Tomatele galbene in suc de rosii se pastreaza excelent pentru iarna si pot fi folosite la diverse preparate.
Tomate galbene in suc de rosiiZacusca tocata si pastrata la borcane, peste iarna, este numai buna pentru mesele din perioada postului si nu numai.
Zacusca tocataPasta de rosii cu bulion este bun in sezonul rece pentru diferse preparate, de la ciorbe, la mancaruri de post.
Pasta de rosii cu bulionCompotul de cirese galbene este o modalitate buna de pastrare a fructelor sezoniere si in perioada iernii.
Compot de cirese galbeneDulceata simpla cu mure este ideala atat pentru micul dejun, cat si pentru desert, pentru clatite cu dulceata sau prajituri...
Dulceata simpla cu mureCompotul de prune cu scortisoara inlocuiest cu succes orice fel de suc sau sirop din comert si poate fi consumat in orice...
Compot de prune cu scortisoaraMagiunul de prune este ideal pe paine cu unt, la micul dejun, alaturi de o cafea aburinda sau de un ceai aromat.
Magiun de pruneRosiile cu ardei pentru ciorbe se pot pastra excelent pentru sezonul rece si se pot folosi ca atunci cand sunt proaspete.
Rosii cu ardei pentru ciorbeCastraveţi bulgăreşti reţetă. Castravetii murati cu Pikant Fix se pastreaza mai bine si pe termen mai lung.
Castraveţi bulgăreşti reţetă cu Picant FixToata lumea iubeste ardeii grasi umpluti cu varza, pusi la borcan si acriti inainte de prima zapada.
Ardei grasi cu varza albaZarzavatul pentru iarna este intotdeauna binevenit in gospodarie, iar cel deshidratat se poate pastra si folosi luni in sir.
Zarzavat deshidratat pentru iarnaSpanacul se poate pastra foarte bine si la borcan, nu numai in congelator si este la fel de bun si hranitor.
Conserve de spanacCastravetii murati sunt o foarte buna garnitura la fripturi, tocanite etc., indiferent de anotimp.
Castraveti murati dieteticDovleceii sterilizati se pot folosi cu succes in sezonul rece, fie ca ingredient pentru mancare sau ca salata.
Dovlecei sterilizatiVerdeturile pastrate pentru iarna se pot folosi la mancaruri atunci cand nu se gasesc cele proaspete pe piata.
Verdeturi pastrate pentru iarnaRosiile sterilizate in apa cu sare pot inlocui cu succes rosiile proaspete in anotimpul rece.
Rosii sterilizate in apa cu sareZacusca de vinete este un mod minunat de a te bucura de gustul lor si iarna. Zacusca este delicioasa si nu e deloc greu de...
Zacusca de vinete cu rosii si ardeiVegeta de casa este o conserva de legume foarte aromata, potrivita de pus pentru iarna ca sa ne bucuram de gustul legumelor...
Vegeta de casaDulceata de agrise confera o savoare aparte clatitelor, iar combinatia agrise-clatite este numai buna pentru un moic dejun...
Clatite americane cu dulceata de agrisePentru razatura de lamaie a la Mircea lamaile se spala si se rad de coaja. Razatura astfel obtinuta se amesteca cu zahar. Se...
Razatura de lamaie a la MirceaZacusca de dovleac este delicioasa si se prepara foarte usor, va fi numai buna la iarna. Pentru zacusca de dovleac se curata...
Zacusca de dovleacPentru ardei grasi umpluti cu varza si conopida se da pe razatoarea mare varza si morcovul. Se freaca cu sare. Se taie...
Ardei grasi umpluti cu varza si conopidaPentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de...
Slanina la saramuraPentru serbetul delicios de lamaie se fierbe zaharul cu apa, iar dupa ce s-a legat siropul, se ia de pe foc si se lasa la racit.
Serbet delicios de lamaiePentru serbetul aromat de zahr ars, intr-o cratita punem 300 g zahar la ars, dupa care se stinge cu 2 pahare de apa.
Serbet aromat de zahar arsCondimentul creol se poate folosi la pui, cartofi prajiti sau popcorn. Pentru prepararea acestui condiment aveti nevoie de...
Condiment creolCondimentul cajun este delicios si se pot folosi mai ales la mancarurile cu carne. Pentru preparare aveti nevoie de paprika,...
Condiment cajunCondimentul italian poate fi folosit pentru specialitatile italiene. Pentru prepararea acestui condiment aveti nevoie de...
Condiment italianEsenta de citrice se poate folosi la deserturi sau la prepararea unor cocktailuri. Pentru preparare aveti nevoie de...
Esenta de citriceCondimentul sarea bucatarului este ideal pentru orice reteta care necesita sare. Se prepara din sare de mare, usturoi pudra,...
Condiment sarea bucataruluiOtet aromat cu zmeura se foloseste la prepararea salatelor si pentru aceasta veti avea nevoie doar de otet din vin alb si de...
Otet aromat cu zmeuraCoaja de lamaie confiata se adauga la prajituri, deserturi sau bauturi. se curata coaja de lamaie, se pastreaza numai partea...
Coaja de lamaie confiataFasolea verde conservata cu ardei poate fi folosita pentru ciorbe sau tocanite. Pentru a prepara aceasta mancare cu legume...
Fasole verde conservata cu ardeiGhiveciul de legume cu orez este o mancare cu legume traditionala si foarte delicioasa. Se spala bine rosiile si se storc...
Ghiveci de legume cu orezPentru chisalita se scot samburii din prune. Se dau prunele prin robot si se dau la fiert. Daca nu sunt destul de zemoase, se...
ChisalitaRosiile la borcan sunt conserve foarte utile in timpul iernii. Se taie rosii spalate in sferturi. Se aseaza in borcan si la...
Rosii la borcanPentru prune si struguri murati se spala prunele si strugurii si se pun in borcan impreuna cu batul de scortisoara. Se...
Prune si struguri muratiTocana de legume pentru iarna este ideala pentru mancaruri cu carne sau peste. Pentru a prepara aceasta tocana aveti nevoie...
Tocana de legume pentru iarnaVinetele conservate sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 5 kg vinete, 3 lg sare si conservant.
Vinete conservate intregiMerele rase conservate sunt delicioase. Pentru a prepara aceste mere conservate aveti nevoie de 4 kg mere, 10 lg zahar si...
Mere rase conservateZarzavatul pentru ciorbe si alte mancaruri este delicios. Pentru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 3 kg ardei sau...
Zarzavat pentru ciorbe si alte mancaruriSalata ruseasca cu gogonele este delicioasa. Pentru a prepara aceasta salata aveti nevoie de 3 kg gogonele, 1.5 kg ceapa, 1...
Salata ruseasca cu gogoneleSfecla conservata cu chimen este deliciosa. Pnetru a prepara aceasta conserva aveti nevoie de 3 kg sfecla, 6 lg zahar, otet,...
Sfecla conservata cu chimenPentru a prepara zarzavatul pentru supe de post aveti nevoie de 3 kg morcovi, 2 teline, 2 pastarnac, 500 ml ulei, sare,...
Zarzavat pentru supe de postTocanita cu fasole boabe este delicioasa. Pentru a prepara aceasta tocanita aveti nevoie de 3 kg ardei kapia, 2 kg fasole...
Tocanita cu fasole boabePrunele conservate in zahar sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de conserva aveti nevoie de 2 kg prune, 15 lg...
Prune conservate in zaharSosul pentru pizza de casa este mult mai sanatoasa si delicioasa decat cel cumparat. Pentru aceasta se macina ardei, ardeiul...
Sos pentru pizzaSosul cu gogosari murati se serveste cu friptura, piure de cartofi sau orez. Inatai se spala bine gogosarii si se curata de...
Sos cu gogosari muratiUleiul cu chili se adauga la mancaruri, se pun cateva picaturi la inceput. Pentru aceasta se pune uleiul intr-o craticioara...
Ulei cu chiliPentru un chutney de mere cu ghimbir si ardei iute se spala merele si se dau prin robot sau razatoare. Se rade si ghimbirul,...
Chutney de mere cu ghimbir si ardei iuteRelish de ardei si gogosari este o conserva de legume foarte util cand ne grabim cu mancare sau nu avem la indemana legume...
Relish de ardei si gogosariO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post