Se folosesc pulpele din fata, ficatul, maruntaiele si carnea cazuta din abdomen la transare. Se fierbe sub presiune pana se...
Pateu de iepurePicioarele de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape....
Racitura (Piftie)1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand...
AspicSe spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...
Salata de creier de boeufToba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...
Toba de porcCarnea de pasare se pune intr-un vas, pe foc, cu vin rosu amestecat cu 50 ml coniac. Se lasa sa fiarba pana carnea se...
Rulouri cu pui si ciuperciSe bate pieptul de pui(ca pentru snitel si se sareaza)dupa care se intinde si se pune cascavalul taiat felii subtiri, carnea...
Rulada de puiSe taie slanina astfel incat sa se obtina folii subtiri si late (se foloseste la impachetat). Se insereaza in muschiul de...
Muschi impanatCarnea se toaca. Intr-o cratita se caleste ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a calit se adauga si carnea tocata si se caleste...
Chek de carneMaioneza cu mustar, sare si zeama de lamiie, ca sa fie putin mai picanta, se subtiaza cu vinul si se aromeaza cu tarhonul....
Cremvursti cu maionezaSe incorporeaza cu carnea tocata verdeata , usturoiul, ouale, sarea si piperul. Se fac bilute care se dau prin faina si se...
Chiftelute in pat de aluatPieptul se taie cubulete (e recomandat sa fie congelat) si se fierbe in apa cu putina sare sau vegeta. Morcovii si telina se...
Salata de puiSe dau maruntaiele prin masina de tocat cu ceapa marunt tocata, cruda sau putin prajita, uleiul si miezul de la o felie de...
Drob de miel (special de Paste)Se spala foarte bine carnea, dupa ce in prealabil s-a taiat in cubulete. Se caleste bine in tigaie cu ulei. Intr-o oala mica...
Becri meze - Pork appetizerFiecare corn si fiecare crenvurst se taie in doua pe lat. Jumatatile de corn se scobesc de miez, se pune in fiecare...
Cornuri cu crenvurstiCarnea se spala si se sterge apoi se taie cuburi. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se curata ceapa si se toaca. Se...
Frigarui de pui pe salata verdeSe taie carnea in cuburi. Usturoiul se toaca si se amesteca cu 5 linguri ulei, suc de lamiie si curry. Carnea se lasa la...
Frigarui de pui cu legumePiinea se moaie in apa se stoarce si se amesteca cu carnea tocata, patrunjel, ceapa maruntita, ouale si condimente. Se coc...
Chiftelute grecestiSe lasa aluatul sa se descongeleze apoi se taie 16 cercuri de cite 6 cm diametru. Se pun cerculetele in forme pentru briose...
Chiftelute pe pat de aluatSe coc clatite obisnuite, cu apa minerala in aluat. Sosul alb: se pune la fiert laptele, oprind citeva linguri in care se...
Clatite cu pui si curryO ceapa se taie inele iar cealalta se toaca fin. Piine se despica pe lungime si se indeparteaza o parte din miez. Se unge pe...
Rulouri de piine cu suncaSe taie pe lung pieptul de pui, iar ficateii se taie in doua. Se inveleste pieptul de pui si ficatelul in feliile de costita,...
Rulouri cu piept de pui si ficateiPieptul de curcan si toate resturile de friptura de curcan se asaza pe farfurie, iar peste ele se toarna un sos maioneza...
Piept de curcan cu sos tartarFicatul se tine in lapte rece cam 10-12 ore. Se acopera cu felii de slanina si se pune la fiert in baia de apa la cuptor....
Pateu de ficat in aspicSe face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se...
Cornulete cu suncaSe face un amestec din mirodenii, 2 cani de apa rece, sare, usturoiul se piseaza si se amesteca toate. Burta se cresteaza un...
Rulada de carneCrema de creier este un aperitiv gustos. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, ulei, lamaie si ceapa.
Crema de creierSe freaca untul spuma, se adauga galbenusurile, sare, sunca taiata marunt, albusurile batute spuma, patrunjelul taiat si atit...
Galuste de pesmet cu suncaSe scot piciorusele de la ciperci, se curata si se spala sub jet de apa. Palariile ciupercilor , spalate si zvintate, se...
Ciuperci umplute cu creierSe alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in...
Budinca de carne cu sos de smintinaCartofii se fierb si ze zdrobesc bine. Se amesteca cu unt, oul crud si faina. Se pune putina sare. Se face un sul din aluatul...
Crochete de parizerPentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde o foaie care se taie patrate. Se pune...
Crochete cu carneSe spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in...
Piftie de porcTaieteii fierti fierti in apa cu sare si strecurati se amesteca cu untul, sunca taiata marunt, galbenusurile, albusurile...
Budinca de taietei cu suncaSe curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare. Apa trebuie sa completeze jumatate din...
PiftieSe curata ficatii de pasare si se tin in lapte citeva ore. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cind apa clocoteste,...
Ficat de pasare in aspicSosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma de semiluna care se numeste "mezzaluna" 2 manunchiuri de patrunjel...
Lingua al bagnetto rossoDin aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa de ½ cm, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua...
Pateuri cu carneSe bat ouale (mai intii albusurile), se adauga faina, iaurtul(smintina), sarea si restul de arome. Se amesteca bine, se...
Aperitiv ZestranSe fierbe conopida desfacuta in buchetele, in apa cu sare, se scurge bine de apa, se pune intr-o tigaie in unt fierbinte si...
Conopida cu parmezanSe spala bine heringii, se despica pe burta si se tin in apa calduta 5-6 ore. Se scot din apa, se trage pielita si se...
Chiftelute de heringi sau scrumbii sarateMuschiul sa taie nu foarte gros, dupa care se bate si se presara cu sare si piper (dupa gust). Se face o compozitie din...
Rulouri de porc cu susanse amesteca 4 galbenusuri cu untul, smintina, cascavalul ras, carnea taiata, albusurile batute spuma si putin bicarbonat. In...
Chec aperitiv cu brinza si carneBudinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase.
Budinca de creier cu sosCeapa taiata pestisori si ficatul bucati potrivit de mari, se prajesc in 100 gr. unt, pina cind ceapa se inmoaie bine. Se...
Budinca de ficatFeliile de parizer se curata de coaja si se rasucesc in forma de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o scobitoare ca sa nu se...
Cornete de parizer umpluteSe dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din...
Pirjoale de ficatSe bate bine faina cu laptele ca sa nu faca cocoloase, se adauga untul si se pune pe foc amestecind mereu cu lingura. Se lasa...
Budinca de suncaIntr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina. Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare. Se da...
Crochete bechamelSe fierbe carnea, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri. Feliile se pun pe un platou si deasupra se...
Vitello tonnatoCeapa curata se toaca, se amesteca apoi caperele si carnea tocata si se framinta. Se condimenteaza cu sare, piper si boia....
Perisoare pe rondele de castravetePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel