Pieptul de pasare fiert si taiat cubulete impreuna cu legumele date in 2/3 clocote se prajesc putin in unt. Se lasa sa se...
Salata cu piept de pui si legume mexicane
Se fac clatite din 4 oua, lapte si faina. Umplutura se prepara astfel: se caleste ceapa taiata marunt cu untul timp de 5...
Clatite cu ciuperci si pui
Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga faina, pe rind cite o lingura. Se imparte compozitia in 5-6 parti si se coc...
Dobos-tort cu cacao
Malaiul se opareste cu laptele clocotit si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu 4 galbenusuri frecate bine cu zaharul...
Prajitura cu malai si drojdie
Puiul taiat bucati se asaza intr-o cratita cu unt si sare. Se fierbe in abur, in cratita acoperita. Cind este fiert pe...
Pui cu smintina si vin
Pestele curatat, spalat si lasat la sare o jumatate de ora, se asaza in tava pe niste betisoare. Se umple burta cu bucati de...
Crap cu cascaval
Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna picurind cite putina apa rece, se amesteca cu un...
Musaca de cartofi
Fasolea uscata, aleasa si bine spalata, se pune din ajun sa se moaie in apa rece. A doua zi se pune la fiert; dupa primul...
Iahnie de fasole uscata
Se incalzeste putin untul, se pun feliile de sunca si cind s-au infierbintat, pe fiecare felie de sunca, se sparge cite un...
Ochiuri pe sunca
Ouale fierte se taie felii, ceapa se toaca marunt, maslinele curatate de simburi se taie in patru; se amesteca usor si se...
Salata de oua cu sos de sardele
Se curata sfecla, se taie fire lungi, se da sare si se lasa sa stea putin ca sa lase zeama. Se stoarce, se pune la fiert cu...
Bors de sfecla si cartofi
Se inabusa ceapa taiata marunt intr-o lingura de unt, se adauga orezul, sarea, apoi apa sau zeama de oase si se lasa sa...
Supa-crema de orez
Se pune carnea la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si foarte putina sare. Se pune apa atit cit sa acopere bine bucatile...
Ciorba de potroace cu leustean
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mici, se adauga pestele taiat cuburi, ceapa taiata rondele subtiri, maioneza,...
Salata de cartofi cu hering marinat
Se caleste in 200 ml ulei ceapa tocata cubulete, cu ciupercile taiate bucatele mici, sunca si cu o parte din verdeata. Se...
Chec excelent
Ouale se amesteca cu zaharul si apoi se adauga apa calduta. Se adauga faina si praful de copt deodata. Se coace in forma de...
Blat de tarta
Se scurge iaurtul in tifon. Se taie castravetii cubulete mici, se toaca nucile cu cutitul, se toaca mararul, se preseaza...
Tzatziki
Se taie ceapa ca pentru salata si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga mazarea. Se continua calirea, amestecind din...
Mazare cu ciuperci si iaurt
Se prepara o coca de placinta din cantitatea de faina si se imparte in doua. O parte se asaza in tava. Merele rase, scazute...
Tarta cu mere si bezea
Se freaca untul cu zaharul pudra si 1-2 linguri cacao, se adauga apoi nucile date prin masina. Se moaie biscuitii in lapte...
Tort de biscuiti cu nuca
Se fierbe laptele. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cacao si apoi putin cite putin laptele clocotit. Se...
Sufleu de cacao
Se alege fasolea, se spala si se pune in apa rece din ajun. Tot din ajun se spala si costita si se pune la desarat. A doua zi...
Costita cu fasole uscata
Se fierbe pestele si se inlatura oasele. Se unge cu unt vasul care merge la cuptor, se asaza fileurile de peste, presarind...
Salau cu cascaval si smintina
Se taie carnea felii mai multe patrate si se bat ca snitelul. Se umplu cu tocatura din aceeasi carne sau din mai multe feluri...
Rulouri de carne de vitel
Se curata carnea de pielite, se da de doua ori prin masina de carne, se toarna peste carne 1-2 linguri de apa, supa sau lapte...
Pirjoale cu cartofi
Se fierb ceapa si telina; cartofii se pun mai tirziu la fiert. Se trec toate prin sita, apoi se adauga zeama in care au...
Supa - crema de telina
Se fierbe zarzavatul taiat fire lungi si ceapa taiata marunt, in apa cu sare. Se adauga borsul, dupa ce zarzavatul este bine...
Bors de peste cu leustean
Se pune ceapa la fiert cu apa rece. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul taiat subtire, putin orez si o parte din...
Ciorba de pui
Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se taie ouale in doua, de-a lungul, si se scot galbenusurile. Umplutura se prepara...
Oua umplute cu ciuperci
Se amesteca galbenusurile rascoapte, rase prin razatoarea fina, impreuna cu galbenusurile crude si zaharina si untul frecat...
Tort cu nuca si mere
Cartofii se fierb in coaja, in apa clocotita, se curata, se lasa sa se raceasca, se taie felii si se pun in salatiera. Se...
Salata de cartofi cu sos de mustar fiert
Se iau de pe pieptul de pasare bucatile de carne taiate in lungime, fleici, si se introduce in interiorul fiecarei fleici...
File arabesc
Se curata pestele, se spala bine, iar in interior se adauga mazarea, fasolea verde, usturoiul, si condimentele. Se pune in...
Peste la cuptor
Se scot simburii de la masline. Se umple o seringa cu icre, apoi se umple fiecare maslina.
Masline umplute cu icre
Se bat albusurile spuma, se bate frisca (daca este cazul), se freaca galbenusurile cu zaharul, pina cind se topeste zaharul....
Inghetata cu ness
Se taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu 2-3 picaturi de...
Salata de ceapa cu peste si maioneza
Se face un blat normal de pandispan din 6 oua, faina si zahar, se coace la foc mic si cind este gata se raceste si se taie...
Prajitura zeilor
In 3 linguri de untdelemn se caleste faina si se stinge cu supa de legume. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mic....
Creier cu sos
Pentru ca sa faceti taiatei cu varza calita se curata si se toaca varza, se presara sare si se lasa pe planseta 15 minute,...
Taiatei cu varza calita
Se alege fasolea si se pune la inmuiat in apa calduta cu o seara inainte. Ciolanul de porc bine curatat se pune in apa rece...
Fasole alba cu ciolan afumat
Lintea se pune la inmuiat citeva ore dupa care se fierbe la foc domol, pentru a nu se sfarima bobul. Separat se pregateste un...
Mancare de linte
Carnaciorii se cresteaza transversal la o distanta de 4-5 cm. Brinza se taie fisii inguste si se asaza in dreptul...
Carnaciori crocanti cu branza
Se fierbe limba si se taie in bucati de grosimea unui deget. Intr-o cratita se pune untdelemn in care se prajeste ceapa rasa,...
Limba in sos de smantana
Ciupercile curatate se fierb in apa cu sare, se scurg si se taie felii. Rosiile decojite se taie rondele subtiri. Intr-o...
Mancare de ciuperci cu usturoi
Pestele dezghetat se taie in bucati, se sareaza. Se bate oul spuma, se amesteca cu 2 linguri untdelemn, se sareaza si apoi se...
Peste prajit in aluat de la Bunica
Guliile se curata de coaja si se scobesc. Ciupercile se taie marunt si se calesc impreuna cu ceapa tocata. Se adauga o...
Gulii umplute cu ciuperci de la Bunica
Intr-o cratita se caleste ceapa, usturoiul taiat fin, bulionul si faina. Se stinge totul cu vin rosu, dupa care se adauga...
Cartofi cu sos de rosii si vin de la Bunica
Se fierb ouale tari, se curata si se invelesc fiecare in parte cu o felie de sunca, apoi cu o felie de carne. Se prind...
Friptura cu ciuperci
Carnea de berbec frecata cu lamiie, se fierbe. Separat, orezul se prajeste in grasime cu ceapa taiata marunt, dupa care se...
Pilaf sarbesc cu carne de berbec
Cotletele se fierb, dupa care se taie in felii. Separat se rumenesc in untdelemn cepele taiate in rondele, se adauga mustarul...
Cotlete cu piure de mereGhiveciul galugaresc de la Bunica este o mancare de legume delicioasa, de post, un gust desavarsit. Ceapa si morcovul dati pe...
Ghiveci calugaresc de la Bunica
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane