Dovleceii curatati si spalati, taiati in rondele se pun la fiert cu carnea, rosiile si ceapa pina se inmoaie. Se adauga...
Dovlecei cu carnePuiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Pui cu rosii si usturoiSe taie sunca in bucati mici. Din unt, faina si lapte se prepara, prin fierbere, un sos alb. Se amesteca sosul, galbenusul,...
Sufleu de suncaSe fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma,...
Tocana de mielSe taie cepele pestisori si se auresc intr-o cratita cu 1/2 din cantitatea de untura. Apoi se adauga carnea taiata fisii...
TocanaSe topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara...
Gulas de porcCarnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou, piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate. Toata compozitia...
Budinca de carne de porc si de berbecSe bate vrabioara bine, pe o parte si pe cealalta, pentru a se zdrobi fibrele tari. Se unge cu un strat subtire de ulei, se...
Vrabioara la gratarSe toaca carnea si se framinta bine cu 100 gr. de unt. Se sareaza si se pipereaza. Se formeaza chiftelute mari care se dau...
BitociSe taie carnea in bucatele mici care se dau prin ulei, piperindu-le. Se frig apoi pe frigaruie, sau se aseaza pe un gratar,...
SaslikSe pun bucatile de pui in untdelemn cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit 1/4 ora. Ciupercile taiate felii, impreuna cu...
Pui cu ciuperci stropit cu vinSe da carnea cruda prin masina de tocat de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, apoi se amesteca cu orezul...
Chiftelute la gratarBucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul...
Pui cu sos picantSe curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere - 1 lingura - si sare. Tot in interior se va pune...
Rata lacuitaSe da carnea prin masina si se inmoaie cu o lingura de apa calda. Se amesteca cu albusul batut spuma, sarea si orezul spalat....
Perisoare dieteticeSe poate frige puiul pe gratar, in mod obisnuit, deasupra flacarii, sau in cuptor, pe gratarul aragazului, fara grasime.
Pui la gratarSe da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa fiarta, apoi se amesteca cu orezul, putina sare si uleiul. Foile verzi se...
Sarmalute in foi verziCarnea se taie in bucatele mici, patrate, iar ceapa pestisori si se pun impreuna la prajit, intr-o cratita cu untura incinsa....
PorkoltSe taie carnea felii, se bate pe ambele parti ca sa ramina subtire si se fierbe in aburi pina se fragezeste. Se scoate si se...
Snitele aburite cu cartofiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul...
Tort de ciocolata cu migdale