Chiftelele de praz se pregatesc la fel ca si chiftelele de sparanghel. Veti avea nevoie de praz, faina, branza rasa, unt,...
Chiftele delicioase de prazPentru turta de praz se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere si putin unt. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o...
Turta de praz simpluPentru prazul cu smantana se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert cu apa docotita, schimband apa de 2-3 ori. Se...
Praz cu smantanaPentru prazul cu masline se curata prazul, se taie bucati si se oparesc cu apa cu sare. Se incinge uleiul intr-o cratita, se...
Praz gustos cu maslinePentru pilaful de praz se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. Se alege orezul, se spala, se usuca si...
Pilaf delicios de prazPentru mancarea delicioasa de telina se curata telina, se taie felii care se prajesc cu putin ulei. Se asaza in cratita. In...
Mancare delicioasa de telinaPentru andivele inabusite cu unt se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. Se spala bine in mai multe...
Andive inabusite cu untPentru andive la cuptor se fierb andivele inabusit si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se pregatesc apoi la fel cu conopida...
Andive la cuptorPentru prazul umplut cu orez se taie prazul bucati lungi de circa 6 cm si se trage cu grija miezul. Foile de deasupra raman...
Praz umplut cu orez si sosSarmalele cu orez si hribi se pregatesc la fel ca sarmalele cu orez, adaugandu-se la o ceasca de orez trei linguri de hribi,...
Sarmale cu orez si hribi (Manatarci)Pentru galustele de varza se fierbe varza in apa cu sare, se scurge si se trece prin masina de tocat. Se adauga branza rasa,...
Galuste de varzaPentru parjoalele de varza se fierbe varza, se scurge bine de apa, se trece prin masina de tocat sau se toaca marunt cu...
Parjoale de varzaPentru varza la cuptor cu branza si smantana se curata o varza frumoasa de frunzele verzi. Se taie in doua, apoi fiecare...
Varza la cuptor cu branza si smantanaPentru budinca de varza cu smantana se alege o varza frumoasa. Se curata, apoi se desprind 6-7 foi intregi si cat mai mari....
Budinca de varza cu smantanaPentru sufleul de varza cu branza si smantana se taie in patru o varza mijlocie si se pune sa fiarba 10 minute. Se scurge...
Sufleu de varza cu branza si smantanaPentru clatite cu varza si smantana se face un aluat de clatite din doua oua. Se taie marunt o varza mica. Se da putina sare...
Clatite cu varza si smantanaPentru varza dulce calita se infierbanta untura sau ulei intr-o cratita. Se taie varza ca fideaua, se pune in cratita si se...
Varza dulce calitaPentru mancarea de varza cu taitei se taie ca fideaua o varza dulce si se pune intr-o cratita cu o lingura de untura,...
Mancare de varza cu taiteiPentru varza acra calita daca varza murata este prea acra, se spala intii in apa. Se scurge bine de apa si se taie ca...
Varza acra calitaPentru varza acra cu masline si boia de ardei veti avea nevoie de o varza, ulei, maslina si boia de ardei. Daca varza murata...
Varza acra cu masline si boia de ardeiSarmalele cu crupe de porumb se pot face atat cu varza acra, cat si cu varza dulce. Aceasta din urma se opareste cu bors...
Sarmale cu crupe de porumbCa si cele cu carne, sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce. Varza acra se spala cu apa rece, iar...
Sarmale cu orezPentru sufleul de conopida cu branza se fierbe conopida, se scurge, se trece prin sita. Separat se prajeste usor o ceapa...
Sufleu de conopida cu branzaPentru varza de Bruxelles cu unt se alege varza cat mai mica, dearece aceasta este tanara. Se curata de frunzele galbene, se...
Varza de Bruxelles cu untPentru varza de Bruxelles cu branza se fierbe varza in apa multa, se scurge. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se...
Varza de Bruxelles cu branzaPentru varza de Bruxelles la cuptor se fierbe varza cu multa apa, se scurge, se pregateste la fel cu conopida la cuptor, cu...
Varza de Bruxelles la cuptorPentru varza rosie inabusita se taie o varza rosie ca fideaua. Separat se prajeste o ceapa taiata marunt in untura. Se adauga...
Varza rosie inabusitaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeSalutare, salutare dragi Bucătărași! Sper că vă mai aduceți aminte de mine? :) Mno, a cam trecut ceva timp de...
Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur