Pentru sodou simplu cu lapte se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul pisat, pana se umfla si devin o crema...
Sodou simplu cu laptePentru limonada se pune zaharul intr-un vas foarte curat. Se toarna apa rece deasupra, amestecand pana se dizolva zaharul. Se...
Limonada simplaPentru visinata simpla se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale...
Visinata simplaSiropul de zmeura este foarte bun si se pregateste foarte usor. Aveti nevoie de 1 l zeama de zmeura, zahar si zeama de lamaie.
Sirop de zmeura cu lamaieSiropul de coacaze se face la fel ca siropul de fragi, adaugand la 1 l de zeama, 1,500 kg de zahar si 1 lingurita zeama de...
Sirop de coacazePentru siropul de visine se curata de codite, 1,500 kg de visine si se pun sa fiarba cu 1/4 de litru de apa. Cand visinile au...
Sirop de visine simpluPentru lichiorul de portocale intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati...
Lichior de portocale cu lamaiePentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePentru lichiorul de anason cu scortisoara si coriandru se pun intr-un borcan cu gatul stramt alcoolul, anasonul si celelalte...
Lichior de anason cu scortisoara si coriandruPentru lichiorul de cassis se pun intr-un borcan cu gatul stramt boabele de cassis, alese si spalate, cu 1 l de alcool. Se...
Lichior de cassisPentru serbetul de visine se storc bine visinile pana se obtin 3/4 pahar de zeama limpezita, care se completeaza cu apa,...
Serbet de visine simpluPentru serbetul de lamaie se pun la topit, in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, zaharul cu patru pahare de apa. Cand...
Serbet de lamaie cu vanilieSerbetul de ciocolata este acel desert cremos potrivit pentru orice ocazie, fie ca e o zi innorata si rece, sau o dupa-amiaza...
Serbet de ciocolata cu vaniliePentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand...
Serbet de zahar ars simpluPentru serbetul de cafea se pun in tingirea de dulceata zaharul cu trei pahare de apa, si se procedeaza la fel ca la serbetul...
Serbet de cafeaPentru pelteaua de zmeura se alege zmeura si se stoarce cate putina odata, printr-o panza. Se lasa sa se limpezeasca.
Peltea de zmeura simplaPentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama la fiert...
Peltea de merePentru pelteaua de gutui se aleg gutui frumoase, de preferinta mici, galbene, coapte si fara pete. Se spala, se sterg cu o...
Peltea de gutui simplaPentru serbetul de capsuni se storc printr-un tifon des capsuni coapte si parfumate. Se lasa sa se limpezeasca si se pune in...
Serbet de capsuniPentru serbetul de zmeura se trece printr-un tifon de zmeura coapta, astfel incat sa se obtina 3/4 de pahar de zeama limpede....
Serbet de zmeuraPentru serbetul de trandafir se vantura sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca sa se indeparteze praful...
Serbet de trandafirPentru dulceata de caise coapte la 1 kg de zahar, se pune o farfune adanca plina de caise curatite. Se aleg caise frumoase,...
Dulceata de caise coapte cu lamaieDulceata de prune verzi este foarte buna si se face la fel ca si dulceata de caise verzi. Veti avea nevoie de prune verzi,...
Dulceata de prune verziPentru dulceata de gutui se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o...
Dulceata delicioasa de gutuiPentru dulceata de cirese albe aveti nevoie de o farfurie adanca, plina cu varf, de cirese fara samburi, zahar vanilie si...
Dulceata de cirese albe cu vanilieDulceata de cirese amare se face la fel ca cea de cirese albe. Veti avea nevoie de cirese fara samburi, zahar, vanilie si...
Dulceata delicioasa de cirese amareDulceata aromata de visine se face la fel ca cea de cirese albe. Veti avea nevoie de visine, zahar, vanilie si zeama de lamaie.
Dulceata aromata de visineEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala