Se prepara un piureu mai gros de rosii, punindu-le sa fiarba taiate bucati si apoi strecurate. Separat se fierb 100 g...
Sufleu de patlagele rosiiUn avocado copt(moale) se curata, se scoate simburele. Se paseaza bine cu o furculita si se adauga sarea, piperul si otetul;...
Piure de AvocadoSe curata guliile de coaja, se scobeste miezul. Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga orezul, se stinge cu supa de...
Gulii umplute cu orezCeapa taiata felii se inabusa in unt, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in bucati. Se lasa pina scade apa. Se...
Tocanita de ciuperci si rosiiSe oparesc vinetele, se taie felii mai groase in lungime, se asaza in cratita sau in tava peste un rind de rosii curatate de...
Vinete cu sos de rosiiSe spala vinetele, se inlatura cotorul si se taie in sferturi in lungime, apoi fiecare sfert in doua(pe latime). Bucatile de...
Vinete in smintinaSe asaza in cratita un rind de fasole, curatata si spalata, un rind de ceapa taiata marunt, un praf de faina, sare, verdeata...
Fasole verde cu sos de rosiiSe fierbe conopida. Se prepara un sos alb mai gros, stins cu zeama in care a fiert conopida si se amesteca cu brinza. Se unge...
Conopida cu sos alb la cuptorSe spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se scutura bine semintele din fiecare ardei. Vinetele coapte, curatate si...
Ardei cu umplutura de vinete si ouSe prajeste putin ceapa in ulei, se adauga faina, se stinge cu apa clocotita cu sare. Se adauga fasolea taiata in doua, se...
Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si maslineSe spala lintea si se pun la fiert, cind apa da in clocot se strecoara si se pune alta apa, curata, se adauga rosiile, sarea,...
Linte cu orezSe spala vinetele, se taie cotorul si se taie pe jumatate in lungime. Se freaca partea din interior cu sare si se lasa 1/2...
Vinete umplute.Se desface conopida in buchetele, se spala si se opareste cu apa clocotita si sare. Ceapa taiata marunt se lasa intr-o...
Mincare de conopidaIn laptele diluat cu apa, clocotind se toarna malaiul in ploaie; se amesteca bine pina se ingroasa, se adauga uleiul si...
Romburi din malai cu sos de rosiiSe curata fasolea, se spala si se pune in apa fierbinte. Dupa ce da citeva clocote, se scurge apa. Intr-o cratita se prajeste...
Fasole verde cu rosiiSe aleg 4-5 rosii mai mari, li se taie capacul si se scobesc in interior. Soia se pune in 800 ml de apa clocotita cu delikat,...
Rosii umplute cu soiaSe pune ceapa cu sare, ulei si apa sa fiarba pina scade. Se adauga fasolea curatata de codite, se umple cu apa fierbinte si...
Mincare de fasole grasaSe curata si se taie in bucati fiecare leguma in parte. Intr-o cratita mare se pune la incins uleiul, in care se inabusa apoi...
Ghiveci de legumeSe taie vinetele pe lungime si latime in opt, se oparesc cu apa clocotita si se tin 15 minute sub presa(se asaza pe o...
Vinete preparate grecesteIntr-o cratita se prajeste ceapa in unt pina cind se ingalbeneste. Se adauga mazarea, rosiile curatate de pielita si seminte...
Mazare cu rosiiO ceapa tocata marunt se rumeneste usor in untura. Se adauga orezul spalat, se prajeste si se stinge cu laptele. Se lasa pe...
Dovlecei umpluti cu orezSe curata, se spala si se pune la fiert fasolea cu putina sare. Cind este gata, se strecoara si se lasa la o parte. Intr-un...
Sufleu de fasole verdeSe prepara andivele natur. Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit...
Andive gratinateSe curata ceapa, morcovul, patrunjelul, dovleacul. Dovlecelul se curata de simburi (daca are simburi)si se da pe razatoare,...
Mincare de dovlecei cu legumeSe curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi...
Chiftelute de dovleceiSe taie dovleceii bucati si se fierb in apa sarata citeva minute, se strecoara bine si se dau prin masina de tocat, se...
Sufleu de dovlecei cu smintinaSe fierbe conopida in apa sarata, se scurge cind este gata si se lasa la o parte. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu...
Sufleu de conopidaSe curata andivele de foile ingalbenite, se taie cotorul. Se oparesc 10 minute in apa clocotita nesarata. Se varsa in...
Andive naturSe bat oale cu laptele si se adauga dovlecelul si telemeaua rase pe razatoarea mare. Se pune faina astfel incat compozitia sa...
Clatite cu dovleceiDin spanac se face un pireu. Se freaca galbenusurile cu sarea, se adauga pireul de spanac si faina, apoi albusurile batute...
Rulada de piure de spanacSe pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se...
Iahnie de fasole cu afumaturaSe face un aluat de clatite, mai consistent(in care se pune un praf de sare). Se foloseste doar un singur ou. Se coc usor, in...
Clatite cu oua si spanacSe face coca si se pune intr-o forma rotunda. Se prajeste slanina in margarina si se adauga ceapa taiata marunt. Se...
Placinta de ceapa a la Stuttgart ( Stuttgarter Zwiebelkuchen )Se caleste ceapa taiata marunt, se inabusa si se adauga salata felioare , sare si piper. Se lasa citeva minute sa fiarba...
Mincare de salata verde cu smintinaSpanacul curatat si bine spalat se fierbe in apa clocotita cu sare si un praf de bicarbonat, peste care s-au turnat mai...
Budinca de spanac cu smintinaSe curata spanacul, se spala, se opareste cu apa clocotita, se scurge bine, se toaca si se inabusa pe foc cu putin ulei. Se...
Sufleu de spanac cu piineSe aleg frunzele mari. Se prepara un sos alb gros: se incalzeste pe foc untul fara a se ingalbeni, se amesteca cu faina, se...
Rulouri de spanac umpluteCeapa se curata si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte si se taie in fisii. Se incinge uleiul in tigaie, se...
Manaman ( reteta turceasca pentru mic dejun)Se fierbe la aburi conopida. Se taie in bucatale de 2-3 cm. Pastrama ( sau afumatura) se taie in bucati de 2-3 cm. Cascavalul...
Caserola de conopida cu pastramaSe inmoaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la fiert. Cind sint gata se trec prin masina de...
Budinca de ciuperci cu verdeataSe aleg frunzele de spanac, se spala bine in multe ape si se pun in apa clocotita. Se fierbe pina se moaie bine. Se scurge de...
Pireu de spanacSe fierbe morcovul, patrunjelul si o ceapa intr-un litru de apa cu sare si se strecoara. In aceasta zeama se fierbe mazarea....
Pilaf de mazare cu ciuperciSe curata, se spala si se taie telina felii groase de un centimetru. Se da prin faina fiecare felie si se prajeste in ulei....
Mincare de telinaSe aleg urzicile, se spala in multe ape si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba pina se moaie, se scurg de...
Urzici batuteCiupercile curatate se taie bucati, se sareaza, se inabusa cu ceapa calita in ulei. Se presara un virf de cutit de boia si se...
Tocanita de ciuperciSe alege, se spala si se moaie fasolea din ajun. A doua zi se pun la fiert, se lasa sa dea citeva clocote, apoi se scurge apa...
Fasole batutaBudinca de clatite cu spanac este un aperitiv delicios sau pranz sanatos, pe placul intregii familii.
Budinca de clatite cu spanac si cascavalSe curata telinele, se spala, se taie fiecare in opt parti si se pun la fiert in apa sarata. Cind sint aproape moi, se scurg...
Mincare de telina cu ciuperciSe taie felii ciupercile si ardeii, prazul se taie rondele (de marimea 3-4 cm) dupa care rondelele se taie felii subtiri (pe...
Ciuperci cu legumeMorcovii curatati si spalati, se fierb in apa putin sarata pina se moaie bine. Se scurg de apa si se strivesc cu presa de...
Budinca de morcovi cu untCiupercile curatate se taie bucatele mici, se sareaza si se inabusa in unt pina se moaie. Se racesc, apoi se amesteca cu...
Galuste din ciuperciEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao"Retete de Pasti" M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere.
Luscos ardelenescIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala