Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici...
Fatteh cu pui
Se taie varza, se spala, se pregatesc foile pentru impachetat. Ce ramine se toaca marunt si se va adauga in oala. Se taie si...
Sarmale cu cascaval
Ceapa, morcovii, carnea (ciupercile) se calesc in putin ulei. Se adauga orez, apa, sare, piper si se da la cuptor.
Pilaf de orez cu legume
Se fierb ouale cca 15 min. Dupa ce s-au racit si decojit, se taie in jumatati pe lungime. Galbenusurile se paseaza si se...
Oua umplute, cu sos de iaurt
Carnea se taie in felii. Cirnatii se taie in felii si se prajesc pe jumatate. In uleiul ramas se prajesc feliile de carne....
Friptura gratinata
Se incalzeste cuptorul (225 grade C). Se curata cartofii, care trebuie sa fie de aceeasi marime. Se ia fiecare cartof, se...
Cartofi la cuptor
Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc prin presa de cartofi, se pun intr-un castron si se amesteca cu untul...
Budinca de cartofi cu brinza
Se prepara la rece. Se pune ciocolata taiata marunt pe masina intr-un castron sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, se ia...
Bombe de ciocolata
Se pune la fiert laptele cu sarea, vanilia si o lingurita de zahar. Cind incepe sa fiarba, se lasa la foc foarte mic sa...
Lapte de pasare cu aroma de vanilie
Se inmoaie usor biscuitii in lapte si se asaza unul linga altul pe un platou dreptunghiular. Se prepara crema: se freaca...
Prajitura necoapta din biscuiti cu crema de fructe
Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind mereu in acelasi sens 15 minute. Se...
Budinca de nuci
Se freaca bine brinza cu galbenusurile si cu zahar, pina nu se mai simte zaharul. Se adauga sarea, faina sau pesmetul si...
Sufleu de brinza de vaca
Ciupercile curatate se trec crude prin masina de tocat, se amesteca cu sosul alb preparat dinainte, cu sare, piper, apoi se...
Sufleu de ciuperci
Se taie felii din carnea de vitel, se sareaza si se dau prin faina. Se inabusa in grasimea infierbintata, se adauga apoi ½...
Snitel englezesc
Limba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita. Se curata de pielita, se lasa sa se raceasca. Se taie felii, se asaza...
Limba cu smintina
Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata si se inabusa impreuna picurind cite putina apa rece, se mai trece...
Musaca de varza acra
Se prepara in apropiere de ora mesei. Se asaza puiul peste un strat de cartofi taiati bucati mari. Daca puiul este mic se...
Pui cu cartofi la cuptor
Se prepara din somn proaspat sau sarat. Cel mai bun este cel cu peste proaspat. Se sareaza si se lasa pina a doua zi. Se...
Pana de somn
Fasolea muiata din ajun se fierbe in apa rece cu sare pina se moaie bine. Cind este fiarta, se adauga ceapa taiata marunt si...
Iahnie de fasole uscata cu marar
Cartofii fierti in coaja, se curata si se scobesc. Miezul scos se zdrobeste bine cu furculita, se amesteca cu untul incalzit,...
Cartofi umpluti cu verdeata
Se taie cepele si morcovii in felii, se pun la fiert impreuna cu carnea de pasare sau vita. Se adauga sare. In timpul...
Ciorba taraneasca cu carne
Se rumeneste in ulei ceapa, prazul, telina si se stinge cu 3 litri de apa. Se pune sare, piper si usturoiul strivit. Cind au...
Ciorba de peste cu praz
Se pun la fiert 2 litri de apa cu carnea si se spumuieste, se pune sare. Cind e pe jumatate fiarta carnea se adauga...
Ciorba de cartofi cu tarhon
Se rumeneste in ulei ceapa taiata marunt, precum si zarzavatul de supa dat prin razatoarea cu gauri mari. Se adauga faina, se...
Supa cu gulii cubulete
Se freaca untul spuma, se amesteca cu brinza data prin sita si se ung felioarele de franzela. Se orneaza cu cornetul.
Sandvisuri cu brinza rocfort
Se freaca untul spuma, se amesteca cu pasta de peste si se ung feliile. Deasupra se asaza masline taiate in forma de rozeta,...
Sandvisuri asortate
Feliile de parizer taiate subtiri, fara sa li se rupa pielita de pe margini, se pun in grasime incinsa; pielita...
Ochiuri in parizer
Ouale fierte tari se taie in jumatate in lungime, se scoate galbenusul si albusul, iar cojile se umplu cu urmatoarea...
Oua umplute in coaja
Conopida se spala si se desface în floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat. Separat, intr-un vas de...
Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi
Se bat albusurile spuma cu un virf de cutit de sare, pina se ingroasa, apoi se adauga zaharul si galbenusurile, batindu-se in...
Prajitura cu capsune sau fragi
Se taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de porc), dupa care se calesc...
Mincare chinezeasca
Ciupercile din conserva se scurg de lichid si apoi se taie marunt. Se amesteca tonul (care se scurge foarte bine de ulei),...
Ciuperci cu ton
Telina se curata, se spala, se taie in 4 bucati si se pune la fiert(pentru 1-2 clocote) dupa care se lasa la racit. Rece se...
Salata de telina cu maioneza si mere
Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat...
Mucenici muntenesti
Se face un aluat din faina, ulei, sare, apa. Se framinta bine, apoi se bate de masa pina prezinta goluri in sectiune. Se lasa...
Scutecele Domnului
Se oparesc ciupercile si se curata de pielite, dupa care se lasa la racit si la scurs. Se pot folosi si ciuperci de la cutie....
Ciuperci cu maioneza si usturoi
Se aleg 2 pepeni galbeni, medii si foarte bine copti. Se spala si se sterg. Se taie in jumatate in asa fel incit sa formati 4...
Salata exotica
Se fierb spaghetele in apa cu sare, cam 10-15 minute, dupa aceea se trec printr-un jet de apa rece. Intr-un ceaun se pune...
Spaghete cu muschiulet si ciuperci
Se dau cartofii pe razatoarea cea mai mica, se pune un ou, se adauga faina si piperul si se pun la prajit in forma de...
Tocinei
Se spala foarte bine vinetele sub jet de apa rece. Se taie felii de un cm. grosime care se condimenteaza cu piper. Se incinge...
Vinete marinate
Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se amesteca pina se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa...
Supa cu cus cus
Blatul: Se bat 6 albusuri spuma (cu 50 gr. zahar). Se freaca 50 gr. zahar cu 4 galbenusuri si se incorporeaza jumatate din...
Prajitura cu dulceata de visine
Se gateste dovleacul intr-o tigaie mare cu apa(fiarta), putin sarata pentru 5-6 min, pina ce este moale dovleacul. Se scurge...
Fritata cu ciuperci si dovleac
Se bat pe baia de aburi ouale cu zaharul, coaja si zeama de lamaie, pina se obtine o crema, dupa care se amesteca intruna...
Parfe de lamaie
Se taie ceapa marunt si se caleste. Se adauga morcovul, telina si cartofii, toate tocate marunt. Se prajesc. Se sting cu...
Sarmale pentru vegetarieni
Se face un aluat de clatite din lapte, oua, un praf sare, vanilie, faina. Se curata merele de coaja, se dau prin razatoarea...
Placintele cu mere
Se curata pestele, dupa care se taie capul pestelui, se spala bine in mai multe ape, se asaza intr-un prosop se tamponeaza...
Conserva de peste (guvizi)
Se spala sfecla si se fierbe. Separat, se fierbe apa cu otetul si putina sare. Se curata sfecla, se taie rondele, se pune...
Sfecla rosie la otet
Se face o coca din faina, zahar, ou, unt, lapte, zahar vanilat, bicarbonat. Se intinde subtire pe planseta, se taie forme...
Pesmeti cu ou
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane