Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu...
Marmelada de prune decojiteSe curata fructele de coaja, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana de apa. Se fierb la...
Marmelada de piersiciSe spala fructele, se curata de codite si de samburi, se pun intr-un vas curat, acoperite de zahar. Se lasa zece ore asa,...
Visine conservateSe spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se...
Gem de caiseGemul de cirese poate fi pregatit de tine chiar acasa, fara conservanti. Il vei putea folosi iarna la diferite retete de...
Gem de cireseGemul de capsuni imi aduce aminte de bunica, mereu ma intrebam oare ce tot mestereste la borcanele alea de iese un gem...
Gem de capsuni a la bunicaSe spala fructele si se decojesc, dupa care se curata de samburi. Se despart in doua parti: o parte se pune in vasul de...
Gem de piersiciSe spala prunele, se curata de samburi, se pun desfacute in jumatati in vasul de dulceata si se acopera cu zahar. Printre...
Gem de prune brumariiSe spala fructele, se taie felii cu lama ascutita a unui cutit si se pun intr-un vas special. Se pune vasul pe foc mic...
Gem de prune dulciSe spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa...
Marmelada de caiseSe spala fructele si se taie felii subtiri, se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic pana cand s-au inmuiat bine. Se...
Marmelada de gutuiSe amesteca fructele ramase dupa pregatirea siropurilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa,...
Marmelada de cirese, visine si capsuniSe spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii...
Dulceata de caise coapteSe spala fructele si se curata de samburi. Se pun intr-o vas special de dulceata, se acopera cu 1 kg de zahar si se lasa 10...
Dulceata de cirese albeSe spala ciresele, se curata de samburi si se pun intr-o oala speciala de dulceata. Se acopera cu zahar, se lasa 10 ore, dupa...
Dulceata de cirese amareDulceaţă de căpsuni reţetă. Se curata capsunile de frunze, se spala in mai multe ape reci, apoi se aseaza in vasul de...
Dulceaţă de căpsuni reţetăSe spala si se curata zmeura, se aseaza in vasul de dulceata si se acopera cu zeama de lamaie. Se pune peste fructe zaharul...
Dulceata de zmeura fara conservantSe aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se pun sa fiarba in sirop de zahar si apa bine legat. Fructele se pun...
Dulceata de coarneSe face siropul pe foc moale pana cand este bine legat. Petalele de trandafiri speciali de dulceata se spala si se freaca in...
Dulceata de trandafiriSe pun prunele intr-o strecuratoare si se introduc in apa care clocoteste pentru doua minute. Se decojesc repede apoi se...
Dulceata de prune decojiteSe pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala gutuile, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe...
Dulceata de gutui cu nuci si scortisoaraSe culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita,...
Dulceata de caise verziTaie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...
Gem de mere cu miereGutuile necojite, spalate si taiate se fierb in putina apa, se paseaza. Se fierb in continuare la foc mic, la inceput fara...
Jeleu de gutuiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAfinele negre in totalitate le curatam si le spalam. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm,...
Gem de afineLa sfarsitul lui octombrie macesele sunt coapte complet, piscate de bruma, dar inca nu moale, se curate cu o foarfeca de...
Magiun de maceseMerele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe...
Marmelada de mereMosmoanele coapte bine la inceputul lunii noiembrie se spala bine, apoi le zdrobim cu mana intr-o cratita emailata. Turnam 2...
Marmelada de mosmoaneCantitatea dorita de pepene galben se curata de samburi si coaja, dupa spalare , apoi se taie in cubulete mai mici si se pun...
Gem de pepene galbenPorumbele atise de bruma din luna octombrie, deci porumbele coapte bine, se curata, si, adaugand putina apa se fierb, sub...
Marmelada de porumbeDupa ce se spala, prunele se taie in 5 – 6 felii, se indeparteaza samburii, pulpa se pune intr-o oala emailata cu volum...
Gem de pruneDupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute....
Gem de piersiciDupa spalare, caisele se curata de samburi, se desfac in doua, apoi se taie in 4 – 5 bucati, se pun intr-o cratita...
Gem de caiseDupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se...
Marmelada de caiseSe spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja...
Gem de portocalePentru a face gem de coacaze, coacazele spalate se scot bob cu bob de pe ciorchini. Se macina in masina de carne prevazuta cu...
Gem de coacazeCantitatea dorita de struguri cu coaja groasa se spala dupa ce boabele s-au luat de pe ciorchini, se scoate miezul din...
Gem de struguriFructele dudului (agudului) se culeg din pom si dupa spalare, se scoate fructul de pe codita si se introduc intr-o oala...
Gem de dudeDupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut....
Gem de fraguteZmeura proaspat culeasa o alegem pemtru ca sa nu se strecoare boabe mucegaite si stricate. Zmeura curatata – daca nu a...
Gem de zmeuraNumite si mure de pamant, crescute pe vrejuri intepatoare ale arbustilor fructiferi, aceste fructe rare se aleg foarte atent...
Gem de mureCantitatea necesara de visine proaspat culese, de culoare visniu inchis, se curate, se spala si se indeparteaza samburii....
Gem de visineDintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica, cea mai buna era cea de nuci verzi. Un adevarat rasfat...
Dulceata de nuci verziPunem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le...
Dulceata de cirese galbeneGemul de capsuni este o metoda foarte buna de a pastra aroma fructelor pe tot parcursul anului. Este de preferat a se face...
Gem de capsuniLa 2.5 kg gogonele, mici micute mititele, am pus 2.5 kg zahar si 2 kg apa, 2 lamii, 4 pliculete de zahar vaniliat. Curatam...
Dulceata de gogonele umplute cu nucaDulceata de gutui este delicioasa, parfumata. Daca ii adaugati si cateva cuisoare si stelute de anason, aroma va fi...
Dulceata de gutui cu anasonDulceata de gutui bastonase este absolut delicioasa. In aceasta reteta de dulceata de gutui de casa veti invata cum sa...
Dulceata de gutui bastonaseAm curatat prunele. Le-am feliat la robot. Am pus in cratita apa si zaharul, am amestecat putin si am pus prunele. Am...
Dulceata de prune bistriteDulceata de mere cu scortisoara este in primul rand sanatoasa, apoi este foarte delicioasa! Este o reteta de dulceata de mere...
Dulceata de mere cu scortisoaraO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post