Cozonacul cu caramel, rosekrant, este o varianta delicioasa a clasicului cozonac. Este la fel de pufos si aromat, si poate fi...
Cozonac trandafir cu caramelAluatul pentru clatite se prepara cu 2 ore inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pun in ea 2...
Clatite cu bereMai intai incalzim cuptorul la 180 de grade celsius si pregatim forma. Se unge o forma, cu diametru 20 cm, cu unt si se...
Prajitura cu banane, cocos si afineSe freaca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga vanilia, cacaua si se mai freaca pana se obtine o crema. Se incorporeaza...
Sufleu de oua cu cacaoSe freaca bine galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se obtine o crema spumoasa. Se bat albusurile foarte bine si se...
Sufleu de oua cu vanilieSufleul de portocale sau lamaie este un desert simplu si usor, fructat, cu aroma proaspata. Pentru un aspect deosebit serviti...
Sufleu de portocale sau lamaieSe toarna, intr-un vas, smantana cu faina si se pune sa fiarba pe foc mic, amestecand bine, ca sa nu se faca cocoloase si sa...
Sufleu de smantanaSe fierb intr-o oala laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface...
Sufleu de vanilieSe amesteca faina cu laptele intr-o oala. Se pune vasul pe foc mic, se adauga zaharul si vanilia, amestecand continuu. Dupa...
Sufleu de vanilie IISe amesteca bine untul cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile si faina, se subtiaza aluatul cu laptele si se inglobeaza...
Clatite alunecoaseSe separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu sarea. Untul taiat bucatele se freaca pana se inmoaie si...
Clatite cremoaseSe fierb intr-un vas laptele cu vanilia, ciocolata si zaharul, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se ia vasul de pe...
Sufleu de ciocolataSe topeste intr-un vas untul, se pune faina peste el, se amesteca repede si se subtiaza sosul cu lapte. Se lasa vasul pe foc,...
Sufleu de ciocolata IISufleul este in general un desert fin si apreciat. Iti propunem sa incerci si sufleul de cirese, perfect pentru o dupa-amiaza...
Sufleu de cireseSe spala fructele si se aleg boabele de pe codite. Se acopera fructele cu apa si se fierb impreuna cu zaharul si vanilia....
Sufleu de coacazeSe spala si se curata gutuile, se dau prin razatoare si se fierb intr-un vas cu putina apa. Cand s-au inmuiat si a scazut...
Sufleu de gutuiSe separa galbenusurile de albusuri. Se spala lamaile si se freaca zaharul cubic de coaja, pana se ajunge la partea alba,...
Sufleu de lamaieSe curata merele, se taie feliute subtiri si se pun intr-un vas pe foc, presarate cu 50 gr zahar si stropite cu vin. Cand...
Sufleu de mereSe pune intr-o oala cu apa fierbinte, orezul ales si spalat si se dau cateva clocote. Se strecoara orezul si se pune intr-o...
Sufleu de orezIntr-un bol se pune faina si se amesteca cu jumatate de pahar de lapte. Cealalta jumatate de pahar de lapte se pune intr-un...
Sufleu cu nuca de cocosSe bat albusurile spuma tare cu zaharul si se inglobeaza in ele, putin cate putin, siropul din dulceata, batand mereu cu...
Sufleu cu sirop de fructeSe bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se mai bate pana cand spuma devine sticloasa si nu mai cade de pe tel. Se...
Sufleu de albusSe fierb intr-un vas laptele cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Se amesteca fecula cu putin lapte rece si se adauga in...
Sufleu de bananeDaca iti plac sufleurile, incearca aceasta reteta delicioasa cu branza de vaci. Pentru a prepara acest sufleu de branza avem...
Sufleu de branza de vaciSe spala caisele, se curata de samburi si se dau prin sita. Se freaca galbenusurile cu 200 gr zahar si vanilia pana isi...
Sufleu de caiseSe spala capsunile, se scot coditele si se fierb cu 100 gr zahar, pana se obtine un gem legat. Se raceste gemul de capsuni....
Sufleu de capsuniSe freaca untul pana devine spuma, se adauga galbenusurile si zaharul pudra, se amesteca totul o jumatate de ora. Se pun apoi...
Budinca de visineSe zdrobeste zmeura si se stoarce prin tifon pentru a obtine 600 ml de suc. Sucul obtinut se fierbe cu zaharul pana se leaga....
Budinca de zmeuraSe pun stafidele la macerat cu rom. Se freaca intr-un vas galbenusurile pana devin spumoase. Se toarna peste galbenusuri...
Budinca receSe fierb intr-un vas laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, ca sa se faca o infuzie. Se...
Sufleu cu aluneCaisele se spala, se curata de samburi si se trec printr-o sita foarte fina pana se obtine un piure. Se face un sirop foarte...
Sufleu cu fructeIntr-un vas se pun zaharul, vanilia, faina si galbenusurile. Se amesteca cu lingura de lemn, se adauga laptele cald si se...
Sufleu cu lichiorSe prepara laptele de migdale astfel: se piseaza bine migdalele, se pun intr-un vas si se toarna peste ele laptele clocotit....
Sufleu cu migdaleSe opareste nuca rasnita cu laptele si vanilia. Se amesteca compozitia cu faina, se adauga zaharul si galbenusurile. Se bat...
Budinca de nuciSe fierbe laptele cu vanilia iar cand clocoteste, se pune orezul spalat si se lasa sa fiarba, amestecand mereu. Cand orezul a...
Budinca de orezSe face o crema de vanilie din: zahar, galbenusuri, lapte vanilat, smantana si gelatina. Se curata perele, se taie in patru,...
Budinca de pereSe freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar si se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul, mirodeniile si jumatate din...
Budinca de pesmetSe pune intr-o oala faina amestecata cu laptele rece, apoi se adauga zaharul si untul taiat bucatele. Se pune oala pe foc,...
Budinca de portocaleSe fierbe laptele cu zaharul si vanilia si se imparte in 3 recipiente.O treime din lapte se fierbe cu zeama de fructe...
Budinca in culoriSe dizolva zaharul in lapte fierbinte, se adauga untul si se lasa la racit. Se freaca galbenusurile cu faina si se toarna...
Budinca de smochineSe taie fructele feliute si se lasa la macerat in rom. Se face un sos alb, foarte legat, din unt, faina, lapte si vanilie,...
Budinca de fructeSe freaca untul crema cu zaharul intr-un castron. Se adauga galbenusurile si se amesteca totul pentru a obtine o crema fina....
Budinca de fructe uscateSe fierbe laptele cu grisul, zaharul si vanilia. Cand e gata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si apoi se incorporeaza...
Budinca de grisSe rad lamaile de coaja si se stoarce zeama. Se amesteca cu untul cald, cu zaharul pus treptat si galbenusurile pe rand. Cand...
Budinca de lamaieSe freaca untul cu zaharul, vanilia si galbenusurile puse pe rand. Se obtine o crema spumoasa. Macul pisat se fierbe cateva...
Budinca de macSe curata merele si se taie feliute. Se unge forma cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de paine, unul de mere...
Budinca de mereSe bat ouale intr-un castron cu sare, zahar si scortisoara. Se toarna deasupra laptele. Se rupe painea bucatele si se pune in...
Budinca de mereSe freaca branza de vaci cu galbenusurile, se adauga smantana, zaharul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si...
Budinca de malai cu branza de vaciSe freaca untul cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, franzela inmuiata in lapte si data prin sita. Se amesteca totul cu...
Budinca de fragiSe spala capsunele, se curata de codite si se trec prin sita. Piureul rezultat se fierbe cu zaharul pana se ingroasa. Se...
Budinca de capsuniSe scot samburii din curmale, se tin fructele cateva ore in rom si apoi se trec prin sita. Se tapeteaza o forma cu piscoturi....
Budinca de curmalePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslinePrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios