Pentru chiftelele de vinete cu sos de rosii se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca...
Chiftele de vinete cu sos de rosiiPentru bame grecesti cu rosii bamele trebuie sa fie tinere si proaspete, altfel sunt baloase. Se rup coditele si se oparesc...
Bame grecesti cu rosiiPentru conopida cu unt se aleg conopide cu floare alba si frumoasa. Se taie coada cat mai aproape de capatana. Se desprind...
Conopida cu untPentru conopida la cuptor se desface o conopida, mare, frumoasa, se rup buchetele, se taie la fiecare codita si frunzele...
Conopida gustoasa la cuptorPentru conopida la cuptor cu branza si smantana se spala o conopida frumoasa si se fierbe. Se bat ouale, se amesteca cu...
Conopida la cuptor cu branza si smantanaPentru conopida cu ciuperci la cuptor se fierbe o conopida frumoasa in apa cu sare. Cand este gata, se desfac buchetele....
Conopida gustoasa cu ciuperci la cuptorPentru mancarea de vinete cu rosii si ardei se taie rosiile felii. Se asaza un rind pe fundul cratitei, apoi se pune un rand...
Mancare de vinete cu rosii si ardeiPentru vinetele coapte cu branza se aleg vinete mijlocii. Se coc la fel ca pentru salata observand ca sa ramana cat mai albe....
Vinete coapte cu branzaPentru vinetele impanate se aleg vinete proaspete, mai mici. Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru...
Vinete impanate (Imambaildi)Pentru vinetele grecesti se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin...
Vinete grecesti cu rosii si usturoiPentru vinetele cu branza la cuptor se prajesc vinetele ca pentru “Vinete grecesti” si se prajesc in unt sau untura....
Vinte cu branza la cuptorPentru vinetele umplute cu orez si rosii se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie...
Vinete umplute cu orez si rosiiPentru vinetele umplute la cuptor se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele...
Vinete umplute la cuptorPentru vinetele portugheze cu rosii si branza se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se oparesc, se scurg,...
Vinete portugheze cu rosii si branzaPentru chiftelele de linte se fierbe lintea. Se scurge bine. Se trece prin masina de tocat adaugand o felie mai groasa de...
Chiftele de linte cu ceapaPentru rosiile umplute cu orez se aleg rosii netede, rotunde si potrivit de mari. Se taie un capacel in partea unde a fost...
Rosii umplute cu orez in sosPentru rosiile umplute cu ciuperci se pregatesc rosiile. Se lasa sa se scurga. Se prajeste in ulei ceapa tocata marunt. Se...
Rosii umplute cu ciuperci si usturoiPentru rosiile cu sufleu de branza se aleg rosii rotunde, frumoase, se taie in doua in latime, se scobeste miezul. Se lasa cu...
Rosii cu sufleu de branzaPentru ardeii umpluti cu orez se spala ardeii, se scoate capacul in jurul coditei si se pre-gatesc la fel ca rosiile cu orez....
Ardei umpluti cu orez deliciosiArdeii umpluti cu arpacas se fac la fel ca ardeii umpluti cu orez; arpacasul se moaie in apa din ajun si se tine ceva mai...
Ardei umpluti cu arpacasPentru ardeii umpluti cu vinete se scot cotoarele de la ardei si se curata de seminte. Se coc vinetele ca pentru salata, se...
Ardei umpluti cu vinete si sos de rosiiPentru aceasta mancare de mazare se curata pastaile de mazare ca si fasolea verde, apoi se pregatesc ca mazarea verde boabe....
Mazare verde pastaiPentru mazarea batuta se alege mazarea uscata. Se spala si se lasa sa stea doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune cu...
Mazare batuta cu ceapa si usturoiPentru lintea fiarta se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea, Se tine doua ore in apa...
Linte fiartaPentru linte cu slanina se alege, se fierbe si se pregateste la fel ca fasolea boabe cu slanina. Nu se pune vin in mancare....
Linte cu slaninaPentru lintea batuta se pune lintea la fiert. Se scurge, se trece fierbinte prin sita. Se pune din nou in cratita si se bate...
Linte batutaPentru mazare verde fiarta se alege mazarea, se pune la fiert cu apa clocotita si cu un praf de sare. Trebuie sa fiarba circa...
Mazare verde fiartaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeSalutare, salutare dragi Bucătărași! Sper că vă mai aduceți aminte de mine? :) Mno, a cam trecut ceva timp de...
Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur