Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu. Se da drumul cuptorului sa se...
Tort de branzaTortul de branza si miere este desertul ideal pentru copii. Pentru pragatirea lui incepem prin a da drumul cuptorului sa se...
Tort de branza si miereRulada de ciocolata este cu siguranta un desert care va fi pe gustul tuturor. Este o rulada de ciocolata umpluta cu crema de...
Rulada de ciocolataBlat se prepara ca in reteta de rulada de ciocolata. Crema cu nuca si ciocolata alba Se amesteca toate ingredientele si se...
Rulada cu nuca si ciocolata albaSe amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare. Se bat "bezea" albusurile...
Prajitura de branzaIntai de toate am dat drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180 C. Am amestecat faina cu alunele macinate; am separat ouale....
Prajitura cu alune si branzaRosiile se taie cubulete mici, se toaca ceapa marunt. Spalam orezul. Patrunjelul se spala si se taie marunt si se amesteca cu...
Sarmalute libaneze in foi de vitaIntr-o tigaie punem 1 lingura de ulei. Lasam sa se incinga uleiul si adaugam semintele de pin. Le scoatem rapid ca sa nu se...
Moghrabieh (cus cus libanez)Puiul se taie felii daca este piept,sau se dezoseaza daca sint pulpe si se bat ca ptr snitele. Pieptul numai trebuie batut...
Pui pane (dajaj pane)Se caleste pentru 1 minut ceapa,usturoiul si morcovul, dupa care adaugam condimentele(cumin si coriandru), apoi lintea si...
Supa de linte rosieBiryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de...
Biryani de puiSe caleste spanacul cu jumatate din ceapa tocata in 2 linguri de ulei, numai vreo 3 minute, cat sa se moaie binisor. Se...
Somon imbracat in aluat cu sos de sparanghelSe prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac...
Rulouri de calcan cu mousse de crab si somonAceste mini-rulade cu somon afumat sunt delicioase si consistente, perfecte pentru o petrecere intre prieteni.
Mini-rulade cu somon afumatIncepem cu ciupercile pe care le spalam si taiem mai mari. Le punem la fiert in apa cu sare si le dam un clocot, doua. Le scur
Tocanita de ciuperciIntr-un castron mare se pune nuca cu biscutii. Se amesteca bine, dupa care se pune cacaua cernuta si cu zaharul. Si acestea...
Bilute cu visineAm pus intr-un castronel mascarpone si deasupra 100 de grame de nuca macinata. Pe parcurs am mai adaugat in jur de 50 de...
Prajitura cu biscuiti si piersici din compotAm pus creveti la fiert, dupa 5 minute le-am scurs, curatat si lasat deoparte, apoi m-am ocupat de brocoli, buchetelele de...
Spaghetti indieneSe fierb legumele in apa cu sare. Separat, se fierb pastele in apa cu sare, apoi se trec printr-un jet de apa rece si se lasa...
Salata de paste cu legumeBucatile de pui se cresteaza cu un cutit ascutit. Crema de branza o amestecam cu coditzele de ceapa. Pieptul de pui se umple...
Piept de pui umplut, imbracat in baconCerneti faina intr-un bol, puneti margarina sau untul, uleiul, zaharul, amestecati bine apoi turanti apa de flori de...
Palmieri cu curmaleGrosimea fripturii trebuie sa fie de cel putin 2.5-3 cm si trebuie sa aiba grasime pe margine si vinisoare de grasime prin...
Contrafile (antricot) de vita la gratarTocati marunt ciupercile si ceapa. Separat, intr-o cratita de teflon, puneti la topit untul. Puneti ciupercile si ceapa la...
Mancare de ciuperciPuneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa....
Tarte cu ciuperciSe amesteca drojdia cu 2 lingurite zahar si 50 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca maiaua 10 minute. Restul de lapte se...
Rasucite cu branza si oreganoFacem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut, pe care o lasam la crescut pana apar...
Cuiburi cu nuca si scortisoaraCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaO prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.
Prajitura LămâiţaPentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie in doua...
Piftie de porc cu usturoiLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castraveti