Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un...
Tort cu cireseSe cerne faina, se pune sare, se adauga jumatate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se adauga laptele caldut si se...
Tort de caiseSe cerne faina si se framanta cu o ceasca de apa si doua linguri de untura, pana cand aluatul face basici. Se lasa sa se...
Tort de struguriSe pregateste aluatul astfel: se freaca ouale intregi cu zaharul pana cand devin crema spumoasa. Se adauga untul frecat...
Tort ieftinSe sparg ouale intr-un vas adanc si se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa, se adauga uleiul...
Tort ieftin cu mere raseSe spala ouale si se separa galbenusurile care se freaca spuma cu zaharul. Peste crema se pune pesmetul, in ploaie, se...
Tort cu crema de ciocolataSe pun albusurile intr-un vas emailat si se bat spuma tare cu 200 gr zahar pus cate putin. Operatia se face la cald, fara...
Tort cu crema de cafeaSe pun galbenusurile intr-un vas emailat si se freaca crema spumoasa cu zaharul. Se adauga cacaoa cernuta proaspat, se...
Crema pentru torturiSe pune laptele sa fiarba impreuna cu nucile macinate pana cand laptele scade de tot. Atunci se adauga zaharul si se continua...
Crema cu nuciDin ingrediente facem un aluat care se imparte in 4 parti egale. O parte se amesteca cu 1 lingura cacao si se modeleaza bete...
Prajitura cu bulineSe separa galbenusurile si se freaca spuma cu zaharul. Peste amestec se pune untul si se continua operatia pana cand crema...
Crema pentru fursecuriUntul se freaca spuma cateva minute, dupa care se adauga zaharul si se freaca pana la completa dizolvare. Se separa...
Crema finaSe spala merele, se curata de coaja si se taie felii subtiri care se preasara cu zahar si se stropesc cu rom. Se parfumeaza...
Tort cu mereSe cerne laptele praf impreuna cu praful de cacao intr-o oala emailata, se omogenizeaza si se amesteca cu un sirop din zahar...
Crema de ciocolata cu lapte prafLaptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se...
Crema de lamaieSe fierbe laptele cu zaharul, se adauga vanilia cand laptele se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se spala...
Crema de lapteSe freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, in ploaie, si se continua operatia pana la omogenizare. Laptele se...
Crema pentru cremsnitSe freaca untul, tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa, apoi se pune zaharul si se continua...
Crema de cacaoUntul se freaca spuma cu zaharul pana la completa dizolvare a cristalelor, apoi se adauga galbenusurile pe rand. In crema...
Crema de cafeaSe freaca untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adauga ciocolata dizolvata si ingrosata cu o ceasca de lapte pe...
Crema de ciocolataTortul de iaurt cu nuga si pere este o reteta de tort deosebita. Nu este greu de preparat iar rezultatul este unul...
Tort de iaurt cu nuga si pereLaptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se...
Crema de lamiiePrajitura cu ricotta si nuci este o delicioasa reteta de prajitura de casa, in care branza dulce se combina perfect cu aroma...
Prajitura cu ricotta si nuciSe monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se...
Tarta racoritoare cu nuca, sos caramel si branzaBlatul Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul. Se amesteca...
Tort EleganceSe monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare, pana cand aluatul...
Tarta cu piersici si crema de vanilieFoile de gelatina se rup in bucati mici si se pun la inmuiat cu apa. Se toarna zeama de la lamaie peste zmeura si zahar si se...
Terina cu fructeSe aleg caise bine coapte, se zdrobesc cu o lingura de lemn, se lasa pe un tifon sa se scurga. Se foloseste numai sucul de...
Inghetata de caiseOuale se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa se adauga uleiul cate putin. Se bate in continuu,...
Tort cu mere rasePentru prima etapa a a cestei retete se pregatesc 'Limbi de pisica'. 95g zahar se amesteca cu 120 ml frisca lichida pina se...
JoffrePrajitura cu prune este desertul preferat al toamnei. Savuros si rapid de preparat. Se amesteca untul, la temperatura...
Prajitura cu pruneCheesecake-ul poate fi pregatit si sub forme individuale, ca si cele de briose, nu-i obligatoriu sa faci unul mare. In plus...
Cheesecake tip briosaAlegi pere bine coapte, le speli si le cureti de coaja, apoi le tai felii subtiri de 2—3 cm si le pui la fiert in...
Pere cu sosCureti de coaja sase piersici mari, le scoti samburul, le desfaci in doua si le pui pe lingurii de supa. Intr-o cratita cu...
Piersici delicioaseCureti prunele de coaja, le treci pe razatoarea de sticla si le pui intr-o farfurie adanca, in amestec cu zahar vanilinat si...
Prune cu friscaTitlul acestei retete culinare nu este deloc exagerat, aceasta prajitura chiar este un deliciu. Cu blat pufos si pere aromate...
Tort cu ciocolata, vin si pereSe zdrobesc fructele, se strecoara prin tifon si se pun intr-un castron. In acest timp se amesteca iaurtul impreuna cu...
Inghetata economicaSe incepe prin separarea oualor. Galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar se bat in bain marie, pana ce ouale se gatesc...
Tarta CaramelCureti merele de coaja si le treci pe razatoare de sticla. Amesteci nucile tocate si lasi amestecul deoparte. Pe foc mic faci...
Mere raseFructele de vara sunt foarte aromate si au nenumarate beneficii asupra sanatatii. Acest desert este o salata de fructe...
Desert din fructe de varaCureti fructele de coaja tare de deasupra, le golesti de seminte si de samburi si le tai felii subtiri. Acoperi cu zahar tos,...
Desert din fructeSe freaca untul, tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa, apoi se pune zaharul si se continua...
Crema de cacaoUntul se freaca spuma cu zaharul pana la completa dizolvare a cristalelor, apoi se adauga galbenusurile pe rand. In crema...
Crema de cafeaCureti fructele de frunze si de codite, le speli cu multa apa rece si le pui in borcan de sticla de 10 litri, procedand...
Desert din fructe conservateCureti merele, perele si portocalele de coaja si de seminte, le tai felii subtiri si le pui intr-un castron adanc, cu zahar...
Desert din fructe cu vin spumosSe sparge un ou intr-o farfurie adanca, se pune faina si se amesteca. Se subtiaza cu lapte si pune in aluat o lingura de unt....
Clatite umplute cu mereCureti merele de coaja, le golesti de partea tare din mijloc si de seminte, le pui intr-o cratita cu pereti inalti si le...
Mere cu cremaCureti merele de coaja, le golesti de seminte si de partea tare, dar pastrezi fundul, ca sa le poti umple. Pui in golul...
Mere umplute cu marmeladaClătite pufoase reţetă. Va ies clatite pufoase daca folositi unt frecat cu zahar si bateti albusul si galbenusul separat....
Clătite pufoase reţetăSe curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se taie feliute subtiri, dupa care se pun intr-un vas emailat impreuna cu o...
Clatite umplute cu ciuperciPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslinePrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios