Prepararea blatului 1: se freaca albusurile cu zaharul foarte bine, apoi se pun galbenusurile si pesmetul. Se unge o tava cu...
Tort in doua culori
Se taie rondele vinetele, dovleceii, ceapa si ardeii. Vinetele se prajesc in untdelemn, dupa care se aseaza intr-o tava de...
Legume la cuptor
Pestele curatat si spalat se sareaza si se pipereaza, apoi se stropeste cu zeama de lamiie, se da prin faina si se prajeste...
Peste cu marar
Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...
Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci
Se dau alunele prin masina de macinat nuci. Se freaca bine margarina cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si...
Tort de alune cu frisca
Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 8 galbenusuri se amesteca cu untdelemnul, putin cite putin, pina ia aspectul unei...
Prajitura cu fructe
Puiul se fierbe in apa cu sare, apoi se transeaza. Separat se calesc cele 4 linguri de faina in untdelemn si se stinge totul...
Pui cu smantana si taitei de casa
Cartofii spalati se fierb in apa cu sare, dupa care se curata de coaja si se taie felii. 100 gr. supa se amesteca cu...
Fileuri de peste cu cartofi si telina
Se fierb pastele in apa cu sare, dupa care se scurg de apa si se calesc in untdelemn incins pina cind se fac aurii. Dovleceii...
Paste cu sunca
Cartofii fierti in coaja se paseaza si apoi se amesteca cu cascavalul ras si ouale batute. Se pune sare si piper dupa gust,...
Crochete din cartofi cu ciuperci
Cotletele putin batute si presarate cu sare si piper, se pun intr-o cratita cu untdelemn si putina apa si se lasa sa se...
Friptura de porc cu sos alb
Cartofii se curata si se fierb intregi in apa cu sare avind grija sa nu se zdrobeasca. Se taie apoi in jumatati pe lungime....
Cartofi umpluti cu branza
Carnea se taie in bucati potrivite, iar oasele se fierb cu o ceapa. Se prajesc usor bucatile de carne in untdelemn, se adauga...
Friptura de vitel cu legume
Pieptul de curcan se desface in bucati potivite, ca pentru niste snitele mari, se bat usor cu ciocanul de snitele, se...
Rulada de curcan cu mere coapte
Muschiul se gaureste pe lungime cu un cutit ascutit si se umple cu cirnati afumati. Separat se face un sos din untdelemn,...
Muschi impanat si cartofi pai
Se toaca carnea, se amesteca cu ceapa tocata marunt si cu orezul usor calite in untdelemn, sare, piper dupa gust si se...
Sarmale in foi de varza
Conopida rupta in bucatele se spala si se fierbe in apa cu sare. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc...
Conopida cu ciuperci de la Bunica
Merele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul cotoarelor se...
Mere coapte cu glazura de zahar ars
Crochetele: Legumele se fierb bine, apoi se paseaza cu furculita sau la mixer. Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei....
Crochete din legume cu sos de mustar si usturoi
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca totul bine,...
Prajitura cu mere insiropata
Se fierbe laptele cu batonul de vanilie despicat in doua. Se acopera. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, pina ce se...
Cupe cu crema de vanilie si struguri
Se curata ficatul si se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se...
Ficat condimentat a cuptor
Se curata ciupercile, se spala si se taie bucati mai mari. Se fierb in apa putin sarata. Cind sint gata, se lasa sa se scurga...
Mincarica de ciuperci
Se taie carnea in felii groase de 1 cm si late de 4-5 cm. Nu se bat. Se pregatesc tepusele de lemn cam de 20 cm lungime....
Frigarui inabusite
Se ia puiul, se curata bine, se desface la mijloc si se introduce inauntru 50 gr. unt amestecat cu sare si piper. Se pune...
Pui taranesc
Se fierb ouale tari, se curata, se taie in jumatati. Se scot galbenusurile cu grija, se freaca cu ulei, sare, piper, se...
Oua umplute cu telemea
Se fierb legumele si cartofii. Toate elementele se taie ca fideaua si se amesteca. Sosul se prepara separat si se toarna...
Salata consistenta de carne
Se curata de coaja si se dau prin razatoarea cu gauri mari merele si legumele, se sareaza, se stropesc cu zeama de lamiie si...
Salata de radacinoase cu mere si maioneza
Telina taiata subtire se fierbe citeva minute in apa clocotita. Se scoate, se scurge si se pune intr-o cratita cu o lingura...
Supa piure de telina
Se pune la fiert apa, impreuna cu untul, sarea, putin piper, usturoiul, foaia de dafin, putin cimbru si patrunjel. Se lasa sa...
Supa simpla cu unt
Se dau prin masina de tocat sardelele sarate (numai fileurile), maslinele (fara simburi), pestele din conserva, patrunjel,...
Pasta de peste pentru sandvici
Intr-o supa de legume pasata, se adauga oua si faina, pina se obtine un aluat potrivit de dens, 2 linguri de smintina si...
Friganele din supa pasata
Cele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba...
Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor si sos alb
Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot...
Musaca din vinete si cartofi
Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se...
Pilaf cu ciuperci si legume
Faina se pune intr-un vas uscat si se rumeneste putin, dupa care se adauga laptele fiert, se lasa sa fiarba 15 minute,...
Sos de marar
Varza se desface in frunze, se spala, se taie taietei, se sareaza, se lasa 1 ora. Gulia, morcovul, merele spalate si curatate...
Salata de varza surpriza
Se taie in felii 3 mere. Citeva felii se opresc pentru ornat, celelalte se asaza in pahare si se presara cu zahar praf si...
Crema de mere la paharParfait-ul este un desert inghetat delicios si consistent. Este foarte usor de preparat, fiind o alternativa de desert la...
Parfait cu biscuiti
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul ploaie, continuind baterea inca 10 minute. Se amesteca apoi usor compozitia cu...
Crema Aurora
Se separa albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe foc potrivit. Se amesteca...
Crema sabaglione
Se pun ouale intr-un castron asezat intr-un vas cu apa clocotita pe foc si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se...
Crema de ciocolata garnisita cu frisca
Mierea se topeste la foc mic si se lasa sa se raceasca un pic. Galbenusurile se freaca cu zaharul pe baie de apa, dupa care...
Turta dulce cu rahat
Se cerne faina pe planseta, se freaca untul cu o parte din faina, apoi se adauga zaharul vanilat, oul, sarea, smintina,...
Pesmeciori deliciosi
Se desface mierea in apa clocotita, se ia de pe foc, se adauga coaja rasa de lamiie, zaharul, faina, bicarbonatul dizolvat in...
Turta dulce pentru copii
Biscuitii intregi se pun intr-o tava si se stropesc cu esenta de cafea neagra, indulcita cu zahar si amestecata cu romul....
Tort de biscuiti cu cafea
Se fierbe laptele, iar cind da in clocot se pun in el bucatelele de rahat si se lasa pe foc mic, pina se topeste rahatul,...
Tort Magda
Merele curatate si rase se amesteca cu zaharul, biscuitii pisati, stafidele inmuiate in rom, cu nucile macinate, zaharul praf...
Tort cu mere crude
Se freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se...
Patrate cu brinza de vaca
In tava de la cuptor se asaza fideaua (cataiful va iesi mai crocant) sau fulgii de porumb si peste fidea sau fulgi se toarna...
Cataif cu fulgi de porum
Se fierb inabusit merele curatate si taiete felii, in putina apa. Cind s-au muiat se lasa putin sa se raceasca, se amesteca...
Prajitura din mere si brinza de vaca
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane