Se taie carnea in bucati si se prajeste in grasime. Se fierb in apa clocotita 5 minute bamele, care se limpezesc apoi cu...
Pui cu bame si borsSe spala varza, apoi se toaca marunt, se fierbe 20 de minute in clocote si se strecoara. Intr-un vas, se prajeste in grasime,...
Varza cu suc de rosiiSe spala ceapa, se curata si se da pe razatoare. Se caleste apoi 1 minut in tot uleiul, la foc mic. Peste ceapa se pune...
Telina cu masline si sosSe toaca ceapa si se pune intr-o cratita cu unt sau cu ulei, se aseaza deasupra carnea taiata felii, se acopera vasul si se...
Budinca din carne de vacaSe aleg urzicile (frunza cu frunza), se spala in citeva ape reci si se pun la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste. Cind...
Urzici cu maionezaSe spala orezul si se lasa o ora in apa rece. Intre timp, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, 2 catei de...
Pilaf fara carneSe curata spanacul, se spala foarte bine si se fierbe in apa putina cu o lingurita de sare. Se poate folosi si spanac din...
Spanac la cuptorVinetele la cuptor cu rosii sunt delicioase. Se coc vinetele ca pentru salata, se curata si se rup in fisii. Separat se coc...
Vinete la cuptor cu rosiiSe rad dovleceii de coaja, se taie in felii pe lat si se pun la fiert cu apa putina. Separat se pregateste un sos alb din...
Sufleu de dovleceiSe spala carnea si se pune la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), se adauga o ceapa si se lasa sa...
Piftie de gisca (sau curcan)Se dau prin masina de tocat de doua ori pieptul de gisca si piinea. Se taie ficatul in felii potrivite. Se toaca marunt ceapa...
Piept de gisca cu ciuperciSe taie rata, se curata si se spala foarte bine. Se rumeneste intreaga in unt la cuptor. Separat, pe foc mic, se pune intr-o...
Rata cu portocaleSe curata fructele de coaja, se taie merele, iar portocalele se desfac in felii si se aranjeaza in salatiera. Se pune vinul...
Garnitura de portocale, mere si vin albSe taie slanina in cuburi mici, care se calesc la foc iute, atit cit sa se auresca putin. Se adauga ceapa data pe razatoare,...
Cotlete de porc cu smintinaSe alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe...
Sarmalute moldovenestiSe sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati, cimbru, foi de...
Friptura de porcSe taie varza in fisii foarte subtiri, se spala si se stoarce foarte bine. Se caleste pe jumatate in grasime, adaugind la...
Budinca de varza acra cu orez cu vinSe alege o varza potrivit de indesata si se taie felii de 1,5 cm care se prajesc in ou cu faina ca snitelele. Se pun feliile...
Mincare cu varzaSe aleg cotlete frumoase, se ung cu putin ulei, se indeparteaza eventualele parti grase, se dau cu putin piper si boia de...
Cotlet surprizaSe taie carnea in cuburi potrivite. Se caleste ceapa in ulei pina se aureste frumos apoi se pune carnea sa fiarba. Cind...
Papricas din carne cu boiaSe curata bine pasarea, se pudreaza cu putina sare si piper, se asaza intr-o punga obisnuita din carton care a fost...
Rata la cuptorSe spala foarte bine puiul, se pune sare si piper, dupa gust. Se unge o cratita de tuci, smaltuita, cu unt, se pune puiul si...
Pui cu lamiieSe taie toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de lamîie. Se aureste ceapa...
Pilaf grecescIntr-un vas, se pune la rumenit in unt ceapa tocata marunt, se adauga putin cimbru si o foaie de dafin. Se adauga sunca...
Rizotto cu suncaIntr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune slanina taiata in cuburi mici. Deasupra, se aseaza cocosul bine curatat si...
Cocos cu vinSe taie cartofii pai, se tamponeaza cu un prosop curat si se pun la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit....
TortilliaSe dezoseaza carnea si se taie in bucati late, apoi se infasoara fiecare bucata in felii de costita ca pe clatite. Se fixeaza...
Pui cu ciuperciSe spala castravetii si se taie in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, se pune un rind de felii de...
Rata cu castravetiSe taie puiul in bucati, se spala, se zvinta foarte bine si se frige in tigaie in amestecul de unt si ulei. Se adauga ceapa...
Pui cu vineteSe desface pulpa de curcan, se scoate osul si se aplatizeaza carnea. Se da cu putina sare si piper. Se asza pe mijlocul...
Pulpa de curcan la tavaSe toaca varza foarte subtire. Cartofii se taie in rondele, iar fasolea verde se rupe in bucati. Se taie morcovul, telina,...
Ghiveci din legumeSe alege fasolea, se spala si se pune la fiert in apa ce clocoteste. Separat, se taie carnea in bucati, se aureste pe ambele...
Pui cu fasole verde si smintinaSe taie carnea in bucati potrivite si se pudreaza cu faina. Se taie ardeii in rondele, se toaca ceapa, se pune in cratita si...
Gaina cu sos de ceapaSe spala foarte bine bamele, apoi se oparesc cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care s-au pus 3 linguri de otet. Se lasa...
Pui cu bame si ceapaSe spala dovleceii si se pun in apa clocotita cu o lingurita de sare. Se acopera vasul si se lasa dovleceii sa clocoteasca la...
Dovlecei cu telemea si ouaSe fierb spaghetti si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, salamul taiat cubulete,...
Spaghetti cu salam si usturoiSe spala si se transeaza puiul in bucati mai mici si se pune la fiert cu 1-2 pahare de apa, uleiul, maiorana, si sarea. Dupa...
Pui cu maioranaSe pun pulpele de pui intr-o cratita, in ulei si apa. Se pregatesc galustele din faina, ou si apa prin amestecare continua....
Pui cu galusteSe taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 gr. unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind...
Pui cu sos ca la BuzauSe curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de Jena si se cladeste compozitia: primul strat - felii de...
Gratin de cartofi la cuptorSe pregateste o supa obisnuita, lasind puiul bine spalat si curatat sa fiarba intreg. Legumele spalate, curatate, se fierb...
Pui cu legumeSe curata bine puiul, se taie in bucati care se rumenesc in uleiul fierbinte. Se pune carnea intr-o cratita. In aceeasi...
Pui cu mazareSe aleg dovleceii cam de aceeasi marime, se spala, se rade usor coaja, apoi se taie in jumatati si se scoate o parte din...
Dovlecei umplutiSe spala bucatile de carne si se rumenesc in uleiul fierbinte. Se scot intr-o cratita, separat. In aceeasi grasime, se calesc...
OstropelSe da prin masina de tocat pieptul de pasare fiert, apoi se combina cu pesmetul muiat in putin lapte (apa), se adauga...
Medalion din piept de pasareSe alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Se caleste carnea in unt...
Friptura cu sos de legumeSe taie pipota in cuburi mici , daca sint mai multe se trec prin masina de tocat. Se toaca ceapa marunt si impreuna cu pipota...
Pui umplut cu orezSe curata carnea de pielite si se taie in felii de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de carne, pentru ca fibrele musculare sa...
Escalop de vitelSe trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea inmuiata in apa si bine stoarsa. Se adauga in tocatura oul...
Perisoare cu sos de smintina si ceapaSe spala urzicile in citeva ape reci, dupa ce au fost alese frunza cu frunza. se taie slanina in cuburi mici si se rumeneste...
Mincare de urziciSe spala foarte bine spanacul si se pune la fiert in apa clocotita si sarata. Se lasa sa fiarba 20 de minute, apoi se pune in...
Spanac cu smintinaPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios