Barcute cu branza, ridichi-flori de cirea, castraveti sculptati, toate menite sa ii incante pe cei mici sau chiar pe cei...
Aperitive festiveInghetata de casa cu iaurt cremos si spuma de capsuni. Pregatind inghetata in casa, puteti controla mai bine cantitatea de...
Umbrelute de Inghetata cu iaurt si capsuniDaca va ramane pui prajit de la o alta masa, puteti pregati o salata satioasa si hranitoare, incluzand alte ingrediente. Asta...
Salata cu pui si ouaAperitiv cu oua coapte cu afumatura, decorate cu ceapa verde. Reteta este destul de simpla si rapida, festiva sau pur si...
Oua coapte cu afumaturaO mancare de vara cu carne de porc si multa verdeata, foarte gustoasa si satioasa.
Stufat cu carne de porcPentru aniversarea surorii mele, am pregatit un tort cu trandafiri in degradé, cu blat de nuca, crema de vanilie, crema de...
Tort LelaUn chec mai mic, dar pufos, cu cacao, nuca rumenita, stafide, rahat, fulgi de ciocolata si pudrat cu zahar.
Chec coronitaLa aceasta salata am folosit carne de porc, pentru ca nu imi place cea de vita. Puteti folosi ingredientele voastre...
Salata de boeuf pascalaTort de Paste cu flori de martipan si oua de ciocolata umplute cu lichior.
Tort de PasteAm pregatit doi cozonaci: unul cu bezea si nuca, iar celalalt cu cacao, ciocolata, coaja de lamaie, stafide si rahat de...
Cozonaci cu bezea, nuca si cacaoCiorba taraneasca de fasole cu paine prajita, pentru un pranz de Post.
Ciorba de fasoleSarmale de post cu orez si varza acra
Sarmale de post in foi de varzaUn pranz usor si sanatos cu mancare de masline si mazare, alaturi de salata de legume si paine prajita.
Mancare de primavara cu masline si mazareRulada de pui cu amestec de legume, vin alb si susan.
Rulada de puiMacrou la cuptor, cu foi de dafin si coriandru (o mirodenie cu note subtile de piper si lamaie) alaturi de rosii cherry.
Macrou la cuptorPeste de primavara cu portocala, rozmarin si piper mozaic, care o sa va puna sangele in miscare si o sa va faca mai vioi.
Reteta de primavara cu peste picantO masa de seara mai usoara, dar gustoasa si aromata.
Reteta de primavara cu cartofi coptiO reteta pentru o masa usoara sau cum sa transformati banala branza cu ceapa, intr-un aperitiv festiv. Sper sa va placa si sa...
Cosulete de primavara cu branzaAceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.
IslerePentru Revelion am pregatit o prajitura cu foi cu miere si crema cu nuca si smantana, preferata familiei si nelipsita de...
Prajitura cu foi cu miere si crema de smantanaDe onomastica tatei, dar si pentru Revelion, am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt si cafea, ornat cu frisca.
Tort VasileImi place tare mult sa pregatesc bomboane in casa pentru ca pot experimenta diverse arome si pot controla mai bine cantitatea...
Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdaleCozonaci cu nuca, ciocolata, cacao, stafide, coaja de portocala si de lamaie si rahat de trandafiri.
Cozonaci de CraciunPentru ca imi plac stelele, am inceput acum ceva timp o colectie de prajituri, avand ca tema universul. Exista o teorie...
Prajitura LyraCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciO prajitura vazuta la bucataras Irina care m-a incantat de la prima vedere. Numai bine aveam toate ingredientele necesare asa...
Prajitura cu mascarpone si zmeuraReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce