Dulciuri

Jeleu de zmeura
Sufleuri

Jeleu de zmeura

Jeleul de zmeura il putem folosi la torturi, creme sau tarte. ESte usor de facut si este foarte bun.

Jeleu de zmeura
Halva turceasca delicioasa
Creme

Halva turceasca delicioasa

Pentru halvaua turceasca delicioasa se pune untul la incalzit, iar cand este fierbinte, se adauga faina si mestecam pana...

Halva turceasca delicioasa
Clatite cu floare de salcam
Clatite

Clatite cu floare de salcam

Clatitele cu floare de salcam se fac din 1 l de lapte, 3 oua, 3 linguri de ulei, 3 linguri de zahar si 250 g faina.

Clatite cu floare de salcam
Ciocolata de casa cu cacao
Bomboane, figurine

Ciocolata de casa cu cacao

Pentru ciocolata de casa cu caco aveti nevoie de lapte praf, 1 kg zahar, 300 ml apa, 400 g unt, 100 g stafide, 100 g nuca...

Ciocolata de casa cu cacao
Ciocolata alba de casa
Bomboane, figurine

Ciocolata alba de casa

Ciocolata alba de casa se face din lapte praf, zahar, apa, unt, fiole esenta de vanilie si stafide. Este delicioasa.

Ciocolata alba de casa
Ciocolata Geta
Bomboane, figurine

Ciocolata Geta

Ciocolata Geta se prepara rapid si este delicioasa. Aveti nevoie de 2 oua, 2 cani de zahar, ½ de pachet de lapte praf.

Ciocolata Geta
Banane in vin fiert
Salate de fructe

Banane in vin fiert

Bananele in vin fiert se servesc calde sau reci, dupa preferinta. Se pregatesc rapid si sunt delicioase.

Banane in vin fiert
Trandafiri din nuca pentru decor
Ornamente torturi

Trandafiri din nuca pentru decor

Pentru trandafirii din nuca pentru decor punem la topit zahar pudra, iar peste el punem nuca macinata, amestecata cu culoare...

Trandafiri din nuca pentru decor
Rondele
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Rondele

Rondelele se umplu cu crema si sunt delicioase. Crema se face din unt, zahar si nuci macinate.

Rondele
Prajituri Hunedoara
Prajituri

Prajituri Hunedoara

Deasupra pe prajiturile Hunedoara se pune bezea si se stropeste cu ciocolata topita. Este un desert delicios.

Prajituri Hunedoara
Banana Nuggets
Dulciuri

Banana Nuggets

Banana Nuggets este un desert de fructe delicios si usor de preparat. Se taie bananele in felii rotunde de 1-2 cm Se dau prin...

Banana Nuggets
Briose cu fructe
Prajituri

Briose cu fructe

Briosele cu fructe sunt prajituri delicioase, foarte populare si usoare de preparat. Amesteca ingredientele uscate...

Briose cu fructe
Gogosele cu visine
Gogosi

Gogosele cu visine

Pentru gogosele cu visine se face un aluat din branza, zahar, oul batut, bicarbonat si faina. Se fac mici bilute rotunjind...

Gogosele cu visine
Negrese ciocolatoase
Prajituri

Negrese ciocolatoase

Negrese ciocolatoase este o prajitura delicioasa de ciocolata. Se amesteca ingredientele "uscate". Separat se amesteca...

Negrese ciocolatoase
Prajitura Visinica
Prajituri

Prajitura Visinica

Pentru prajitura Visinica se face un blat din 200 g zahar pudra, 6 galbenusuri, 5 linguri de ulei, 3 linguri de lapte.

Prajitura Visinica
Prajitura ungureasca
Prajituri

Prajitura ungureasca

Pentru prajitura ungureasca va trebuie 1 kg branza de vaci, 200 g taitei fierti si scursi, 5 galbenusuri, 300 g zahar,...

Prajitura ungureasca
Prajitura Televizor
Prajituri

Prajitura Televizor

Prajitura televizor (TV) este o reteta delicioasa, in care se imbina cacao cu vanilia intr-o armonie perfecta. Puteti sa va...

Prajitura Televizor
Paianjen din briosa cu cirese si jeleu
Torturi

Paianjen din briosa cu cirese si jeleu

Paianjenul din briosa cu cirese si jeleu este delicios. Pentru a prepara aceasta prajitura amuzanta aveti nevoie de unt sau...

Paianjen din briosa cu cirese si jeleu
Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese
Prajituri

Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese

Cheescake cu crema de lapte si dulceata de cirese este o reteta delicioasa. Pentru a prepara acest cheesecake aveti nevoie de...

Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese
Prajitura Trabuc
Prajituri

Prajitura Trabuc

Pentru prajitura Trabuc se face un aluat, care se imparte in 8 parti, fiecare parte se intinde foarte subtire.

Prajitura Trabuc
Prajitura Toscana
Prajituri

Prajitura Toscana

Pnetur prajitura Toscana se face un blat din 6 oua, 200 g zahar, 200 g faina, o lingura de cacao.

Prajitura Toscana
Prajitura Tobite
Prajituri

Prajitura Tobite

Pentru prajitura Tobite coaja de la o lamaie se bate bine cu 6 albusuri, apoi se adauga treptat 250 g zahar pudra.

Prajitura Tobite
Prajitura spaniola
Prajituri

Prajitura spaniola

Pentru prajitura spaniola aveti nevoie de ½ de pahar de lapte, 50 g margarina, 2 oua, 300 g zahar pudra.

Prajitura spaniola
Prajitura Silvia
Prajituri

Prajitura Silvia

Pentru prajitura Silvia se bat 6 albusuri cu 10 linguri de zahar, se adauga treptat 4 linguri de apa, 1 praf de copt, 2...

Prajitura Silvia
Prajitura Sighisoara
Prajituri

Prajitura Sighisoara

Pentru prajitura Sighisoara se bat ouale spuma, se adauga faina si se da la copt, la foc iute.

Prajitura Sighisoara
Prajitura sfaramicioasa
Prajituri

Prajitura sfaramicioasa

Foaia pentru prajitura sfaramicioasa se face din 250 g zahar, 150 g nuca macinata si 5 albusuri.

Prajitura sfaramicioasa
Scoici
Prajituri

Scoici

Pentru scoici se face un aluat potrivit, care se imparte in cinci parti egale. Este un desert delicios.

Scoici
Prajitura Sandocan
Prajituri

Prajitura Sandocan

Pentru prajitura Sandocan va trebuie ocana de nuca prajita si taiata, 6 oua, o cana de zahar, 4 linguri de faina, 2 linguri...

Prajitura Sandocan
Prajitura Saint-Honore (sau Ariciul)
Prajituri

Prajitura Saint-Honore (sau Ariciul)

Foile pentru prajitura Saint-Honore se fac din 350 g alune, 350 g zahar pudra, 10 albusuri, 2 lingurite de amidon.

Prajitura Saint-Honore (sau Ariciul)
Prajitura Roza in trei culori
Prajituri

Prajitura Roza in trei culori

Prajitura Roza in trei culori se face din 400 g faina, 1 praf de copt, 120 g untura, 120 g zahar, 1 ou si smantana.

Prajitura Roza in trei culori
Prajitura delicioasa Roza
Prajituri

Prajitura delicioasa Roza

Pentru prajitura delicioasa Roza va trebuie oua, zahar, ulei, coaja si zeama de la o lamaie. Este usor de preparat.

Prajitura delicioasa Roza
Prajitura Rita
Prajituri

Prajitura Rita

Pentru prajitura Rita se bat spuma 6 albusuri cu 250 g zahar pudra, dupa care se adauga 100 g nuca macinata.

Prajitura Rita
Prajitura cu crema Regina Maria
Prajituri

Prajitura cu crema Regina Maria

Pentru prajitura cu crema Regina Maria se fac doua blaturi. Aveti nevoie de zahar, cacao, praf de copt si nuca macinata.

Prajitura cu crema Regina Maria
Prajitura rece
Prajituri

Prajitura rece

Pentru prajitura rece se face un blat rece din 600 g biscuiti pisati, 600 g nuca macinata, 600 g zahar pudra.

Prajitura rece
Prajitura cu zmeura si iaurt
Prajituri

Prajitura cu zmeura si iaurt

Prajitura cu zmeura si iaurt este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de faina, zahar, praf de copt,...

Prajitura cu zmeura si iaurt
Urechi de elefant
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Urechi de elefant

Urechile de elefant sunt fursecuri rapide, dar foarte delicioase. Se intinde foaia de foetaj si se presara zaharul granulat...

Urechi de elefant
Bulgarasi de zapada
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bulgarasi de zapada

Bulgarasi de zapada sunt deserturi foarte delicioase. Pune in robot 1/2 cana nuca de cocos, faina, sarea si 1/4 cana de...

Bulgarasi de zapada
Fursecuri cu cacao si susan
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu cacao si susan

Fursecurile cu cacao sunt delicioase. Pentru a prepara aceste fursecuri aveti nevoie de unt, zahar, faina, praf de copt,...

Fursecuri cu cacao si susan
Clatite americane delicioase
Clatite

Clatite americane delicioase

Clatitele americane sunt delicioase. Pentru a prepara aceste clatite aveti nevoie de faina, zahar, praf de copt, bicarbonat...

Clatite americane delicioase
Soricei
Dulciuri

Soricei

Soriceii sunt deserturi de fructe foarte simple si delicioase. Se taie banana in jumatate si se orneaza. Ptr ochi se folosesc...

Soricei
Prajitura Rafaello cu crema
Prajituri

Prajitura Rafaello cu crema

Pentru prajitura Rafaello, foaia se face din 5 albusuri, 200 g zahar tos, 200 g nuca de cocos, ½ de plic de praf de copt si...

Prajitura Rafaello cu crema
Prajitura Petre Roman
Prajituri

Prajitura Petre Roman

Pentru prajitura Petre Roman se coc trei foi, pe dosul tavii. Este o reteta de prajitura clasica, cu doua creme, perfecta...

Prajitura Petre Roman
Prajitura Parisul in flacari
Prajituri

Prajitura Parisul in flacari

Pentru prajitura Parisului in flacari se fac doua blaturi. Aceasta se face in tava patrata si este delicioasa.

Prajitura Parisul in flacari
Prajitura Non Ultra Plus
Prajituri

Prajitura Non Ultra Plus

Usor de facut, pentru prajitura Non Ulta Plus va trebuie faina, zahar pudra, smantana, sare si coaja de lamaie.

Prajitura Non Ultra Plus
Prajitura Negri in pijama
Prajituri

Prajitura Negri in pijama

Pentru prajitura Negri in pijama va trebuie 4 oua intregi, 4 linguri de zahar, 2 linguri de faina si 2 linguri de cacao.

Prajitura Negri in pijama
Prajitura Mimoza cu crema
Prajituri

Prajitura Mimoza cu crema

Pentru prajitura Mimoza cu crema aveti nevoie de 500 g faina, 3 galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar.

Prajitura Mimoza cu crema
Prajitura delicioasa Mimoza
Prajituri

Prajitura delicioasa Mimoza

Pentru prajitura delicioasa Mimoza se bat 2 oua, 250 g zahar, 250 g smantana, 1 praf de copt, 250 g faina si coaja de la...

Prajitura delicioasa Mimoza
Melci
Aluaturi

Melci

Pentru melci crema se face astfel: se amesteca 3 linguri de nuca macinata, 200 g zahar, 2 linguri de cacao si 100 g lapte.

Melci
Prajitura Mascota
Prajituri

Prajitura Mascota

Pentru prajitura Mascota se bat spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga sare si mirodenii, apoi albusurile batute spuma,...

Prajitura Mascota
Prajitura la metru
Prajituri

Prajitura la metru

Pentru prajitura la metru se bat spuma 4 oua cu 300 g zahar, se adauga 100 ml de ulei, 1 praf de copt si 300 g faina.

Prajitura la metru
Prajitura Iulian
Prajituri

Prajitura Iulian

Pentru prajitura Iulian, blatul se face batand albusurile spuma cu o cana de zahar. Este un desert delicios.

Prajitura Iulian
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide