Ciresele se curata de samburi, dupa care se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa 12 ore. Se pun apoi pe foc, impreuna cu...
Dulceata de cirese albeSpalam prunele apoi le curatam de codite si le punem in apa clocotita pentru cateva minute dupa care incepem sa le decojim....
Magiun de pruneCuratam si spalam prunele apoi le lasam peste noapte la temperatura camerei cu fructoza. Se fierb prunele 4 ore. Gemul...
Gem de pruneAm curatat merele de coaja si samburi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa....
Marmelada de mereSe spala si se curata de codite murele. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare cu fructoza. Se fierb aproximativ 2 ore si...
Dulceata de mureSe spala afinele si se curata de codite. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare (sa permita amestecatul) se adauga fructoza....
Dulceata de afine montiAcest tip de gem imi aduce adesea aminte de copilarie, de prajiturile, placintele, dulceturile si bucatele pregatite de...
Gem de corcoduseAm curatat perele de coaja si sambururi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa....
Marmelada de perePortocalele se curata de coaja (lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le...
Marmelada de portocalePrunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider...
Gem de prune cu nucaDulceaţă de căpsuni reţetă. Spalam capsunile, le lasam la scurs, le indepartam cozile si le taiem marunt. Trebuie sa le...
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu vin albSpalam piersicile, le lasam sa se scurga, se scot samburii, se taie marunt, se cantaresc 1.000 gr. Se masoara 100 ml campari....
Dulceata de piersici cu campariCaisele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-o oala si se presara zaharul peste ele, lasandu-le 2-3 ore ca sa-si...
Gem de caiseSe tine coaja de portocale 24 de ore in apa rece. Se arunca apa, se pun cojile in cratita pentru dulceata, se pune apa numai...
Pasta de portocaleSe sterg gutuile, se taie in patru si se pun in cratita pentru dulceata. Se pun si merele taiate felii. Se acopera cu apa si...
Peltea de gutuiSe fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se preseaza usor cu...
Peltea de portocaleSe spala merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in cratita de dulceata cu 1 l de apa. Cand fructele s-au inmuiat, se...
Peltea de trandafiriSe aleg capsuni foarte coapte, se spala si se scot coditele. Se paseaza bine capsunele si se pune piureul in cratita de...
Gem de capsuneSe taie pulpa de dovleac in cubulete, se acopera cu zaharul si se lasa 2 ore. Se toarna apa clocotita peste caisele taiate...
Gem de dovleacSe spala gutuile, se curata, se scot casutele cu samburii si se taie pulpa felii. Feliile se acopera cu apa si se fierb in...
Gem de gutui cu migdaleSe dau prin masina de tocat feliile de pere si se pun intr-o cratita cu 1 kg de zahar. Se fierbe piureul pe foc mic, pana se...
Gem de pere si mereSe rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita...
Gem de portocaleSe presara prunele cu zahar si se lasa in cratita pentru dulceata 12 ore. Se pune cratita pe foc pana se topeste tot zaharul....
Gem de pruneSe spala prunele si li se scot samburii. Se pun intr-o cratita care sa le cuprinda si se asaza pe foc, la flacara foarte...
Magiun de pruneSe spala caisele, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele si zaharul (optional) in cratita pentru dulceata. Se...
Marmelada de caiseSe aleg 300 g flori de trandafiri pentru dulceata si se taie cu o forfecufa partea alba (de la baza petalelor). Se cantaresc...
Dulceata de trandafiriSe rade coaja galbena si se stoarce zeama din grepfrut. Cojile albe se tin in apa rece 3-4 zile, schimband mereu apa. Se...
Dulceata din coaja de grepfrutSe zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la...
Dulceata mozaicSe pun caisele in cratita pentru dulceata, alternand un rand de caise cu unul de zahar. Se lasa 12 ore, scuturand cratita din...
Gem de caiseSe aleg fructe proaspete si foarte sanatoase. Se scot samburii cu un aparat special sau cu un ac. Intre timp, se leaga...
Dulceata de cirese negreDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSe pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja...
Dulceata de nuci verziSe rad portocalele de coaja galbena si se lasa 2 zile in apa rece, pana patrunde usor furculita in ele. Se scot, se scurg de...
Dulceata de portocaleSe preseaza jumatatea de lamaie si se pastreaza sucul. Coaja se arunca. Cealalta lamaie se taie in felii subtiri. Se amesteca...
Dulceata de lamai, piersici si pereSe aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se
Dulceata de struguriSe aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite...
Dulceata de prune umplute cu nuciSe vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie....
Dulceata de trandafiriSe aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din...
Dulceata de caiseCaisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros....
Dulceata de caise verziSe spala cu atentie si grija capsunele, se scurg si se pun in cratita pentru dulceata, alternand un rand de fructe cu unul de...
Dulceata de capsuneSe spala, se aleg ciresele si se scot coditele si samburii cu un ac sau cu instrumentul special. Se pun in cratita de...
Dulceata de cirese amareSe sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se...
Chitonoaga de gutui (pasta)Se taie cojile de portocala feliute. Se pun cojile intr-o cratita, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana se inmoaie. Se...
Coji de portocale confiateSe curata portocalele, se tin cojile in apa rece trei zile, schimband apa de doua ori pe zi. Se scurg de apa si se fierb...
Coji de portocale confiateFructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert. Cand incepe sa...
Dulceata de catinaSpalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii. Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau crestam putin...
Dulceata de pruneSe aleg piersici bine coapte, dar mai tari. Se spala, se inlatura samburele si se taie in felii subtiri. Se amesteca bine cu...
Dulceata de piersiciSe aleg mere coapte, dar acrisoare la gust, se spala si se taie felii subtiri. Se acopera cu apa calda si se fierb cateva...
Marmelada de mereSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereSe aleg fructe foarte coapte, se spala si se curata de samburi. Se trec prin masina de tocat carne, se pun intr-o oala cu...
Marmelada de prune brumariiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciRulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce