Se coc vinetele, se curata, se lasa sa se scurga, se toaca, se incorporeaza cu ouale batute usor si faina, adaugandu-se sare...
Chiftelute de vineteSe spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime. Se presara in interior cu putina sare si se lasa o...
Vinete umpluteSe fierbe conopida in apa cu sare. Apoi se strecoara, se pune pe un platou, se presara cu putina sare si se lasa sa se...
Conopida cu maionezaConopida se fierbe si se desface buchetele. Se asaza un rand de conopida intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se...
Conopida italieneascaSe fierb ouale tari. Conopida, desfacuta buchetele, se fierbe circa 10 minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina...
Apertiv cu conopidaArdeii se curata de cotor si seminte. Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Apoi se toaca impreuna cu miezul de...
Ardei umpluti cu vineteMorcovii, telina si cartofii se taie cubulete. Se adauga sfecla, coapta in prealabil si taiata de asemenea cubulete. Se...
Ardei umpluti cu legumeSe curata dovleceii de coaja, dupa care se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se strecoara si se taie cubulete. Se...
Gustare de dovleceiAcest aperitiv este foarte delicios si usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de ardei, branza,...
Ardei umpluti cu branzaSe coc vinetele cu coja cu tot in cuptor. Dupa ce se coc le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit incepem sa le decojim de...
Crema de vinete ardeleneascaFierbem pieptul de pui impreuna cu 1 cubulet de concentrat cu de supa de carne, apoi scoatem oasele din ele si le dam prin...
Pateu de puiSe taie cascavalul in cubulete, apoi se sfarma cu furculita. Se adauga frisca si amestecam pana obtinem o compozitie care se...
Crema camembertAluatul este un aluat de taitei si se face din: 1 ou, sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pentru a rezulta...
Pachetele de primavara, specific chinezescSe incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Taiem aluatul in cerculete cu diametrul de 11 cm, folosind gura unui pahar. Asezam...
Aperitiv parizian cu branza, rosii si pestoAm mixat bine dovlecelul. Apoi am adaugat avocado si zeama de lamaie. Apiam adaugat spanacul si restul de ingrediente....
Pateu de spanacSe fierbe fasolea si se pasireaza. Se adauga miezul de paine, inmuiat in putin lapte si stors, ceapa tocata marunt si calita,...
Chiftelute de fasoleSe curata ardeii de cotor si seminte, dupa care se umplu cu o pasta obtinuta din amestecul celorlalte ingrediente indicate....
Cosulete din ardeiArdeii se curata de cotor si seminte, dupa care se taie felii subtiri. Apoi, impreuna cu ceapa tocata marunt, se inabusa in...
Gustare de ardeiSe prepara un aluat de clatite, inlocuind laptele cu bere, dupa care se pune deoparte (Aluatul trebuie sa fie mai consistent...
Fasole verde in aluatSe curata castravetii si se taie rondele foarte subtiri. Se pun apoi intr-o farfurie adanca si se lasa sa stea la frigider o...
Sos cu castravetiCuratam doi castraveti si ii taiem rondele potrivite ca grosime. Se pun apoi intr-un mixer impreuna cu branza, taiata cub...
Aperitiv rece cu castravetiPentru sos: 1 lingurita de faina, 200 ml suc de rosii Castravetii se curata de coaja, se taie bucati de circa 10 cm lungime...
Castraveti umpluti cu carne de vitaSe spala castravetele, se indeparteaza capetele cu un cutit, dupa care se taie in 4 bucati, fara a se curata de coaja, si se...
Castraveti umpluti cu ansoaCastravetii se scobesc si se pun deoparte sa se scurga. intre timp, se pasireaza galbenusurile. Frecam untul, dupa care se...
Castraveti umpluti cu ficateiRosiile se spala, se taie un capac, se scoate cu grija interiorul, apoi se sareaza si se presara piper macinat. Intr-un vas...
Rosii umplute cu mozzarellaVinetele se coc, se decojesc si se toaca cu un tocator de lemn. Facem o maioneza din cele doua oua si ulei si o amestecam cu...
Vinete cu maionezaClatitele se umplu cu carnea tocata. Marginile se indoaie, facand niste pernite. Le pregatim ca pentru pane, prin faina, ou...
Clatite cu carneCarnea de pui din tocanita se taie foarte marunt. Amestecam cu doua linguri de smanatana si adaugam putin sos din tocanita,...
Clatitele cu carne ca in HortobagyiToate ingredientele pentru aluat se pun in robot si se framinta pina obtineti o coca elastica. Costita se prajeste putin...
Tarta cu prazMini tartele cu ceapa sunt un aperitiv complex care va incanta prin aspect si gust. Puneti untul si branza intr-un castron...
Mini tarte cu ceapaGalbenusurile se bat spuma cu untul. Cele 4 chifle se curata de coaja si se inmoaie in . Adaugam albusurile batute spuma tare...
Budinca cu cascavalSe taie un capac chiflelor si se scoate miezul. Se trec prin ou si pesmet si se prajesc in ulei fierbinte, apoi le punem...
Chifle umplute paneCalim ceapa si usturoiul tocate intr-o lingura cu ulei si putina apa putin apa. Curatam si taiem cartofii si dovleceii...
Budinca de cartofiSe rastoarna mazarea si boabele de fasole intr-o oala mare cu apa clocotita sarata si se fierb 3 minute. Se scurg, se...
Aperitiv cu mazare si humusSe taiae coaja feliei de paine si se intinde cu sucitorul. Se aseaza in forma de briosa ( eu am folosit forme mici de...
Toast cu oua si jambonFierbem orezul cu sare. Il lasam sa se raceasca. Adaugam in el maslinele fara samburi, ceapa taiata rondele si bucatile de...
Rosii umplute cu orezIncingem uleiul intr-o tigaie si preparam ouale ochiuri. Incalzim si chiflele in sandwich maker. Pe fiecare chifla asezam 2...
Aperitiv cu ouaMorcovii se taie betisoare de cca 5 cm lungime. Se incing 30 g margarina si se calesc morcovii. Se adauga mierea si se calesc...
Felii din piept de pui cu morcoviSe incinge cuptorul la 180 °C. Se curata si se opareste spanacul; se trece printr-un jet de apa rece, se stoarce si se...
Aperitiv cu spanac si rosiiSe da in fiert 1 I apa cu 2 ardei iuti, 2 lingurite cimbru, 3 foi de dafin, 2 lingurite chimen si 1 lingurite sare. Lasam sa...
Oua picante la borcanSe lasa sa se decongeleze spanacul. Se framanta rapid un aluat din faina, unt, 2 lingurite sare si putina apa. Se infasoara...
Placinta cu spanac si ouSe fac in cuptor Se curata morcovii si se taie felii. Se curata ceapa verde si se taie bucati. Ambele se calesc in unt incins...
Oua ochiuri pe pat de legumeFierbem orezul spalat. Se curata legumele. telina se taie felii subtiri, ceapa verde, usturoiul si ardeiul gras se toaca. Se...
Rulade de omleta cu crema de orezVa recomandam un aperitiv picant dar delicios, care poate fi servit atat pe masa oaspetilor cat si familiei dumneavoastra....
Teufel's Toast (Toastul diavolului)Preincalziti cuptorul la 195 C. Desfacem conserva de ton, o scurgem de apa/ulei, puneti tonul intr-un bol acolo desfaceti...
Ton cu ou in foi de placintaFoile de bricks sunt rotunde la baza, eu le tai in doua si devin semi cerc. Se ia o jumate de foie pe care puneti putina...
BricksSe fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de...
Chiftele de linteSe alege orezul, se spala si se pune la fiert in zeama de carne. Cand a fiert, se scurge, se lasa sa se raceasca putin, apoi...
Rosii umplute cu orez la cuptorSe spala rosiile si se golesc de miez. Se lasa sa se scurga, timp in care se pregateste umplutura. Se spala ciupercile in mai...
Rosii umplute cu ciuperciSe spala rosiile si se golesc de miez. Se lasa sa se scurga, timp in care se pregateste umplutura. - Se taie ouale felii...
Rosii umplute cu ouaSpalam foarte bine rosiile, se golesc de miez si se lasa sa se scurga cateva minute. Se da svaiterul pe razatoare, se...
Rosii umplute cu svaiterCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura Tosca