ioanas - Rețete

Sodou simplu cu lapte
Cocktail-uri

Sodou simplu cu lapte

Pentru sodou simplu cu lapte se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul pisat, pana se umfla si devin o crema...

Sodou simplu cu lapte
Limonada simpla
Sucuri fructe si legume

Limonada simpla

Pentru limonada se pune zaharul intr-un vas foarte curat. Se toarna apa rece deasupra, amestecand pana se dizolva zaharul. Se...

Limonada simpla
Visinata simpla
Lichioruri

Visinata simpla

Pentru visinata simpla se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale...

Visinata simpla
Sirop de zmeura cu lamaie
Siropuri

Sirop de zmeura cu lamaie

Siropul de zmeura este foarte bun si se pregateste foarte usor. Aveti nevoie de 1 l zeama de zmeura, zahar si zeama de lamaie.

Sirop de zmeura cu lamaie
Sirop de coacaze
Siropuri

Sirop de coacaze

Siropul de coacaze se face la fel ca siropul de fragi, adaugand la 1 l de zeama, 1,500 kg de zahar si 1 lingurita zeama de...

Sirop de coacaze
Sirop de visine simplu
Siropuri

Sirop de visine simplu

Pentru siropul de visine se curata de codite, 1,500 kg de visine si se pun sa fiarba cu 1/4 de litru de apa. Cand visinile au...

Sirop de visine simplu
Lichior de portocale cu lamaie
Lichioruri

Lichior de portocale cu lamaie

Pentru lichiorul de portocale intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati...

Lichior de portocale cu lamaie
Lichior de cafea cu vanilie
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Lichior de anason cu scortisoara si coriandru
Lichioruri

Lichior de anason cu scortisoara si coriandru

Pentru lichiorul de anason cu scortisoara si coriandru se pun intr-un borcan cu gatul stramt alcoolul, anasonul si celelalte...

Lichior de anason cu scortisoara si coriandru
Lichior de cassis
Lichioruri

Lichior de cassis

Pentru lichiorul de cassis se pun intr-un borcan cu gatul stramt boabele de cassis, alese si spalate, cu 1 l de alcool. Se...

Lichior de cassis
Serbet de visine simplu
Inghetate

Serbet de visine simplu

Pentru serbetul de visine se storc bine visinile pana se obtin 3/4 pahar de zeama limpezita, care se completeaza cu apa,...

Serbet de visine simplu
Serbet de lamaie cu vanilie
Inghetate

Serbet de lamaie cu vanilie

Pentru serbetul de lamaie se pun la topit, in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, zaharul cu patru pahare de apa. Cand...

Serbet de lamaie cu vanilie
Serbet de ciocolata cu vanilie
Inghetate

Serbet de ciocolata cu vanilie

Serbetul de ciocolata este acel desert cremos potrivit pentru orice ocazie, fie ca e o zi innorata si rece, sau o dupa-amiaza...

Serbet de ciocolata cu vanilie
Serbet de zahar ars simplu
Inghetate

Serbet de zahar ars simplu

Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand...

Serbet de zahar ars simplu
Serbet de cafea
Inghetate

Serbet de cafea

Pentru serbetul de cafea se pun in tingirea de dulceata zaharul cu trei pahare de apa, si se procedeaza la fel ca la serbetul...

Serbet de cafea
Peltea de zmeura simpla
Conserve de iarna

Peltea de zmeura simpla

Pentru pelteaua de zmeura se alege zmeura si se stoarce cate putina odata, printr-o panza. Se lasa sa se limpezeasca.

Peltea de zmeura simpla
Peltea de mere
Conserve de iarna

Peltea de mere

Pentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama la fiert...

Peltea de mere
Peltea de gutui simpla
Dulceata

Peltea de gutui simpla

Pentru pelteaua de gutui se aleg gutui frumoase, de preferinta mici, galbene, coapte si fara pete. Se spala, se sterg cu o...

Peltea de gutui simpla
Serbet de capsuni
Inghetate

Serbet de capsuni

Pentru serbetul de capsuni se storc printr-un tifon des capsuni coapte si parfumate. Se lasa sa se limpezeasca si se pune in...

Serbet de capsuni
Serbet de zmeura
Inghetate

Serbet de zmeura

Pentru serbetul de zmeura se trece printr-un tifon de zmeura coapta, astfel incat sa se obtina 3/4 de pahar de zeama limpede....

Serbet de zmeura
Serbet de trandafir
Inghetate

Serbet de trandafir

Pentru serbetul de trandafir se vantura sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca sa se indeparteze praful...

Serbet de trandafir
Dulceata de caise coapte cu lamaie
Dulceata

Dulceata de caise coapte cu lamaie

Pentru dulceata de caise coapte la 1 kg de zahar, se pune o farfune adanca plina de caise curatite. Se aleg caise frumoase,...

Dulceata de caise coapte cu lamaie
Dulceata de prune verzi
Dulceata

Dulceata de prune verzi

Dulceata de prune verzi este foarte buna si se face la fel ca si dulceata de caise verzi. Veti avea nevoie de prune verzi,...

Dulceata de prune verzi
Dulceata delicioasa de gutui
Dulceata

Dulceata delicioasa de gutui

Pentru dulceata de gutui se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o...

Dulceata delicioasa de gutui
Dulceata de cirese albe cu vanilie
Dulceata

Dulceata de cirese albe cu vanilie

Pentru dulceata de cirese albe aveti nevoie de o farfurie adanca, plina cu varf, de cirese fara samburi, zahar vanilie si...

Dulceata de cirese albe cu vanilie
Dulceata delicioasa de cirese amare
Dulceata

Dulceata delicioasa de cirese amare

Dulceata de cirese amare se face la fel ca cea de cirese albe. Veti avea nevoie de cirese fara samburi, zahar, vanilie si...

Dulceata delicioasa de cirese amare
Dulceata aromata de visine
Dulceata

Dulceata aromata de visine

Dulceata aromata de visine se face la fel ca cea de cirese albe. Veti avea nevoie de visine, zahar, vanilie si zeama de lamaie.

Dulceata aromata de visine
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Fursecuri cale
1
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
2
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
3
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
4
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
5
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia