Ardeii rosii sint mai gustosi. Se pot intrebuinta si 2-3 gogosari. Se coc separat ardeii, vinetele si rosiile. Rosiile se coc...
Vinete cu ardei si rosiiSe da prin masina de tocat ceapa si gogosarii si se pun impreuna cu uleiul sa se rumeneasca putin. Fasolea se fierbe separat...
Gogosari cu fasole boabeSe taie gogonelele cubulete, gogosarii si ardeii taiati feliute, iar morcovul se da pe razatoarea mare. Se pregateste sosul...
Ghiveci grecescSe coc vinetele si gogsarii, se pun la scurs, se toaca, se pun intr-un vas mare si se amesteca cu oettul, uleiul, zaharul si...
Salata de vinete cu gogosariArdeii spalati, curatati si scursi de apa, se pun intr-un vas (lighean). Pe o coala mare de hirtie sau in alt vas se amesteca...
Ardei pentru umplutSe taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul, zaharul, otetul, pasta de tomate, 2-3 foi de dafin, sare si...
Gogosari aperitivSe da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati. Se pune la foc uleiul, cind este...
Sos de ceapaSe coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei...
Zacusca pentru iarnaSe curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare...
Ghiveci pentru iarnaSe fierbe conopida in apa cu sare. Se fierb cepele taiate felii in otet diluat cu apa, in care se adaugasosul de rosii sau...
Zacusca de conopidaSe coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund ( se pot toca numai vinetele iar gogosarii se taie...
Zacusca de vinete si gogosariSe coc ardeii. Se curata. Nu se spala, nu se scurg de zeama. Se taie taitei. Intr-o cratita se pun uleiul, ardeii, otetul,...
Zacusca de ardei cu miereToate ingredientele se toaca la dimensiuni de 2-3 cm, se amesteca bine si se pun in borcan, butoi. Otetul se fierbe cu sarea,...
Salata pentru iarnaSe aleg ardei grasi, fara urme de loviri, se taie in jurul coditei un capacel si se curata de seminte. Se taie varza...
Ardei umpluti cu varzaToate zarzavaturile (afara de ceapa si rosii) se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 2-3 ore. Ceapa se caleste...
Ghiveci de gogosari, ceapa, fasole verdeSe alege fasolea verde mai cruda, fara ata, se spala si se crapa prin mijloc in doua. Se pune uleiul intr-o cratita mare la...
Fasole verde pentru conservaVisinele se spala bine la jet de apa, li se scot samburii, apoi se amesteca usor cu zaharul si cu aspirinele pisate. Se pun...
Visine pentru placintaConserva de zarzavat pentru ciorbe este ideala la orice fel de mancare, nu doar la ciorbe. Pentru aceasta reteta de conserva...
Conserva de zarzavat pentru ciorbeSe toaca varza si se pune intr-un vas cu 30 gr. de sare. Se toaca ceapa, se da pe razatoare zarzavatul si se caleste in ulei...
Gogosari umplutiSe desface conopida in buchetele, care se fierb 10 minute in apa clocotita si putin sarata. Separat, se trec rosile prin...
Conopida conservataSe coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga. Ardeii si gogosari se coc si se curata, ceapa se caleste 10 minute. Se ia...
Ghiveci de vineteMerele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se adauga restul ingredientelor. Se fierbe o ora si...
Zacusca frantuzeascaSe coc vinetele, se lasa sa se scurga, se spala si se toaca obisnuit, ca pentru salata. Se coc gogosarii, se curata si se...
Zacusca din vinete si gogosariSe spala si se da pe razatoare telina si morcovii, apoi se pune totul la calit cu 250 ml de ulei. Se toaca ceapa si se...
Zacusca din morcovi si mereSe spala bine ardeii, se curata de cotoare si lamelele albe, se oparesc 2 minute in apa clocotita si putin sarata, apoi se...
Ardei pentru umplutSe curata vinetele, se spala si se taie in rondele. Se curata gogosarii, apoi se taie in cuburi mici. Se prajesc pe rind...
Aperitiv de vinete si gogosariSe spala separat legumele, se lasa sa se zvinta, apoi se taie in felii potrivit de subtiri. Se pregatesc sticle de 500 ml ori...
Delicatese de legumeSe spala fiecare leguma separat si se curata. Morcovii, vinetele si dovleceii se taie in rondele, ardeiul gras in felii mici...
Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras si fasole verdePentru ca rosiile sa se pastreze intregi, se aleg bucati rotunde nelovite, carnoase, nu prea mari, coapte, dar inca tari si...
Rosii conservate intregi (in apa)Se aleg dovlecei foarte mici, daca se conserva intregi (aceeasi reteta este valabila si pentru dovlecei mari). Dovleceii se...
DovleceiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAre gust de vara si de post. Ingrediente putine dar atat de gustoase...
Mancare de rosii cu ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce