Se aleg gulii tinere care se curata si se taie felii si se inabusa cu putin unt sau untura. Se rumeneste o ceapa taiata...
Mancare de guliiSe spala foarte bine spanacul si se pune la fiert in apa clocotita si sarata. Se scurge apa si se toaca foarte marunt. Intr-o...
Spanac cu sos de rosiiSe pune zaharul intr-o cratita unde se rumeneste. Cind are culoarea rosiatica, se pune putina apa. Dupa topirea zaharului...
Pui cu gutuiCartofii se curata, spala, injumatatesc si se pun cca. 20 min. la fiert. Se curata conopida, se spala, se imparte in...
Ragout de conopidaPrazul se da prin masina de tocat. La 1 kg de praz - 2 linguri pline de faina, 2-3 linguri de branza rasa, o lingura de unt,...
Chiftele de prazPentru 6 persoane se aleg cam 3/4 kg. de andive, toate albe. Se curata de frunzele galbene, se taie putin la varf si se...
Andive la gratinTelina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi; cele mari - se taie in...
Deliciul lui BudhaSe spala legumele, se curata coaja de la cartofi si vinete si se curata de seminte gogosarii. Intr-o tava, se pune untul sau...
Tocanita de legume cu pulpe de puiSe iau citeva vinete, se spala, se taie felii si se pun intr-o cratita cu apa care colocoteste. Se lasa 5-10 minute. Se scurg...
Vinete cu sos de rosii si usturoiSe alege fasolea si se fierbe. Se trage deoparte, in ulei, 2 cepe taiate marunt si cand fasolea e fiarta, se amesteca cu...
Iahnie de fasoleDin naut se face un piureu care se amesteca cu morcovii dati pe razatoare si cu toate celalte ingrediente. Se prajesc in...
Chiftele cu pois chiches (naut)Se aleg dovlecei de marime potrivita. Se taie in patru si anume: intai in lat, apoi fiecare bucata e taiata in doua in...
Dovlecei umplutiAceasta este o reteta traditionala israeliana, foarte usoara. Rosiile se dau pe razatoare. Ceapa se taie pestisori si se...
ShakshukaSe aleg vinete potrivite care se curata de coaja, se taie rondele, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o sita. Intre...
Mancarica de vineteNautul se acopera cu apa si se lasa la inmuiat pana a doua zi. A doua zi se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu...
Falafel original israelianSe curata dovleceii de coaja, se spala, dupa care se taie rondele. Se sareaza si se pipereaza putin, dupa care se lasa 5 min...
Dovlecel pane cu smantanaSe taie ceapa marunt sau pestisori, se caleste cu ulei si putina apa (daca te doare stomacul se fierbe ceapa taiata in 2-3...
CioacaSpanacul spalat frunza cu frunza se fierbe apoi se strecoara, si se taie putin cu lingura de lemn, ca sa nu ramina bucati...
Mincare de spanac cu usturoiSe caleste ceapa si usturoiul taiate marunt in 75 ml ulei condimentat cu curry intr-o tigaie wok (sau un vas de tuci cu...
PiperchiSe spala bine frunzele de spanac si se pun la fiert. Cand sunt fierte se scurg si se storc bine. Se toaca pe fund de lemn. Se...
Spanac cu lapteSe curata dovlecelul de miez si de coaja, apoi se da pe razatoare. Se sareaza si se lasa 5 minute dupa care se staorce de...
Dovlecel cu lapteSe trece prin razatoarea cea mai fina morcovul, care in prealabil a fost curatat si spalat bine. Se colecteaza, intr-un...
Sote de morcoviSe curata vinetele de coaja pe fisii in lungime, apoi se taie vinetele in doua pina la jumatate. Se desfac de-a lungul...
VineteSe curata morcovii, se spala si se fierb in apa cu sare, apoi se taie feliute subtiri. Intr-o cratita se incalzeste uleiul si...
Carote alla fiammingaSarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o...
Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)Mazarea se pune in cratita cu salata verde taiata in patru, arpagicul curatat, zahar, o lingura de unt, sare si apa. Se pune...
Mazare verde gatita frantuzesteSe taie napii in doua, si fiecare jumatate in alte 3 sau 4 bucati. Se curata bucatile dandu-le in acelasi timp si o forma,...
Napi cu smantanaSe taie ceapa si ardeii bucatele, se pun la calit in ulei. Se pune sare. Cand s-au inmuiat, se adauga rosiile decojite si...
Ghiveci cu ouaSe alege mazarea, se pune la fiert cu apa multa clocotita, si un praf de sare. Se pun frunzele de minta. Trebuie sa fiarba...
Mazare verde englezeascaSe alege mazarea, se pune la fiert cu apa multa clocotita, si un praf de sare. Se pun frunzele de minta. Trebuie sa fiarba...
Mazare verde englezeascaSe aleg patlagele rosii netede si destul de mari, ca sa incapa in fiecare un ou. Se taie capacul, se golesc de miez, se pune...
Ochiuri in tomateSe oparesc foile de stevie si se scurg bine. Urda se amesteca cu 1 legatura ceapa verde si mararul, tocate marunt. Se fierbe...
Sarmalute cu urda in foi de stevieSe curata vinetele de coaja, se taie pe lungime apoi in cubulete si se oparesc in apa cu sare. Cepa tocata se caleste in ulei...
Drob de vineteSe fierb dovleceii si se scurg bine cel putin 1/2 ora. Se toaca, se amesteca cu oul, faina, piperul, sarea si verdeata si se...
Chiftele de dovleceiSe aleg rosii frumoase, se taie in doua si se scot semintele. Se sareaza si se aseaza intr-o tava unsa cu untdelemn. Deoparte...
Rosii umplute cu franzelaSe spala urzicile in mai multe ape, se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se pastreaza o cana din...
Mancare de urziciBucatelele de pui se prajesc in unt si se sting cu o cana de vin. Vinetele si ardeii capia se curata si se taie cubulete (...
Mancare de pui cu legume si oua fierteArdeii copti se curata si se lasa putin la racit. Intre timp, intr-o tigaie adanca sau o craticioara potrivita in care se...
Mincarica de ardei coptiSe prajeste ceapa si orezul in ulei incins, dupa care se adauga bostanul taiat in cuburi mici. Din cand in cand, se toarna...
Risotto cu bostanCeapa taiata marunt se caleste 2 minute in untdelemn cu carnea, se stinge cu siropul de mure sau se aduaga murele proaspete,...
Ghiveci rapid cu sos de gutui si mureSe curata conopida de frunze, se desface buchetele, se spala temeinic si se lasa in apa cu sare cca. 10 minute. Se pune la...
Conopida polonezaSe fierb spaghetele in multa apa cu sare, respactand intocmai indicatiile de pe ambalaj. Intre timp, se spala rosiile, se...
Spaghete cu rosii si branzaSe spala patrunjelul, se rup frunzulitele, apoi se toaca marunt. Se amesteca bine cu otetul, mierea, sarea si piperul. La...
Salata de legume cu friptura de vacaSe taie ceapa pestisori, se caleste in ulei, apoi se adauga maslinele, o canita apa, mazarea. Se trage un clocot, apoi se...
Mazare minuneSe pregateste un aluat din ingredientele respective. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta si se tine la frigider circa 30...
Tarta cu ciuperciSe amesteca ingredientele pentru sos cu mixerul, cu exceptia uleiului, care se adauga treptat. Se lasa 30 de minute la...
Spanac cu sos de ghimbirSe prajeste ceapa pana devine aurie. Peste aceasta se toarna mazarea se amesteca si apoi se toarna bulionul si apa cat sa...
Mazare scazutaSe curata vinetele de codite si apoi de coaja, doar anumite portinui din ea, si apoi se taie felii cam de 0.5 cm latime. Se...
Musaca de vinete cu soiaSe coc un kg de ardei gras(galbeni si rosii sau chiar gogosari), se curata si se rup bucati cu mana, dupa care se pun intr-un...
Ardei copti cu smantanaSe curata, se taie in bucatele si fierbe prazul, se scurge si se da prin masina, cu o ceapa taiata marunt si prajita in ulei,...
Chiftele de prazSe fierbe conopida in apa cu sare, dupa ce s-a racit se scurge bine de apa si se paseaza cu mixerul sau furculita. Se bat...
Chiftelute de conopidaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao"Retete de Pasti" M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere.
Luscos ardelenescIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala