Telina curatata se taie feliute subtiri si se fierbe in apa sarata aproximativ 25 de minute, pana se inmoaie. Se adauga...
Salata frantuzeasca cu maionezaCeapa se da pe razatoare, apoi se caleste in putin unt pana devine galbuie. Se adauga ciupercile curatite si taiate marunt...
Taitei cu ciuperciCuratam guliile de coaja, apoi le fierbem in apa sarata putin, timp de 15 minute de cand apa da in clocot. Apoi se scot din...
Gulii umplute cu ciuperciCiupercile curatate se taie in felii subtiri, si se calesc pana se inmoaie impreuna cu ceapa razuita, intr-o lingura de...
Ardei umpluti cu ciuperciO ceapa o taiem rondele si o prejim in putina untura sau ulei pana devine galbuie, adaugam 1/2 lingurita de chimion, varza,...
Varza cu carnati afumatiMod de preparare: se fierb cartofii, se curata, si se zdrobesc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu faina, margarina, oul,...
Pogacele cu cartofi sfaramicioasese fierb cartofii, se curata si se zdrobesc. Se adauga faina, oul, uleiul,sarea, piperul si se plamadeste. Se intinde aluatul...
Pogacele cu cartofiSe spala anghinarele curatate de cozi si frunze exterioare, iar apoi se fierb in apa sarata pana se inmoaie. Iubitorii...
Salata de anghinare cu maionezaCeapa taiata marunt se prajeste in 2 linguri de untura pana se inroseste, se adauga usturoiul pisat, carnea toccata, asezonam...
Musaca de varza ardeleneascaSe piseaza usturoiul curatat si se caleste in uleiul de masline pana devine sticlos. Apoi aduagam smantana, iar dupa ce s-a...
Taitei cu sos camembertCiupercile se taie felii, apoi se calesc impreuna cu ceapa, intr-o lingura de ulei, apoi se asezoneaza cu sare, piper...
Ciuperci vanatorestiPresaram ficatul cu sare, piper si il ungem cu usturoiul pisat. Il prajim intr-o tigaie in unt, adaugam Calvados-ul si...
Ficat de gasca pe rondele de mereOparim 2 minute ficatul in apa fierbinte si il strecuram. Gaurim in mijloc medalioanele de porc si pozitionam ficatul...
Friptura porc cu baconPresaram pulpele cu sare si le taiem la capatul osului, astfel carnea se va indeparta usor de pe os cand e gata. Le punem...
Pulpa de gasca cu varzaCuratam morcovii, ii spalam si ii razuim. Spalam lamaia, ii razuim coaja si o stoarcem. Separam ouale. Batem spuma albusurile...
Tort de morcoviPresaram zahar intr-un vas rezistent termic uns cu unt, punem merele feliate in vas si umplem spatiile ramase libere cu nuci....
Tort de merePentru aluat fierbem la baie de abur 15 dkg de zahar pudra cu 5 dkg de unt, 2 linguri de praf de cacao, 2 oua si 2 linguri de...
Prajitura Felii KinderMod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga...
Ciorba de fasole verdeSe prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se...
Supa de rosiiSfaramam drojdia in putina faina, iar apoi adaugam restul fainii. Amestecam 1 dl de ulei cu 2 dl de lapte, 2 dl iaurt...
Cornulete cu susanInghetata italieneasca este recunoascuta pentru cremozitatea si aroma intensa. Urmareste reteta de inghetata si sfaturile...
Inghetata italianaAmestecam ingredientele cu exceptia martipanului si a glazurii. Framantam pana obtinem un aluat usor de format. Intindem...
Tort cu martipan in forma de numarPresaram ceafa cu sare si o frecam cu condimentele de gratar si piperul macinat, o stropim cu ulei si o punem la cuptorul...
Jeleu BavarezTaiem fasii pulpa perelor. Taiem ceapa fasii si le calim in unt. Adaugam fasiile de pere la cele de ceapa si le calim...
Pastrav crocantFeliem ceafa in felii de grosimea unui deget si le condimentam cu piper, sare, mustar si lasam sa se odihneasca la frigider,...
Tocanita de cartofiAmestecam ouale, laptele, sarea, zaharul si incorporam incet faina (trebuie sa obtinem un amestec neted). Daca amestecul este...
Clatite cu gem de capsuni, smochine si sirop de artarCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzO salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.
Salata de ciuperci cu cartofi si masline