ioanas - Rețete

Sos de rosii cu ceapa si ardei iuti
Sosuri rosii

Sos de rosii cu ceapa si ardei iuti

Pentru acest sos de rosii cu ceapa si ardei iuti se fierb rosiile si se paseaza, se amesteca cu ardeii, ceapa si condimentele...

Sos de rosii cu ceapa si ardei iuti
Sos simplu de smantana si mustar
Sosuri reci

Sos simplu de smantana si mustar

Sosul de smantana se serveste la salata verde, andive si salata de telina. Se amesteca bine smantana cu mustar si sare dupa...

Sos simplu de smantana si mustar
Sos simplu de usturoi cu smantana
Sosuri reci

Sos simplu de usturoi cu smantana

Sosul de usturoi se serveste cu oua moi sau rasol de vita, vitel sau pasare sau cu ficat prajit. Folosim o legatura de...

Sos simplu de usturoi cu smantana
Sos de usturoi si cartofi
Sosuri cu legume

Sos de usturoi si cartofi

Sosul de usturoi si cartof se serveste ca garnitura la friptura de miel, vitel sau pasare si la carne rasol. Se zdrobeste...

Sos de usturoi si cartofi
Sos crema cu frisca si maioneza
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos crema cu frisca si maioneza

Acest sos crema cu frisca si maioneza se serveste rece, la peste, rasol, sparanghel si la conopida fiarta. Peste maioneza se...

Sos crema cu frisca si maioneza
Sos cu branza de vaci si verdeata
Sosuri cu legume

Sos cu branza de vaci si verdeata

Pentru sosul cu branza de vaci si verdeata se oparesc rosiile, se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se amesteca...

Sos cu branza de vaci si verdeata
Sos cu marar
Sosuri reci

Sos cu marar

Pentru sosul cu marar se amesteca iaurtul cu sare, piper, lamaie si la urma mararul tocat. Poate fi servit la cartofi si nu...

Sos cu marar
Sos de ardei cu smantana si busuioc
Sosuri cu legume

Sos de ardei cu smantana si busuioc

Sosul de ardei cu smantana si busuioc se poate servi la diferite preparate din carne si oua, dar mai ales se serveste la...

Sos de ardei cu smantana si busuioc
Pasta picanta Cristina
Conserve de iarna

Pasta picanta Cristina

Pentru pasta picanta Cristina, rosiile se fac bulion, gogosarii se coc si se dau prin masina, ceapa se caleste intr-un pahar...

Pasta picanta Cristina
Sos a la creme
Sosuri albe

Sos a la creme

Pentru sos a la creme lasam la topit 50 gr. de unt, adaugam o lingura de faina si amestecam bine. Adaugam un pahar de...

Sos a la creme
Sos a la crema cu ciuperci si smantana
Sosuri albe

Sos a la crema cu ciuperci si smantana

Cu acest sos a la creme cu ciuperci si smantana se pot servi cartofi natur, oua fierte tari, peste sau rasol. Un pahar de...

Sos a la crema cu ciuperci si smantana
Sos alb cu ciuperci
Sosuri albe

Sos alb cu ciuperci

Pentru sosul alb cu ciuperci, 500 g ciuperci fierte se pun la fiert cu o cana de apa, pana dau cateva clocote. Se adauga...

Sos alb cu ciuperci
Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel
Sosuri albe

Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel

Pentru sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel se amesteca cu telul 300 ml de lapte cu 4 linguri de faina alba, se pun pe plita...

Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel
Sos bernaize
Sosuri rosii

Sos bernaize

Pentru sosul bernaize punem intr-o cratita 3 galbenusuri cu 100 g unt, adaugam 300 ml apa si amestecam pana se ingroasa. Apoi...

Sos bernaize
Sos brun gelatinos
Sosuri reci

Sos brun gelatinos

Cu acest sos brun gelatinos se pot glasa orice fel de preparate care se servesc reci. Veti avea nevoie de unt, faina, supa de...

Sos brun gelatinos
Pasta de oua cu cartofi si ceapa
Aperitive cu oua

Pasta de oua cu cartofi si ceapa

Pentru pasta de oua cu cartofi si ceapa ouale si cartofii se paseaza si se amesteca cu restul, pana se face o pasta cremoasa....

Pasta de oua cu cartofi si ceapa
Pasta frantuzeasca
Sandviciuri

Pasta frantuzeasca

Pasta frantuzeasca este foarte gustoasa pentru tarine. Un ficat mare, fiert si macinat se amesteca cu unt, mustar, smantana,...

Pasta frantuzeasca
Pasta de fasole
Aperitive cu legume

Pasta de fasole

Pentru pasta de fasole, se fierbe fasolea, ceapa tocata marunt se caleste in margarina, adaugam o lingura de paste de tomate...

Pasta de fasole
Pasta de fasole alba
Aperitive cu legume

Pasta de fasole alba

Pasta de fasole alba este foarte gustoasa pentru tartine. Se fierbe fasolea, ceapa se caleste in margarina, se pune sare,...

Pasta de fasole alba
Pasta de vinete picanta
Aperitive cu legume

Pasta de vinete picanta

Pasta de vinete picanta se serveste la tartine. Coacem vinetele, le curatam si le tocam, ceapa o tocam si o calim in ulei,...

Pasta de vinete picanta
Pasta pentru tartine de post
Sandviciuri

Pasta pentru tartine de post

Pentru pasta pentru tartine de post va trebuie margarina, boia dulce, masline fara sambure, Secretul Gustului, o ceapa tocata...

Pasta pentru tartine de post
Ketchup iute la borcan
Sosuri rosii

Ketchup iute la borcan

Pentru acest ketchup iute rosiile se oparesc ca sa le curatam de pielite, apoi le dam prin masina de stors. Intre timp, punem...

Ketchup iute la borcan
Ketchup pentru pizza
Sosuri rosii

Ketchup pentru pizza

Pentru ketchup pentru pizza se toaca toate ingredientele si se fierb timp de trei sferturi de ora din momentul fierberii....

Ketchup pentru pizza
Lutenita-sos de rosii aperitiv
Sosuri rosii

Lutenita-sos de rosii aperitiv

Lutenita este un sos de rosii iute aperitiv pentru care se aleg rosii mari si bine coapte, se spala, se aseaza intr-o tava...

Lutenita-sos de rosii aperitiv
Maioneza andaluza
Sosuri rosii

Maioneza andaluza

Pentru maioneza andaluza se curata rosiile de pielita si se toaca marunt, apoi se calesc in ulei impreuna cu ceapa tocata...

Maioneza andaluza
Pasta de unt
Sosuri albe

Pasta de unt

Pasta de unt se serveste la sandwich-uri. Veti avea nevoie de unt, ceapa, mustar, galbenus fiert, masline si verdeata. Toate...

Pasta de unt
Rulada chec cu ciuperci
Mancaruri cu ciuperci

Rulada chec cu ciuperci

Rulada chec cu ciuperci este o mancare cu ciuperci delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Se taie ceapa marunt si se...

Rulada chec cu ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Lichior de cafea cu vanilie
1
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Pasca poloneza clasica
4
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Prajitura aceasta pe cat de simpla este, pe atat de buna! Pufoasa, o crema aromata de mascarpone cu vanilie, piersici...

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide