Pastele se fierb in apa cu sare. Cind sunt gata se scurg de apa (fara sa se treaca prin apa rece) si se pastreaza in...
Spaghetti a la FiorentinaMuschiul de pui se pune in cratita cu putin ulei la prajit(nu se pune foarte mult ulei)impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se...
Muschi de pui cu prune uscateSe fierb cartofii in coaja, se curata si se fac pireu. Se amesteca cu piinea stoarsa si frecata bine, cu ceapa tocata,...
Sufleu de cartofi cu sos de brinzaGuliile curatate de coaja se taie felii subtiri. Se calesc in unt, se adauga faina, se sting cu apa, se adauga zaharul,...
Gulii cu smintinaSe prepara din pui, gaina, etc. Se taie pasarea bucati, se pune la fiert cu apa rece, cit sa o acopere si sare. Se ia spuma...
Ciulama de pasareSe asaza un rind de varza taiata fin, piperul, un rind de carne, bulionul, pina ce se umple cratita. Se termina cu un rind de...
Varza acra cu carneSpaghetele fierte si strecurate se asaza in tava unsa, un rind de spaghete, un rind de sunca sau orice afumatura taiata...
Spaghete cu suncaSe amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framinta pe o...
Aluat de pizzaPieptul de pui se bate si se sareaza. Se bate oul se pun legumele (se gasesc in comert), se condimenteaza si prajeste in...
Piept de pui cu amestec mexicanDovlecelul se curata de coaja, se taie rondele si se sareaza. Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca cu ceapa taiata...
Dovlecel la cuptorPuiul se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu curry, piper si condiment de pui.In interiorul puiului se pune un...
Pui condimentatPuiul taiat bucati se asaza intr-o cratita cu unt si sare. Se fierbe in abur, in cratita acoperita. Cind este fiert pe...
Pui cu smintina si vinPestele curatat, spalat si lasat la sare o jumatate de ora, se asaza in tava pe niste betisoare. Se umple burta cu bucati de...
Crap cu cascavalSe inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna picurind cite putina apa rece, se amesteca cu un...
Musaca de cartofiFasolea uscata, aleasa si bine spalata, se pune din ajun sa se moaie in apa rece. A doua zi se pune la fiert; dupa primul...
Iahnie de fasole uscataSe taie ceapa ca pentru salata si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga mazarea. Se continua calirea, amestecind din...
Mazare cu ciuperci si iaurtSe alege fasolea, se spala si se pune in apa rece din ajun. Tot din ajun se spala si costita si se pune la desarat. A doua zi...
Costita cu fasole uscataSe fierbe pestele si se inlatura oasele. Se unge cu unt vasul care merge la cuptor, se asaza fileurile de peste, presarind...
Salau cu cascaval si smintinaSe taie carnea felii mai multe patrate si se bat ca snitelul. Se umplu cu tocatura din aceeasi carne sau din mai multe feluri...
Rulouri de carne de vitelSe curata carnea de pielite, se da de doua ori prin masina de carne, se toarna peste carne 1-2 linguri de apa, supa sau lapte...
Pirjoale cu cartofiSe iau de pe pieptul de pasare bucatile de carne taiate in lungime, fleici, si se introduce in interiorul fiecarei fleici...
File arabescSe curata pestele, se spala bine, iar in interior se adauga mazarea, fasolea verde, usturoiul, si condimentele. Se pune in...
Peste la cuptorIn 3 linguri de untdelemn se caleste faina si se stinge cu supa de legume. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mic....
Creier cu sosPentru ca sa faceti taiatei cu varza calita se curata si se toaca varza, se presara sare si se lasa pe planseta 15 minute,...
Taiatei cu varza calitaSe alege fasolea si se pune la inmuiat in apa calduta cu o seara inainte. Ciolanul de porc bine curatat se pune in apa rece...
Fasole alba cu ciolan afumatLintea se pune la inmuiat citeva ore dupa care se fierbe la foc domol, pentru a nu se sfarima bobul. Separat se pregateste un...
Mancare de linteCarnaciorii se cresteaza transversal la o distanta de 4-5 cm. Brinza se taie fisii inguste si se asaza in dreptul...
Carnaciori crocanti cu branzaSe fierbe limba si se taie in bucati de grosimea unui deget. Intr-o cratita se pune untdelemn in care se prajeste ceapa rasa,...
Limba in sos de smantanaCiupercile curatate se fierb in apa cu sare, se scurg si se taie felii. Rosiile decojite se taie rondele subtiri. Intr-o...
Mancare de ciuperci cu usturoiPestele dezghetat se taie in bucati, se sareaza. Se bate oul spuma, se amesteca cu 2 linguri untdelemn, se sareaza si apoi se...
Peste prajit in aluat de la BunicaGuliile se curata de coaja si se scobesc. Ciupercile se taie marunt si se calesc impreuna cu ceapa tocata. Se adauga o...
Gulii umplute cu ciuperci de la BunicaIntr-o cratita se caleste ceapa, usturoiul taiat fin, bulionul si faina. Se stinge totul cu vin rosu, dupa care se adauga...
Cartofi cu sos de rosii si vin de la BunicaSe fierb ouale tari, se curata si se invelesc fiecare in parte cu o felie de sunca, apoi cu o felie de carne. Se prind...
Friptura cu ciuperciCarnea de berbec frecata cu lamiie, se fierbe. Separat, orezul se prajeste in grasime cu ceapa taiata marunt, dupa care se...
Pilaf sarbesc cu carne de berbecCotletele se fierb, dupa care se taie in felii. Separat se rumenesc in untdelemn cepele taiate in rondele, se adauga mustarul...
Cotlete cu piure de mereGhiveciul galugaresc de la Bunica este o mancare de legume delicioasa, de post, un gust desavarsit. Ceapa si morcovul dati pe...
Ghiveci calugaresc de la BunicaPrazul se curata si se taie in bucati mari si se inabusa in untdelemn. Se adauga maslinele fara simburi, zeama de lamiie,...
Praz cu masline de la BunicaVanata, ardeiul si dovlecelul se spala, se taie in cubulete. Ceapa se curata, se taie solzisori. Rosiile se taie cubulete....
Paste cu legume prajiteCartofii se spala bine se taie bucati si se asaza intr-o tava cu 2-3 linguri de untdelemn. Se dau la cuptor pentru 35 minute....
Cartofi la cuptor cu sosFasolea se fierbe in apa cu sare si dupa ce da in clocot se scurge apa si se pune din nou la fiert. Aceasta operatie se...
Chiftele din fasole de la BunicaCastravetii acri, curatati de coaja, se taie in bucati potrivite, se storc de zeama si se calesc in untdelemn cu ceapa,...
Mancare de castraveti cu gogosariConopida rupta in bucatele se spala si se fierbe in apa cu sare. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc...
Conopida cu ciuperciOrezul se spala in mai multe ape, apoi se scurge. Chimenul se prajeste in untdelemnul incins, cu ceapa tocata marunt, apoi se...
Orez cu chimen de la BunicaPestele curatat se lasa ½ ora cu sare, se cresteaza si in crestaturi se pun boabe de piper, usturoi, felii de lamiie,...
Crap la cuptor cu usturoiSe impaneaza muschiul cu slanina si cu usturoi sau se freaca cu ceapa si usturoi pisat. Se asaza in tava peste un strat de...
Muschi cu legume la cuptorSe inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se stinge cu apa sau zeama de oase fierbinte. Se poate...
Ostropel de pui cu ceapaSe fierbe limba, se curata si se asaza intr-o cratita peste un strat de slanina afumata, ceapa taiata felii subtiri, morcovul...
Limba cu sos de vinSe spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej,...
Limba umplutaDin faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se...
Coltunasi cu carne de pasareSe taie pestele in bucati, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat foarte bine, apoi se prajeste in ulei fierbinte. In...
Peste cu sos RagutSe aleg cartofi de aceeasi marime, se curata si se scoate o parte din miez. Se toaca foarte marunt ceapa, se caleste in ulei,...
Cartofi umpluti cu carne de pasarePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios