si se adauga apoi ceapa tocata mai mare si ardeii taiati...
Cartofi cu ardei si ceapa la tigaieDeoarece cotletul meu era gros si nu stiam cat de batran a fost porcul , care l-a furnizat, am preferat da-l marinez. L-am...
Cotlet umplut pe pat de legumeDin ingredientele pentru aluat se face un aluat care se intinde un dreptunghi (latimea cam 35 cm), se unge cu unt si peste se...
Colacel cu caise uscate si ciocolataPentru aceasta reteta am folosit galbiori, dar puteti folosi orice fel de cipuerci. Cele de padure sunt insa mult mai aromate...
Bureti in sos de smantana cu galuste de fainaSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga smantana si cele 3-4 linguri de faina, in ploaie. Albusurile se bat spuma si se...
Pasca cu smantanaQuiche cu ton si branza este o reteta traditional frantuzeasca, insa poate suferi multiple modificari de la o zona la alta....
Quiche cu ton si branzaSe fierbe soia dupa instructiunile de pe ambalaj si se scurge bine de tot. Ciupercile se scurg si ele bine(daca sunt din...
Pateuri cu soia si ciuperciAm pus la fiert o rata (exceptand copanele ca sa nu fie prea mult pentru 4 persoane) cu o portocala, foi de dafin, sare,...
Rata cu orez (Arroz de Pato)Punem intr-un vas faina, piperul, boiaua si untul la temperatura camerei si amestecati. Adaugam branza si mustarul si...
Bastonase de parmezanTaiati toate legumele si mozzarella in bucati mici. Puneti ardeii pe foc pana devin sticlosi. Intre timp, amestecati ouale cu...
Quiche cu ardei, rosii si mozzarellaCeapa am taiat-o pestisori, nu foarte subtiri, iar merele le-am dat pe razatoarea mare. Puiul l-am sarat pe interior si l-am...
Pui cu mere la cuptorAmestec sarea cu piperul si boiaua. Legumele si merele le tai bucati si le imprastii pe fundul tavii. Condimentez carnea si o...
Pulpa de porc la tavaFacem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar. O...
Treccia russaGogosile glazurate se aseamana foarte mult cu clasicele gogosi. Reteta nu difera foarte mult, atat doar ca trebuie pregatite...
Gogosi glazuratePlacinta cu cartofi si telemea este un tip de foietaj care cunoaste foarte multe variatii pe tot intinsul tarii, atat ca si...
Placinta cu cartofi si telemeaCrevetii se lasa la marinat intr-un bol cu praful de curry si usturoi maruntit. Topim untul; calim ghimbirul si ardeiul iute....
Creveti in sos de migdaleSe intinde peste carnea de miel cam 500 g carne tocata de vita. Se condimententeaza cu sare, piper sau amestec special pentru...
Rulade gourmet din cotlete de mielCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieEste facut la dorinta nepotului si fiului meu. "Sa faci o prajitura fara nimic sa o mancam cu lapte", nimic...
Desert checul mofturosilor